Kartoffelmos med tomatsovs og kylling med bacon svøb. En fyldig og cremet kartoffelmos med masser af lækker tomatsovs fyldt med fløde og masser af smag. Skøn saftig kylling med bacon svøb.
Kartoffelmos med tomatsovs
Jeg er ret vild med kartoffelmos generelt og denne kartoffelmos med tomatsovs og saftig kylling med bacon svøb er ingen undtagelse! Det smager virkelig helt fantastisk. Det samme gør sig gældende for pigerne. Agnes og Ellie spiste begge en hel masse kartoffelmos med tomatsovs og smagte også begge på kyllingen.
Der er selvfølgelig ikke ret mange grøntsager til denne opskrift, men lidt ærter er ikke at kimse af. Du kan også servere gulerodsstave eller putte broccoli i din kartoffelmos.
Vil du hellere have en sammenkogt ret? Så prøv min kyllingegryde med kartoffelmos.
Min tomatsovs er baseret på tomatpure og paprika. Der er selvfølgelig også fløde i, det er næsten obligatorisk men sammentid kan man også erstatte noget af det med mere vand eller mælk.
Saftig kylling med bacon svøb
Kartoffelmos med tomatsovs og saftig kylling med bacon svøb føles som den helt rigtige ret en kold efterårsdag. Kylling kan nemt steges tørt, men når man laver denne kylling med bacon svøb er man nærmest garanteret en saftig kylling. Kyllingen smager sammentid virkelig lækkert med bacon omkring og krydderier på. Jeg plejer at krydre dem med paprika, hvidløgspulver, salt og peber. Det kan selvfølgelig sagtens ændres hvis man ønsker noget andet.
Du kan også bruge kalkun bacon eller serranoskinke hvis du ønsker lidt mindre fedtindhold.
Hvis du vil have en anden opskrift med kylling, så kan jeg anbefale kylling i pikantsovs.
Hvis du hellere vil have oksekød eller svinekød i stedet for kylling, så kan jeg anbefale dig at stege et par hakkebøffer, en kortelet eller lignende.

Kartoffelmos med tomatsovs og saftig kylling med bacon svøb
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1250 gram kartofler.
- Lidt smør.
- Salt.
- Peber.
Bacon kylling
- 500 gram kyllingbryst.
- 2 pakker bacon i skiver.
- Paprika.
- Hvidløgspulver.
- Salt.
- Peber.
Tomatsovs
- 1 lille dåse tomatpure.
- 25 gram smør.
- 2 spsk mel.
- Vand. (mængde efter præference)
- Fløde. (mængde efter præference)
- 1,5 terning grøntsagsboullion.
- Salt.
- Peber.
- Paprika.
- Hvidløgspulver.
Tilbehør
- Rødbeder.
- Persille.
Sådan gør du
- Start med at skylde, skrælle og skære dine kartofler i super små stykker. Jo mindre de er, jo hurtigere koger de.
- Kartoflerne skal derefter i en gryde med vand, vandet skal dække kartoflerne – tilføj lidt salt. Kartoflerne skal koges til de er møre.
- Imens skærer du dine kyllingbryster i mindre aflange stykker og lægger et stykke bacon omkring hver af dem. Put salt, peber, hvidløgspulver og paprika på begge sider og steg dem på en pande på middel varme. Vend dem undervejs så de bliver gennemstegte og baconen bliver sprød.
- Du skal nu i gang med sovsen. Smelt dit smør i en gryde sammen med din tomatpure. Tilføj melet. Du skal nu røre godt. Tilføj vand lidt af gangen. Sørg for at der ikke er melklumper i, dem kan du få svært ved at få bugt med senere. Din sovs skal være godt tyk her, men ikke som en klump.
- Tilføj dine boullionterninger og krydderier. Tilføj lidt fløde af gangen til sovsen har den rette konsistens. Smag til med salt, peber, hvidløgspulver og paprika. Mængden af fløde kontra vand er op til smagspræference. Jeg brugte ½ af hver men du kan gøre det med både mere eller mindre fløde. Smag til igen inden den skal serveres.
- Mos din kartoffelmos godt. Tilføj salt, peber og lidt smør og mos det godt sammen. Smag til med mere salt og peber ved behov.
- Server nu din kartoffelmos med tomatsovs, bacon kylling og rødbeder. Put eventuelt lidt persille på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: kartoffelmos med tomatsovs og kylling […]