Endnu en hverdagsfavorit er butterdejssnegle med ovnkartofler og mayonnaise. Det er en ret fra min opvækst hos min mor, og den bliver man virkelig aldrig træt af! Butterdejen er sprød og lækker og kødfyldet er lidt som frikadeller. Mums! Jeg har egentligt aldrig helt vist hvordan min mor lavede butterdejen, men det var noget med kød, butterdej og sammenrulning, så here we go. Jeg har tilføjet løg, det er jeg ret sikker på at hun ikke brugte, hvis jeg kender min mor ret, men jeg elsker løg, så løg it is. Jeg tog egentligt blot udgangspunkt i min frikadelleopskrift, og så udviklede jeg den til en snegleopskrift, da jeg første gang lavede disse banditter i mit køkken.
Som tilbehør til disse skønne snegle blev der i mit barndomshjem altid serveret den slags mayonnaise man kan købe på glas, jeg tror måske ikke det hedder mayonnaise? Men jeg serverede det blot med en god salatmayonnaise, mens pigerne og Jesper hellere ville have ketchup og remoulade, hvilket jeg selvfølgelig ikke argumenterede imod.
Som tilbehør til sneglene er det lækkert med noget gnavegrønt eller en hurtig salat. Gulerødder og agurk i stave er desuden også lækkert at dyppe i mayonnaise, så det er vist en ren win win.
Jeg kryderede kartoflerne med en masse oregano lidt salt og peber og så smed jeg olie over. Endnu engang er kartoflerne ovnbagte – det kan jeg bare bedst lide, så det sker oftest herhjemme. Da jeg var ung og boede hjemme fik vi skivekartofler til, dem fra frost. Men jeg kan bedst lide at bruge rigtige kartofler, pigerne spiser nemlig altid ret mange når de bliver serveret.
Butterdejssneglene og tilbehøret kan absolut ikke kategoriseres som sunde, men de smager super godt og så længe det ikke er menuen hver eneste dag, så går det nok med lidt forkælelse engang i mellem.
Butterdejssnegle tager lidt at lave, men det er mest ovntid der er tunge på vægtskålen, selve forberedelsen holder sig indenfor min tidsgrænse på 15-20 minutter.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid: 15 minutter.
Ingredienser:
Butterdejssnegle:
1 rulle butterdej.
500 gram hakket svinekød.
1 løg.
2 spsk mel.
Salt.
Peber.
750 gram kartofler.
Salt.
Peber.
Olie.
Oregano.
Gnavegrønt.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. Skær løget i stykker og bland med kød, salt, peber og mel – lad det trække mens du laver kartoflerne klar.
3. Rens kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
4. Put kartoflerne i et ildfast fad og hæld godt med krydderier og olie på og bland godt sammen.
5. Sæt kartoflerne i ovnen, de skal have ca 35 minutter.
6. Rul butterdejen ud (eller fold den ud hedder det vel?) og smør kødet ud over det hele.
7. Rul den sammen, som hvis du bagte kanelsnegle og skær den i skiver jeg lavede ca 20 snegle.
8. Læg sneglene over på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen sammen med kartoferne 25-30 minutter.
9. Server dine butterdejssnegle med mayonnaise, kartofler og gnavegrønt.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Hej Mille. Jeg ville have puttet løg i den dag i dag 🙂 Hvordan jeg lavede butterdejen? Jamen den lavede jeg da ikke,jeg købte butterdejsplader og satte dem sammen og så puttede jeg farsen på,og Vupti ind i ovnen og frem med kartoflerne og Miracelvip,og så bare smovse 😛 :-P..
[…] butterdejssnegle med kartofler og mayonnaise. De her små venner er sprøde og lækre, jeg er fan af både look, konsistens og smag. Endnu en […]
Jeg lavede disse snegle i går, dog var jeg ikke helt tro mod opskriften, da jeg puttede fintrevne gulerødder og squash samt peberfrugter i tern i. Jeg brugte også halv svinefars og halvt oksefars.
De smagte dejligt, og familien kunne også lide dem.
Jeg forsøger at komme grøntsager i stort set alt, da min bonusdatter ikke er glad for grøntsager, så det er med at skjule dem, så spiser hun dem nemlig gladeligt.
Tak for et godt input, der blev lavet dobbelt portion, så er der også til kæresten og datteren skal til ridning.
Amen hvor er det bare en fantastisk måde at lave dem om på! Det lyder virkelig lækkert med den mængde grøntsager! Jeg må prøve det en dag 🙂 – Tak for inspiration!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] Søndag: butterdejssnegle med kartofler og mayonnaise. De her små venner er sprøde og lækre, jeg er fan af både look, konsistens og smag. Endnu en skøn opskrift på nem og lækker mad. Mine butterdejssnegle serveres med ovnbagte kartofler, mayonnaise og lidt gnavegrønt – Mums! (Jeg har skrevet 4 gulerødder og 1/2 agurk på indkøbslisten) […]
Tak for en dejlig opskrift
Jeg havde glemt at tage kødet op af fryseren i ordentlig tid, eftersom jeg lå med galdestensanfald i nat
Så jeg brunede kødet i en gryde, og blandede krydderier og løg i, og kom det derefter på min butterdej. Men fordi kødet var varmt, smeltede butterdejen, og det var umuligt at lave snegle Så det blev til en stang i stedet for, men det blev også godt
1000 tak for fantastiske madplaner og indkøbslister
Hej Nadia.
Tusind tak for din kommentar. Jeg har været på ferie og har derfor først haft tid til at svare nu.
Dejligt at du fandt en løsning, det lyder bestemt som en lækker stang uanset 🙂 ..
Selv tak fordi du bruger mine madplaner og opskrifter, uden jer læsere var min blog ingenting 🙂
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor