Den nemmeste hjemmelavet aioli opskrift er altså sådan en der slet ikke kan gå galt, det er virkelig super nemt. Da vi var på ferie sidste år, spiste vi en helt masse persille aioli – for dælen hvor smagte det godt! Det skulle selvfølgelig efterlignes herhjemme og det er i den grad lykkes med denne aioli opskrift.
Jeg har denne gang blot serveret lidt af de billige flutes som tilbehør – de er blot varmet i ovnen og skåret i skiver. Jeg serverede også nogle stegte kartofler til, men denne opskrift er egentligt blot på aiolien, så det er hvad i får opskriften på i denne omgang.
Hjemmelavet aioli på ingen tid
Den hjemmelavet aioli opskrift er lavet i en stavblender – med et helt æg. På den måde kan det næsten ikke gå galt, og jeg har lavet hjemmelavet aioli og mayonnaise på denne måde siden .. altid.
Du kan også sagtens lave en helt klassisk aioli – den opskrift kan du finde her.
Den nemmeste aioli opskrift med persille
Min aioli opskrift er med persille og hvidløg, men sidstnævnte ligger selvfølgelig også i navnet. Jeg er ret vild med persille generelt, men i aioli gør det bare et eller andet – det smager SÅ godt. Du kan altså roligt prøve denne aioli opskrift.
Jeg kan klart anbefale dig at spise din aioli til disse lækre pomfritter med inspiration fra sunset.
Du kan sagtens variere smagen af hvidløg i denne aioli – et enkelt fed giver en meget mild smag mens 3 fed hvidløg giver en stærk hvidløgssmag. Det er selvfølgelig forskelligt hvad man foretrækker, men jeg kan anbefale at nøjes med et enkelt hvis du skal på date i morgen, det giver nemlig en virkelig skrap hvidløgsånde med 3 fed hvidløg, som jeg oftest bruger.
Den nemmeste hjemmelavet aioli opskrift med persille
Ingredienser
- 1 æg
- 2 dl olie (solsikke)
- 2-3 fed hvidløg (eller et enkelt, hvis du ønsker en mild smag)
- 1-2 tsk dijon sennep
- 1 håndfuld persille
- salt
Sådan gør du
- Find en høj beholder og en stavblender.
- Læg dit æg (uden skal selvfølgelig) i bunden, sørg for at blommen ikke går i stykker.
- Hak dit hvidløg og persillen fint.
- Hæld en tsk sennep derned sammen med dit hvidløg, persille og lidt salt. Hæld roligt alt din olie derned, pas på din blomme.
- Sæt stavblenderen nedover din blomme, og kør på fuld drøn, når du kan se at der danner sig mayonnaise i bunden af beholderen tager du stavblenderen lidt op og ned til det hele har samlet sig.
- Du kan smage til med mere sennep, mere hvidløg og salt, hvis du synes det mangler lidt.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.
[…] Du kan også prøve min persille aioli – den er seriøst også lækker! […]
[…] Brødstænger af butterdej med persille er i bund og grund bare en super lækker grissini opskrift. Den er perfekt som en af dine tapas retter på bordet. Jeg er personligt ret vild med kombinationen af de sprøde brødstænger, smagen af persille og en lækker hjemmerørt aioli – helst min variant af aioli med persille. […]
[…] Dips: jeg er en sucker for en skøn hvidløgs aioli, men også en almindelig pesto er et hit! Desuden kan man også med fordel lave en persille aioli – det er så godt!! […]
[…] Hvis du ønsker en lækker dip hertil, så kan jeg i den grad anbefale min aioli med persille. […]
[…] også sagtens lave lidt pomfritter og servere dem med persille aioli – det smager fantastisk! Opskriften på persille aioli har jeg også delt på bloggen tidligere, min opskrift finder du lige her, og den tager kun få […]
[…] Du kan med fordel servere en hjemmelavet aioli med persille sammen med denne ret – find min op… […]
[…] Du kan også lave min aioli med persille, den smager også skønt! […]
[…] Persille aioli […]