En virkelig lækker form for tærte med kylling, bacon og asparges. Denne tærte er serveret som en kæmpe tartelet med fyld af høns i asparges. Det er en kombination af tærte og tartelet fordi den jo serveres som en tærte, men sammentid er en klassisk tartelet med høns i asparges.
Hvorfor servere en kæmpe tartelet?
Ved at servere denne kæmpe tartelet bringer tartelet retten glæde på en helt anden måde. Børnene var helt vilde da de så mine to kæmpe store tarteletskåle med fyld. De sidste da også næsten en halv hver og dermed mere fyld end de plejer. Ofte spiser de gerne tartelet skaller uden fyld og det er da også okay i små mængder. Men i forhold til at det fylder i maven og tager plads fra det skønne fyld, så er denne kæmpe tartelet altså en fordel.
Denne form for tærte med kylling, bacon og asparges er også et sikkert hit på frokost bordet. Du kan med fordel hvis du har en rest høns i asparges fra dagen inden, fylde det i en af disse kæmpe tartelet skaller og nyde resterne på en anerledes måde. Alternativt kan den serveres som en del af en frokost eller aftenbuffet. Nemt og lækkert!
Vil du have en anden opskrift med kylling, kan du prøve min kylling i pikantsovs.
Opskrift på tartelet med høns i asparges.
Min opskrift på tartelet med høns i asparges er bare den helt traditionelle opskrift med kylling, kødboller og asparges. Jeg bruger kylling bryst fordi det er så meget hurtigere end hvis man skal til at plukke en hel kylling. Deraf valget om at bruge kylling bryst i stedet for en hel kylling.
Du kan sagtens putte en masse grøntsager i denne ret også. Jeg kan godt lide at putte ærter, porre og små gulerødder i. Dine gulerødder og porre kan forkoges med din kylling og derefter skæres i små stykker. Det er de klassiske og oplagte grøntsager at putte i. Men vil du gerne gå lidt utraditionelt til værks kan du også sagtens tilføje både broccoli, blomkål og svampe. Alle tre ting kan også forkoges med kyllingen i buketter/kvarte tern.
Tartelet tærte med kylling, bacon og asparges.
Min tartelet tærte med kylling, bacon og asparges er som det ses på billederne toppet med masser af bacon og persille. Jeg er ret vild med at putte det oven på tartelet med høns i asparges generelt og denne tartelet tærte med kylling er også så meget bedre med det på toppen. Jeg servere selvfølgelig lidt ekstra topping ved siden af. Man kan hurtigt få lyst til at putte lidt ekstra topping på.
Du kan også prøve min almindelige tærte med kylling.
Tartelet tærte med kylling, bacon og aspargs. Opskrift på kæmpe tartelet med høns i asparges.
Ingredienser
Kæmpe tartelet
- 1 rulle butterdej (fersk butterdej)
- smør (til at smøre fadet)
Høns i asparges
- 500 gram kylling bryst
- vand
- 1-2 terning hønseboullion
- salt
- peber
- 1 dåse asparges snitter
- lidt mælk
- lidt mel
- 200 gram kødboller
Topping
- 200 gram bacon
- Persille
Sådan gør du
- Start med at finde en gryde. Put dine hele kylling bryster deri, tilføj vand så det dækker kylling brysterne. Smid en halv til en hel boullionterning i vandet. Kog din kylling til den er gennemstegt.
- Tag kylling op.
- Dræn din asparges for vand. Gem vandet.
- Put dit asparges vand ned til dit kylling vand. Kog det ind i cirka 20-30 minutter uden låg. (så vandet reduceres)
- Mas dine kylling bryster med en gaffel, så det bliver mindre stykker.
- Steg din bacon. (det behøver ikke være varmt når det skal bruges.) Hak det derefter.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Find et stort fad eller to små fade der kan gå i ovnen. Smør dine fade med lidt smør. Put en hel rulle butterdej udover et fad eller 2 x halve ruller butterdej i to fade.
- Sæt din kæmpe tartelet i ovnen og lad dem bage i cirka 10 minutter. De vil "hæve" op i ovnen. Jeg maser dem lidt ned i midten, så de er klar til fyld.
- Dit kylling/aspargesvand skal nu bruges til sovsen (der skal cirka være 1 liter væske). Lav en meljævning af cirka 2 spsk mel og lidt mælk. Ryst det godt sammen og jævn sovsen ud under omrøring. Hvis der skal mere meljævning til, så laver du bare det.
- Når sovsen har den rigtige tykkelse, smager du den til med ½ - 1 bouillonterning, peber og lidt salt. Sørg for at sovsen smager godt inden du går videre til det næste punkt.
- Tilføj kylling, asparges og kødboller til din sovs.
- Fyld og server din kæmpe tartelet med høns i asparges med hakket persille og hakket bacon på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!