Kylling er en af de kødtyper vi ofte spiser herhjemme, det er super nemt at integrere i de fleste retter, derudover er det både sundt og lækkert. Jeg spicer ofte kylling op med masser af krydderier, det er nemlig virkelig et taknemligt stykke kød at krydre. Timian, oregano, paprika, karry, hvidløg, salt, peber og basilikum er nogle af de bedste krydderier i forhold til kylling, efter min mening.
Jeg lavede i sidste uge en super nem pastaret med kylling – find den her.
Pikantost er klart min favorit af bukos ostevarianter. Man kan bruge den til super mange ting og jeg har tidligere både delt opskrifter på kartoffelsalat, pastasalat og butterdejsstang hvor pikantosten er brugt. Det er virkelig en skøn ingrediens som både børn og voksne i vores husstand nyder at gøre brug af.
Vil du prøve min pikante pastasalat, så finder du opskriften her.
Grøntsager i retten, spørger du? Dem er der ikke ret mange af denne gang, kun gulerødder som det ses længere nede. Det kan dog anbefales med både rød peberfrugt, squash og blomkål i små buketter. For stort set alles tilfælde ville jeg blot smide dem rå op på panden, inden sovsen laves, og stege dem et par minutter. Dog ville jeg bage blomkål i ovnen sammen med kartofler og gulerødder, men kun 20 minutters tid.
Du kan også prøve min kylling i cheddar-sovs med kartofler, find opskriften her.
Jeg bruger friske krydderurter på toppen, i dette tilfælde har jeg brugt persille, men også frisk dild er super lækkert ovenpå. Du kan også toppe retten med fint hakket rødløg og rød peberfrugt, men det kan mine børn ikke lide – så jeg valgte kun at bruge persille.
Kylling i pikantsovs med ovnkartofler
Ingredienser
Kylling
- 500 gram kyllingbryst (2 store kylling bryster)
- paprika
- hvidløgspulver
- salt
- olie
Tilbehør
- 500 gram kartofler
- 300 gram gulerødder
- timian
- paprika
- hvidløgspulver
- salt
- olie
Pikantsovs
- 1 pakke pikantost (buko - 200 gram)
- 2-3 dl mælk (eller fløde/madlavningsfløde)
- evt. jævning
Derudover
- persille
Sådan gør du
Fremgangsmåde:
- Skyld og rens kartofler og gulerødderne og skær begge dele i mindre stykker. Bland det med olie, masser af timian, paprika, hvidløgspulver og lidt salt i et ovnfast fad. Kartoflerne og gulerødderne skal i ovnen i 35-40 minutter på 180 graders varmluft.
- Skær kyllingbrystet over i 2, skær derefter riller langs kyllingbrystet – put paprika, hvidløgspulver og salt på.
- Varm en pande op, put lidt olie på og steg dine kyllinger – de skal gennemsteges ved svag varme, jeg lagde et låg på panden for at bevarer varmen derinde.
- Når kyllingen er gennemstegt fjernes den fra panden. Smelt pikantosten til sovsen i panden – rør mælk/fløde i. Du kan evt. Jævne sovsen ved behov.
- Læg det hele sammen i panden eller et andet fad hvis du hellere vil det, først sovsen, så kylling, kartofler/gulerødder og afslut evt. med friskhakket persille.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
❤️
Mums det lyder lækkert! Opskriften er hermed gemt til næste uges madplan 🙂
Tusind tak! Det lyder som en vildt god beslutning – jeg har kun fået positive ord på denne ret! 🙂
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] Du kan også prøve min lækre ret “kylling i pikantsovs med ovnkartofler” find opskrift… […]
[…] Du kan også prøve min lækre kylling i pikantsovs med ovnkartofler, super let og lækker opskrift! […]
[…] Jeg har delt en masse opskrifter med jer gennem tiden, min kylling i pikantsovs er stadig en af favo… […]
[…] Du kan også prøve min kylling i pikantsovs med ovnkartofler hvis du har lyst til en anden ret. […]
[…] Du kan også lave min kylling i pikantsovs, en absolut sikker vinder her på bloggen. Opskriften fin… […]
[…] Vil du hellere have lækker ret med kylling, så prøv min kylling med pikantsovs og ovnkartofler. […]
[…] kylling i pikantsovs med ovnkartofler. Denne ret er med pendulfart strøget ind på listen over de mest læste opskrifter her fra […]
[…] Prøv også min kylling i pikantsovs med ovnkartofler. Opskriften finder du her. […]
[…] Du kan også prøve min kylling i pikantsovs med ovnkartofler, det er sådan en skøn opskrift. […]
[…] Du kan også med fordel servere min kylling i pikantsovs med ovnkartofler – opskriften får du… […]
Virkelig lækker opskrift med masser af smag. Tak for mad!
Med venlig hilsen
Jens
Selv tak 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
[…] Du kan også prøve min kylling i pikantsovs, det smager altså virkelig godt! […]
[…] Søndag: kylling i pikantsovs med ovnkartofler. […]
[…] Du kan også prøve min kylling i pikantsovs – det smager så lækkert! […]
[…] Mandag: kylling i pikantsovs. […]
[…] Vil du prøve min kylling i pikantsovs med ovnkartofler? […]
[…] Du kan selvfølgelig også servere en kylling i pikantsovs med ovnkartofler. […]
[…] Vil du prøve en anden opskrift med pikant ost? Så prøv min kylling i pikant sovs. […]
[…] Vil du have en anden opskrift med kylling, kan du prøve min kylling i pikantsovs. […]
[…] Har du smagt min kylling i pikantost? Hvis ikke – så kan jeg virkelig anbefale det! […]
[…] Har du prøvet min kylling i pikantsovs? Den opskrift kan jeg også anbefale. […]
[…] whiskysovs, svampesovs eller en bearnaise. Men jeg har også god erfaring med at servere min pikantsovs baseret på pikantost eller min lækre peberfrugtsovs du kan selvfølgelig også servere en cremet tomatsovs (vær obs […]
[…] Vil du prøve min kylling i pikantsovs med ovnkartofler? Find den her. […]
[…] Hvis du vil have en anden opskrift med kylling, så kan jeg anbefale kylling i pikantsovs. […]
[…] Du kan også prøve min kylling med pikantsovs hvis du har lyst til andre nemme retter med en mild s… […]
[…] Du kan også lave kylling i pikantsovs med ovnkartofler. […]