Hjemmelavet højtbelagt smørrebrød med panerede koteletter, løgringe med bacon og BBQ med en frisk relish af tomat og løg. Med inspiration fra stjerneskud, blot med svinekød i stedet for fisk. Virkelig lækkert hvis menuen gerne må være lidt anerledes. Super velsmagende og fin anretning!
Hjemmelavet højtbelagt smørrebrød med panerede koteletter
Disse svine-stjerneskud er i bund og grund blot et hjemmelavet højtbelagt smørrebrød med panerede koteletter, frisk relish med tomat og løg toppet med hjemmelavet aioli og løgringe med bacon og BBQ. Det smager helt fantastisk og passer perfekt sammen. Du kan servere den på både toastbrød og rugbrød alt efter præference. Groft toast er super lækkert men også helt almindeligt lyst toast!
Frisk relish med tomat og løg
Jeg valgte til denne lidt fede ret at lave en frisk relish med tomat og løg. For at give et sprødt og frisk indslag til de lidt tungere panerede koteletter. Det smager virkelig skønt både med tomat og løg sammen med aiolien på toppen af disse hjemmelavet højtbelagt smørrebrød. Du kan sagtens skære dine koteletter tyndere inden du panerer dem hvis du vil have mindre kød.
Jeg har kun brugt tomat og løg til min relish, men du kan også putte fintskåret peberfrugt og agurk heri hvis du har lyst. Friske krydderurter i din aioli er også helt vildt lækkert – heriblandt persille, dild eller purløg. Jeg laver stort set altid selv min aioli – har du ikke prøvet det før? Så prøv denne opskrift der kun tager 2-3 minutter at lave fra bunden. Nemt og lækkert!
Hvis du selv vil lave din aioli – så prøv min opskrift lige her.
Løgringe med bacon og BBQ
Disse løgringe med bacon og BBQ er egentligt blot lavet af en købt BBQ sauce + løg og bacon i skiver. Jeg skærer blot nogle gode tykke løgringe og vikler bacon omkring. Derefter skal de bare på en bageplade med bagepapir og masser af BBQ sovs henover. Jeg sætter mine i ovnen men du kan også smide dem på en pande hvis du har lyst til det.
Vil du have en anden opskrift med bacon? Prøv min baconbombe med spaghetti.
Stjerneskud med svinekød - hjemmelavet højtbelagt smørrebrød med panerede koteletter
Ingredienser
Panerede koteletter
- 4 svine koteletter
- mælk
- mel
- salt
- peber
- rasp
- smør/olie
BBQ-bacon-løg
- 8 skiver bacon
- 2 hele løg (resterne bruger du til din ralish)
- BBQ-sovs
Relish
- 2 tomater
- løg (resterne fra ovenstående)
- 1 stor håndfuld persille
Derudover
- ½ agurk
- aioli
- 4 stykker toastbrød
- salat
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at panere dine koteletter. Jeg skærer fedtkanten af inden, men det kan man gøre som man vil. Find 3 tallerkener. Tilføj mel, salt og peber til første tallerken. Tilføj mælk til anden tallerken og tilføj rasp i den tredje. Vend dine koteletter i melblandingen først, derefter i mælk og til sidst i dit rasp.
- Skær dine løg over så du får 8 ringe (jeg bruger 2 ringe til hver løgring og vælger de størst mulige). Vikle et stykke bacon omkring hver af dine løgringe. Læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir på. Put lidt BBQ på hver løgring. Sæt den i ovnen. De skal bages i ovnen i cirka 20 minutter.
- Put lidt fedtstof på en pande ved middelvarme. Steg dine panerede koteletter på panden stille og roligt. Vend dem jævnligt og pas på de ikke bliver branket.
- Mens dine løg bages og dine koteletter steger laver du din relish ved at skære dine tomater og resterende løg meget fint. Hak desuden din persille fint. Bland de tre ting godt sammen.
- Derefter skærer du agurk og skylder salaten så det hele er klar til at blive lagt sammen.
- Hvis du laver din egen aioli skal den også bikses sammen nu. (link til opskriften længere oppe.)
- Når der er 5 minutters tid til dine bacon løg og dine koteletter er færdige smider du brødet i ovnen så det kan nå at riste.
- Når alle delelementer er klar starter du med en skive brød, smør den med aioli. Put salat ovenpå, derefter en panerede kotelet, aioli, relish og agurk ovenpå. Afslut med dine bacon/løg ringe og nyd det med det samme.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Jeg har lavet en skøn opskrift på “smørrebrød” med koteletter – det smager så… […]