Den skønneste og nemmeste hjemmelavet aioli opskrift, det er altså en virkelig skøn hvidløgsmayonnaise, der tager 5 minutter at lave med en stavblender.
Hurtig og nem hjemmelavet aioli opskrift
Denne hjemmelavet aioli opskrift tager vitterligt ingen tid at lave. Du har en lækker cremet hvidløgsmayonnaise max 5 minutter efter opstart – det lyder dælme nemt var?
I forhold til smagen, så kan man nemt justere den efter egne præferencer, både i forhold til hvidløg men også i forhold til dijon sennep.
Du kan også gøre din hvidløgsmayonnaise både tyndere og tykkere ved at tilføje mere eller mindre olie. (mere olie giver en tykkere hvidløgsmayonnaise og omvendt med mindre olie)
Du kan også prøve min persille aioli – den er seriøst også lækker!
Hvad kan man bruge denne hvidløgsmayonnaise til?
Du kan servere denne hvidløgsmayonnaise til pomfritter, på tapasbordet, i en sandwich, til burgere eller hvad som helst du tænker den kunne være relevant til. Du kan også sagtens bare servere den til lidt lækkert brød.
Det er min to-go dip, jeg laver den virkelig ofte. Jeg laver den både fordi den smager helt fantastisk, men også fordi den som nævnt vitterligt ingen tid tager at lave denne hjemmelavet aioli opskrift!
Du kan med fordel bruge denne mayo i min “frikadelle panini sandwich” – find opskriften her.
Hjemmelavet aioli opskrift - hvidløgsmayonnaise
Ingredienser
- 1 stk æg
- 2 dl olie (solsikke)
- 1-2 tsk dijon sennep
- 2-3 fed hvidløg
- salt
Sådan gør du
- Find en høj beholder og en stavblender. Hak dit hvidløg fint.
- Læg dit æg (uden skal selvfølgelig) i bunden, sørg for at blommen ikke går i stykker. Hæld en tsk sennep derned sammen med dit hvidløg og lidt salt. Hæld roligt alt din olie derned, pas på din blomme.
- Sæt stavblenderen nedover din blomme, og kør på fuld drøn, når du kan se at der danner sig mayonnaise i bunden af beholderen tager du stavblenderen lidt op og ned til det hele har samlet sig.
- Du kan smage til med mere sennep, mere hvidløg og salt, hvis du synes det mangler lidt. Jeg bruger normalt 2 tsk sennep, men start med en enkelt.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.
[…] Vil du servere en skøn aioli til? Så prøv denne lækre aioli på 3 minutter. […]
[…] jeg er en sucker for en skøn hvidløgs aioli, men også en almindelig pesto er et hit! Desuden kan man også med fordel lave en persille aioli […]
[…] Jeg servere selvfølgelig min skønne aioli til denne ret – opskriften er at finde her. […]
[…] Ovnbagte rodfrugter med hjemmelavet aioli. […]
[…] Man kan også sagtens spise en hjemmelavet aioli hertil. […]
[…] og kølevarer: 200 gram cheddarost i blok. 100 gram mozzerallaost. 100 gram revet cheddarost. Aioli (gerne hjemmelavet) 1 lille flaske bearnaise. 100 gram smør. 1 æg. 200 gram forstegt kylling. 3 pakker bacon. 2,5 dl […]
[…] Min opskrift på hjemmelavet aioli til din sandwich er at finde lige her. […]
[…] Smid endelig hjemmelavet aioli i din panini – min opskrift tager 2 minutter at lave. […]
[…] Vil du lave din egen? Find min opskrift på aioli der ikke tager mere end et par minutter at lave he… […]
[…] Hvis du selv vil lave din aioli – så prøv min opskrift lige her. […]
[…] Aioli […]
[…] Endnu en skøn pastasalat. Denne serveret med varmtrøget laks. Super lækkert! Du kan med fordel servere en aioli hertil. Den kan du lave udfra min opskrift på 3 minutter. […]
[…] Persillestænger med hjemmelavet aioli […]
[…] Aioli med hvidløg – hjemmelavet hvidløgsmayonnaise […]
[…] Vil du hellere bruge din sennep til noget andet? Så kan du lave en klassisk hjemmelavet aioli. […]
[…] Du kan også lave en klassisk hjemmelavet aioli hvis du er mere til det. […]