Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på en ny madplan. Husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge min madplan?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: burger med paneret kylling.
Super skøn søndagsmenu med paneret kylling, bacon og karrydressing.
Mandag: Pastasalat med tunsalat.
Let og lækker tunsalat som serveres på toppen af lidt kogt pasta. Nemt og lækkert!
Tirsdag: spaghetti med pølser og tomatsovs.
Skøn og nemt aften menu som børnene elsker. Spaghetti, røde pølser og tomatsovs.
Onsdag: gryderet med kylling serveret med kartoffelmos.
Denne gryderet smager altså virkelig skønt, og så er den serveret på den lækreste kartoffelmos. For at spare tid skal du lave ekstra kartoffelmos i dag, så der er rigeligt til den bagte kartoffelmos i morgen.
Torsdag: bagt kartoffelmos og pikant kylling bryst.
Denne dag er en to i en opskrift – menuen står på pikant kylling bryst serveret med bagt pikant kartoffelmos. Virkelig en lækker kombination af de to retter. Du skal blot tilberede kødet fra opskriften med pikant kylling bryst, og altså ikke kartoffelsalaten derfra. Lav desuden gnavegrønt af ½ agurk, 3 gulerødder og en snackpeber som tilbehør hertil.
Fredag: cheeseburger pastasalat
Den skønneste pastasalat med inspiration af cheeseburger. Let og lækker pastasalat som er perfekt som syndig fredagsmenu.
Lørdag: pastaret med serranoskinke og ruccola salat.
Virkelig skøn pastaret der er nem at lave, og sammentid smager dejligt!
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
300 gram spaghetti (gerne grov)
1050 gram pasta.
2 glas tomatsovs.
140 gram tomatpure (en dåse)
1 terning grøntsagsboullion.
Olie.
Rasp
4 burgerboller.
Ananas ringe.
Græskarkerner.
Nanbrød.
Mayonnaise.
Burgerdressing.
Karrydressing.
1 lille dåse majs.
3 dåser tun.
Krydderier:
Oregano.
Basilikum.
Salt.
Peber.
Mejeri og kølevarer:
4 skiver serranoskinke.
3 pakker bacon i skiver.
200 gram brune pølser.
500 gram røde pølser.
0,5 liter fløde.
2 æg.
100 gram smør.
2 dl cremefresie 18 %.
parmasanost.
200 gram pikantost.
200 gram mozzerellaost.
150 gram cheddarost i blok.
Frugt og grøntsager:
2 håndfulde ruccola salat.
1 bakke små tomater.
2 agurker.
3 gulerødder.
2 kilo kartofler.
4 løg.
5 snack peberfrugter.
2 fed hvidløg
1 hjertesalat.
Krydderurter:
Persille.
Purløg.
Basilikum til pynt.
Kød:
1400 gram kylling bryst.
500 gram hakket oksekød.
Frostvarer:
300 gram ærter.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du prøve en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.