Endnu en hverdagsfavorit er butterdejssnegle med ovnkartofler og mayonnaise. Det er en ret fra min opvækst og den bliver man virkelig aldrig træt af! Butterdejen er sprød og lækker og kødfyldet er lidt som frikadeller. Mums! Jeg har egentligt aldrig helt vist hvordan min mor lavede butterdejssnegle, men det var noget med kød, butterdej og sammenrulning, så here we go.
Jeg har tilføjet løg og det er jeg ret sikker på at hun ikke brugte, hvis jeg kender min mor ret. Men jeg elsker løg, så løg it is – det skulle klart i min udgave af butterdejssnegle. Jeg tog egentligt blot udgangspunkt i min frikadelleopskrift, og så udviklede jeg den til en butterdejssnegle opskrift, da jeg første gang lavede disse banditter i mit køkken.
Jeg har netop opdateret dette gamle indlæg med nogle nye billeder – og derfor genudgivet det. Derfor er en del af teksten fra den oprindelige udgivelse d 16. april 2018. Dette gør jeg engang i mellem for at få kvaliteten af mine opskrifter op på nuværende niveau.
Hvad spiser man som tilbehør til butterdejssnegle med svinekød?
Som tilbehør til disse skønne butterdejssnegle blev der i mit barndomshjem altid serveret den slags mayonnaise man kan købe på glas, jeg tror måske ikke det hedder mayonnaise? Men jeg serverede det blot med en god salatmayonnaise, mens pigerne og Jesper hellere ville have ketchup og remoulade, hvilket jeg selvfølgelig ikke argumenterede imod.
Man kan også sagtens spise en hjemmelavet aioli hertil.
Jeg servere desuden både ovnkartofler og gnavegrønt hertil. Det er en skøn kombination til de sprøde og lækre butterdejssnegle. Mums! Af gnavegrønt er det oftest gulerødder, peberfrugt og agurk der serveres hertil.
Hvordan krydres og tilberedes ovnkartofler?
Jeg kryderede kartoflerne med en masse oregano, lidt salt og peber. Til sidst smed jeg olie over kartoflerne. Endnu engang er kartoflerne ovnbagte – det kan jeg bare bedst lide, så det sker oftest herhjemme. Da jeg var ung og boede hjemme fik vi skivekartofler til, dem fra frost. Men jeg kan bedst lide at bruge rigtige kartofler. Pigerne spiser nemlig altid ret mange når de bliver serveret, og det er vist nok en anelse sundere.
Butterdejssnegle og tilbehøret kan absolut ikke kategoriseres som sunde. De smager dog super godt og så længe det ikke er menuen hver eneste dag, så går det nok med lidt forkælelse engang i mellem.
Butterdejssnegle tager lidt at lave, men det er mest ovntid der er tunge på vægtskålen. Selve forberedelsen holder sig indenfor 15-20 minutter. Det må gå under kategorien nem og hurtig mad.
Butterdejssnegle med kartofler og mayonnaise.
Ingredienser
Butterdejssnegle
- 1 rulle butterdej (fersk butterdej)
- 500 gram hakket svinekød
- 1 løg
- 2 spsk mel
- salt
- peber
Tilbehør
- 750 gram kartofler
- salt
- peber
- olie
- oregano
- gnavegrønt
- salat mayonnaise, aioli eller miracle whip
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær løget i stykker og bland med kød, salt, peber og mel – lad det trække mens du laver kartoflerne klar.
- Rens kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
- Put kartoflerne i et ildfast fad og hæld godt med krydderier og olie på og bland godt sammen.
- Sæt kartoflerne i ovnen, de skal have cirka 35 minutter.
- Rul butterdejen ud (eller fold den ud hedder det vel?) og smør kødet ud over det hele.
- Rul den sammen, som hvis du bagte kanelsnegle og skær den i skiver jeg lavede cirka 20 snegle.
- Læg sneglene over på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen sammen med kartoflerne 25-30 minutter.
- Server dine butterdejssnegle med mayonnaise, kartofler og gnavegrønt.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Hej Mille. Jeg ville have puttet løg i den dag i dag 🙂 Hvordan jeg lavede butterdejen? Jamen den lavede jeg da ikke,jeg købte butterdejsplader og satte dem sammen og så puttede jeg farsen på,og Vupti ind i ovnen og frem med kartoflerne og Miracelvip,og så bare smovse 😛 :-P..
[…] butterdejssnegle med kartofler og mayonnaise. De her små venner er sprøde og lækre, jeg er fan af både look, konsistens og smag. Endnu en […]
Jeg lavede disse snegle i går, dog var jeg ikke helt tro mod opskriften, da jeg puttede fintrevne gulerødder og squash samt peberfrugter i tern i. Jeg brugte også halv svinefars og halvt oksefars.
De smagte dejligt, og familien kunne også lide dem.
Jeg forsøger at komme grøntsager i stort set alt, da min bonusdatter ikke er glad for grøntsager, så det er med at skjule dem, så spiser hun dem nemlig gladeligt.
Tak for et godt input, der blev lavet dobbelt portion, så er der også til kæresten og datteren skal til ridning.
Amen hvor er det bare en fantastisk måde at lave dem om på! Det lyder virkelig lækkert med den mængde grøntsager! Jeg må prøve det en dag 🙂 – Tak for inspiration!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] Søndag: butterdejssnegle med kartofler og mayonnaise. De her små venner er sprøde og lækre, jeg er fan af både look, konsistens og smag. Endnu en skøn opskrift på nem og lækker mad. Mine butterdejssnegle serveres med ovnbagte kartofler, mayonnaise og lidt gnavegrønt – Mums! (Jeg har skrevet 4 gulerødder og 1/2 agurk på indkøbslisten) […]
Tak for en dejlig opskrift
Jeg havde glemt at tage kødet op af fryseren i ordentlig tid, eftersom jeg lå med galdestensanfald i nat
Så jeg brunede kødet i en gryde, og blandede krydderier og løg i, og kom det derefter på min butterdej. Men fordi kødet var varmt, smeltede butterdejen, og det var umuligt at lave snegle Så det blev til en stang i stedet for, men det blev også godt
1000 tak for fantastiske madplaner og indkøbslister
Hej Nadia.
Tusind tak for din kommentar. Jeg har været på ferie og har derfor først haft tid til at svare nu.
Dejligt at du fandt en løsning, det lyder bestemt som en lækker stang uanset 🙂 ..
Selv tak fordi du bruger mine madplaner og opskrifter, uden jer læsere var min blog ingenting 🙂
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
[…] Søndag: butterdejssnegle med kartofler […]
[…] Mandag: butterdejssnegle med kartofler […]
[…] Lørdag: butterdejssnegle med kartofler […]
Lækker og smagfuld ret
[…] Søndag: butterdejssnegle med tilbehør […]