Jeg er virkelig en sucker for let og hurtigt mad, men denne simre gryderet med svinekød har alligevel en plads i mit hjerte – den er super smagfuld og jeg har selvfølgelig, som altid fyldt den med ost aka mornaysovs.
Kødet bliver ved den rigtige tilberedning både mørt og lækkert – og man smager på ingen måde at der her er tale om et billigt stykke kød. Korteletter er en af de kødtyper man ofte finder på tilbud i køledisken, og derudover er købsprisen også ret lav, selvom det ikke er på tilbud.
Du kan også prøve min kylling i pikantsovs med ovnkartofler hvis du har lyst til en anden ret.
Sovsen til denne gryderet med svinekød er kogt op på mornaysovs og den kan tyndes med vand – eller tyknes ved at koge den lidt ekstra. Det smager helt fantastisk! Jeg putter kulør i for at give sovsen den mørke farve, men det behøver man ikke – kulør giver kun farve og ingen smag.
Hvilke grøntsager findes i denne gryderet med svinekød?
Af grøntsager finder du i denne simregryde selvfølgelig gulerødder, men også lidt forårsløg som topping og snackpeberfrugt som tilbehør. Men du kan tilføje lidt af hvert til retten – broccoli, porre, ærter eller andre skønne grøntsager du kunne have lyst til.
Du kan også finde min liste over sunde og lækre opskrifter lige her.
Hvad hvis jeg ikke kan lide ost – kan jeg erstatte mornaysovs i denne simregryde?
Jeg har tidligere måtte høre for mit abnormt høje osteforbrug – og ja, jeg indtager enorme mængder af ost. Meeen de fleste af mine retter kan laves uden ost, hvis man ikke kan lide det. I denne simregryde er det også muligt at skifte mornaysovsen ud med fløde eller mælk, hvis du hellere vil have det.
Simregryde med ris, en skøn og billig gryderet med svinekød.
Ingredienser
Gryderet med svinekød
- Olie
- 500 gram Koteletter
- Oregano
- 400 gram Gulerødder (i skiver)
- Vand
- 500 ml Mornaysovs
- Kulør
- Salt
- Peber
Tilbehør til din simregryde
- Ris
- Forårsløg
- Snack peberfrugt
Sådan gør du
- Skær dine koteletter i tern og brun dem i en gryde i lidt olie, sammen med oreganoen.
- Skræl og skær dine gulerødder i okay store stykker.
- Hæld vand udover dit kød, det skal dækkes. Lad det koge ca en time. Efter ca 40 minutter tilsætter du dine gulerødder. Lad vandet koge fra lige så stille, så der ikke er vildt meget tilbage, men der skal stadig være et par cm i bunden.
- Kog dine ris efter anvisning på pakken.
- Når dit kød (og gulerødder) har kogt en times tid, skal morneysovsen tilsættes. Smag til med salt og peber. Din sovs skal derefter farves let med kulør.
- Hak lidt forårsløg til toppen.
- Rens og skær dine snackpeber - de skal blot bruges som tilbehør.
Server dine ris med din gryderet med svinekød på toppen og lidt forårsløg.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] simregryde med ris. Min simregryde er helt perfekt weekendmad. Den tager lidt tid at lave, hvilket man oftest har mere […]
[…] Du kan også prøve min gryderet med svinekød. […]
[…] Mandag: simregryde med svinekød […]
Mine børn elskede det. Jeg har fem, så det er rigtig godt ramt. Tak.
Det er jeg vildt glad for at høre! Dejlig tilbagemelding 🙂 Ha’ en skøn ferie, hvis i er så heldige 🙂
De varmeste hilsner, Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
Vil helt sikkert prøve det af til kæresten og jeg. Super fedt at det heller ikke er noget som koster det hvide ud af øjnene at købe.
Præcis! Det er jeg kæmpe fan af. Smagfuldt og billigt Håber at det hitter hos jer!
Bliver gulerødderne ikke helt udkogte af at koge i 20 min eller misforstår jeg noget?
Det synes jeg ikke nej 🙂