Hjemmelavet nuggets af tun med ovnkartofler og hjemmelavet bearnaise mayo med estragon. En favorit når der skal nemme retter med fisk på bordet.
Hjemmelavet bearnaise mayo med estragon
Jeg elsker den bearnaise mayo med estragon de serverer til deres pommesfritter på sunset. Derfor har jeg selvfølgelig sat mig for at lave min egen variant og den smager fantastisk! Jeg har lavet den en del gange siden jeg lavede min første portion og det er et kæmpe hit hver eneste gang. Denne bearnaise mayonnaise med estragon kan også bruges i en god burger, som tilbehør til tapas og lignende. Jeg har personligt tænkt mig at serverer den til alle tænkelige lejligheder i fremtiden. Der er ingen grund til ikke at udbrede sin kærlighed til bearnaise mayo vel?
Du kan også lave andre typer af mayo, dressing eller aioli hvis du ikke er til bearnaisemayonnaise med estragon:
- Aioli med hvidløg – hjemmelavet hvidløgsmayonnaise
- Aioli med persille
- Burger mayonnaise
- Mayonnaise med peberfrugt
- Pesto aioli
- Feta dressing
- Peanutbutter dressing
- Creme fraiche dressing
Skønne tun nuggets med ovnkartofler og gnavegrønt
Disse skønne tun nuggets er lavet af dåsetun. Jeg har blendet det i en mini hakker med æg, salt, peber og løg. Derefter har jeg rørt den våde fars op med rasp for nemmere at kunne forme mine tun nuggets men også for at de hænger bedre sammen. Du kan sagtens justerer i mængden af rasp så du får den konsistens du bedst kan lide.
Jeg har derudover serveret ovnkartofler og gnavegrønt til disse tun nuggets og min hjemmelavet bearnaise mayo. Det passer rigtigt godt sammen og der er intet bedre end ovnkartofler dyppet i en lækker hjemmelavet bearnaise mayo.
Tun nuggets med ovnkartofler og bearnaise mayo med estragon
Equipment
- 1 stavblender og minihakker
Ingredienser
Ovnbagte kartofler
- 500 gram kartofler.
- Olie.
- Valgfri krydderier. (eksempelvis salt, peber, paprika, oregano og hvidløgspulver.
Tunnuggets
- 2 dåser tun.
- 1 helt æg.
- Salt.
- Peber.
- ½ Almindeligt løg.
- ½-1 dl rasp.
- Smør eller olie til stegning.
Bearnaisemayonnaise
- 1 helt æg. (blommen må ikke gå i stykker)
- 2 dl olie.
- ½ tsk sennep.
- 1 fed hvidløg.
- Salt.
- ½-1 spsk bearnaiseessens.
- 1-2 spsk estragon. (frisk eller tørret)
Derudover
- Valgfri gnavegrønt.
Sådan gør du
Ovnbagte kartofler
- Tænd ovnen ved 180 grader varmluft.
- Vask dine kartofler. Skær dem i mindre stykker og læg dem i et ovnfast fad i cirka 40 minutter. (hvis de kommer ind når ovnen endnu ikke er varmet op, ellers tilpasses tiden)
Bearnaisemayonnaise
- Find en høj beholder og en stavblender. Knæk dit æg i bunden af beholderen, sørg for at blommen ikke går i stykker. Hak dit hvidløg fint. Hæld sennep derned sammen med dit hvidløg og lidt salt.
- Hæld roligt alt din olie derned, pas på din blomme. Sæt stavblenderen nedover din blomme, og kør på fuld drøn, når du kan se at der danner sig mayonnaise i bunden af beholderen tager du stavblenderen lidt op og ned til det hele har samlet sig.
- Put din mayonnaise over i en skål og tilføj bearnaiseessens og estragon. Du kan smage til med mere essens, estragon, sennep og salt, hvis du synes det mangler lidt. Stil din bearnaisemayonnaise på køl til du er klar til servering.
Tun nuggets
- Dræn din tun og put det i en minihakker sammen med æg, (let hakket) løg, salt og peber.
- Når det er en nogenlunde homogen masse skal du tilføje rasp til konsistensen er nogenlunde fast - dette røre jeg blot i med en ske og hakker ikke længere.
- Find en pande frem, smelt lidt smør eller varm lidt olie på panden inden du former nuggets ud af farsen og lader den stege på panden ved middel varme i 6-8 minutter. Husk at vende dem undervejs.
Tilbehør
- Skær dine grøntsager i stænger og server sammen med tun nuggets, bearnaisemayonnaise og ovnbagte kartofler.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Du kan også prøve mine tunnuggets med bearnaisemayo hvis du vil have en anden børnevenlig fiskere… […]