Kalkunbryst er både lækkert og fedtfattigt kød, derfor egner det sig også super godt til at fyldes med masser af lækkert ost, både for at det ikke bliver tørt ved tilberedning, og fordi det smager skønt. Jeg har omviklet mit kalkunbryst med serranoskinke, som bliver dejlig sprødt i ovnen, men som også bare giver en dejlig smag.
Vil du hellere have lækker ret med kylling, så prøv min kylling med pikantsovs og ovnkartofler.
Som tilbehør til dette kalkunbryst serverede jeg både en skøn omgang rodfrugter, lidt lækkert naan brød og en god bearnaise.
I forhold til rodfrugterne kan du bruge lige præcis dem du har lyst til, og du kan desuden med fordel droppe kartoflerne for at få flere grøntsager ind i menuen.
Du kan også lave denne her version af kalkunbryst.
Denne ret egner sig super godt til både gæstemad men også bare til en hyggelig fredag i familiens tegn. Retten passer primært sig selv, og derfor er det ikke en ret der kræver ret meget hverken tid eller opmærksomhed. Du kan med fordel servere bagte kartofler som tilbehør hertil og dermed gøre det endnu nemmere hvis der er en større mængde der skal spise det.
Server du bare retten med en købt bearnaise, eller lav en selv, hvis du har mod på det. Jeg kan egentligt godt lide at lave min bearnaise selv, men omvendt så holder jeg også af nem mad, og så er en købt bearnaise bare det primære valg. Jeg køber oftest Bähnke eller Jensens. Det er favoritterne herhjemme.
Ingredienser:
Cheddar fyldt kalkunbryst:
1 kalkunbryst.
100 gram neutral flødeost.
100 gram cheddar på blok.
4 skiver serranoskinke.
Salt.
Peber.
Rodfrugter:
300 gram kartofler.
300 gram sød kartoffel.
200 gram gulerødder.
200 gram pastinak.
Olie.
Timian.
Salt.
Bearnaisesovs.
Nan brød.
Fremgangsmåde:
1. Vask og rens dine kartofler, søde kartoffel, gulerødder og pastinak. Skær det hele i mindre stykker og læg dem i et ovnfast fad.
2. Put olie og krydderier på det og fordel det godt.
3. Skær en rille i midten af kalkunen og put smøreost ned i rillerne, put derefter cheddarstykker ned i, og drys med salt og peber. Vikle 4 stykker serrano skinke omkring hver af dem og sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca 40-45 minutter så det er gennemstegt. Efter 15 minutter putter du også grøntsagsfadet i ovnen.
4. Varm din bearnaisesovs og server det til din kalkun med ovn grøntsager og lunt nan brød.
Du kan med fordel servere en let salat eller gnavegrønt til retten. Vi spiste agurk, gulerødder og sukkerærter som gnave tilbehør til vores kalkun.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Fyldt kalkunbryst med rodfrugter og bearnaise. Super lækker fredagsmenu, som passer sig selv mens du laver det du hygger dig med […]
[…] Du kan også lave denne opskrift med kalkun og cheddarost hvis du har lyst. […]
[…] Cheddarfyldt kalkunbryst […]
[…] Du kan servere dem til mit fyldte kalkunbryst hvis du har lyst. […]
[…] Hvis du har lyst til andre fyldte kødstykker kan jeg anbefale denne opskrift på fyldt kalkun. […]