Den lækreste efterårsret bestående af kartoffelmos med pikantsovs og kylling med bacon svøb. Det smager helt vildt lækkert og er perfekt til de lidt kolde dage hvor man bare har lyst til en “tung” kartoffelmos og sovs.
Kylling med bacon svøb
En skøn omgang saftig kylling med bacon svøb går man aldrig galt i byen med. Generelt kan man ikke gå galt i byen med bacon jo, og når det vikles omgang kylling giver det et saftigt kylling bryst der holder på smagen. Jeg bruger gerne to pakker med 7-8 skiver i hver fordi jeg vikler et helt stykke bacon om hvert tynde stykke kylling. Du kan også bruge halvdelen af mængden og dermed kun bruge et halvt stykke pr. stykke kylling. Det er en nem måde at få mindre kalorier ind i opskriften hvis man går op i kaloriemængden.
Du kan også lave en pastaret med bacon og kylling i stedet, det smager fantastisk.
Kartoffelmos med pikantsovs
Min pikantsovs bruger jeg til mange retter, den er genial i pastaretter og smager virkelig skønt til kylling. En af de mest populærer opskrifter på bloggen er også med pikantsovs til – min kylling i pikantsovs med ovnkartofler. Virkelig lækkert!
Vil du prøve min kylling i pikantsovs med ovnkartofler? Find den her.
Kartoffelmos er generelt pisse lækkert, og specielt til efteråret og vintermånederne synes jeg det er helt fantastisk. Jeg kan faktisk sagtens spise kartoffelmos bare med lidt smeltet smør ovenpå. Det smager så lækkert! Men også med masser af forskellige slags sovs, grøntsager og kød.
I denne kartoffelmos med pikantsovs har jeg serveret nogle kogte bønner sammen med kartoffelmosen og lidt friske tomater. Den kombination smager skønt.
Kartoffelmos med pikantsovs og kylling med bacon svøb
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1250 gram kartofler
- smør
- salt
- peber
Pikantsovs
- 2 dl fløde.
- 1 pakke pikantost. (200 gram)
- Salt.
- Peber.
- Hvidløgspulver.
Kylling med bacon svøb
- 500 gram kylling bryst.
- 2 pakker bacon i skiver.
- Salt.
- Peber.
- Paprika.
- Hvidløgspulver.
Tilbehør
- 300 gram frosne bønner.
- 100 gram tomater.
- Frisk persille.
Sådan gør du
- Start med at skylde, skrælle og skære dine kartofler i super små stykker. Jo mindre de er, jo hurtigere koger de. Kartoflerne skal derefter i en gryde med vand, vandet skal dække kartoflerne – tilføj lidt salt. Kartoflerne skal koges til de er møre.
- Imens skærer du dine kylling bryster i mindre aflange stykker og lægger et stykke bacon omkring hver af dem. Put salt, peber, hvidløgspulver og paprika på begge sider og steg dem på en pande på middel varme. Vend dem undervejs så de bliver gennemstegte og baconen bliver sprød.
- Put dine bønner i en gryde med vand og kog dem let med en smule salt.
- Du skal nu i gang med sovsen. Put fløde og pikantost i en gryde og varm det stille og roligt op. Put jævning i sovsen og smag til med salt, peber og hvidløgspulver.
- Mos din kartoffelmos. Tilføj salt, peber og smør. Bland det godt sammen. Smag til igen med salt og peber.
- Server nu din kartoffelmos med pikantsovs, kylling med bacon, bønner og tomater. Put eventuelt lidt persille på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!