Der er intet så godt som en god omgang tapas, og der skal selvfølgelig en masse dadler med bacon tapas som tilbehør hertil. Jeg er altså virkelig vild med bacondadler, og specielt hvis de lige dyppes i en hjemmelavet aioli! Det er virkelig bare lækkert.
Dadler med bacon tapas – smager det overhoved godt?
YES! Sødmen fra dadlen blandet med den salte bacon er altså bare et match made in heaven! Det er altså en favorit som jeg altid kommer til at spise alt for meget af, når der er tapas på bordet herhjemme. Dadler, bacon og aioli er altså himmelsk!
Hvad kan man spise udover bacondadler til sin tapas?
Har du brug for mere inspiration til din tapas – så kan jeg anbefale dig følgende:
Forskellige oste: cheddarost, emmentaler, mozzerella kugler, pesto gouda og “normal” gouda.
Forskelligt kødpålæg: vi er altså ret glade for forskelligt filet og mørbrad. Der tager jeg blot dem i pålægskøleren – ikke nogle fancy og dyre mærker her. Desuden er en form for italiensk pølse og serranoskinke altid et hit.
Dips: jeg er en sucker for en skøn hvidløgs aioli, men også en almindelig pesto er et hit! Desuden kan man også med fordel lave en persille aioli – det er så godt!!
Brød: jeg har ofte bare købt nogle flutes som jeg varmer i ovnen, men går du all in, så kan du også sagtens bage noget brød selv. Her kan jeg anbefale disse opskrifter hvidløgsbrød, pikant ostebrød og fuldkorns focaccia.
Små kødretter: her er vi ude i de varme retter, hvor jeg er ret vil med hvidløgsrejer! Desuden kan du også med fordel lave nogle skønne kylling nuggets eller kylling stænger, specielt hvis du har børn med ved bordet. Nogle falafler eller små kødboller. Nemt og lækkert!
Snacks: salte mandler er så lækkert! Men du kan også sagtens servere oliven eller nogle små pølsehapsere.
Bacondadler - lækre dadler med bacon tapas.
Ingredienser
- 10 skiver bacon (de skal deles over i to)
- 20 store dadler
- tandstikker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær dine baconskiver over i 2 på midten, så du har 20 skiver bacon.
- Fjern eventuelle sten fra dine dadler.
- Rul dine dadler ind i en skive bacon stykker, fastgør dit bacon med en tandstik.
- Sæt dine bacondadler på en bageplade der er beklædt med bagepapir - og sæt det i ovnen i ca. 20 minutter, til din bacon har den rette tekstur.
- Server dine dadler med bacon til en skøn aioli.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.