Super skøn pasta med kylling og bacon – retten er baseret på frisk pasta, men du kan selvfølgelig bruge præcis den pasta der er din favorit. Denne pastaret med kylling og fløde agtig sovs serveres med en masse bacon på toppen, for hey hvem elsker ikke bacon? Okay, det er der selvfølgelig nogle der ikke gør – men altså jeg vil våge den påstand at der findes flere mennesker der elsker bacon, end mennesker der ikke gør. (du kan selvfølgelig bruge kalkun bacon, hvis almindelig bacon ikke lige er dig)
Vil du gerne springe over alle mine kommentarer med tilføjelser og ændringer af retten? Så kan du springe direkte ned til opskriften lige her: Gå til opskrift
Pastaret med kylling og fløde agtig sovs – hvad består sovsen af?
Jeg har smidt en ½ liter mornaysovs i retten, for udover bacon så smager ost jo også fantastisk ikke? Du kan dog også sagtens, hvis du laver en større portion, bruge en ½ liter fløde og ½ liter mornaysovs. Mornaysovsen har en virkelig god oste smag og fedme sammentid. Men fløde gør sig altså også eminent i en ret som denne.
Min sovs er en fløde agtig sovs – fordi der egentligt ikke er fløde i opskriften, men det er den måde den bedst beskrives – fedme og konsistensmissægt. Jeg oplever tit at få spørgsmål på netop dette når jeg bruger mornaysovs i mine opskrifter. Det er ikke alle der bruger mornaysovs i deres madlavning, men det har altid været en fast del af min madlavning.
Kan du ikke lide mornaysovs? Så kan du sagtens lave denne opskrift uden. Her skal du erstatte mornaysovsen med en god piskefløde i stedet. Du kan med fordel smelte lidt mozzarella ost i fløden, for at få ostesmagen med. Her bruger jeg enten revet mozzarella eller en mozzarella klump som rives i mindre stykker inden den puttes i sovsen. Smag til med salt og peber.
Flere grøntsager i denne pasta med kylling og bacon?
Desuden finder man selvfølgelig også lidt grøntsager i denne pasta med kylling og bacon, i form af ærter. Det kan man selvfølgelig sagtens supplere med lidt ekstra, for jeg indrømmer gerne, det er ikke verdens sundeste pastaret med kylling og fløde agtig sovs der er at finde på internettet. Men hey, jeg lovede heller ikke sundhed lige her vel?
Vil du gerne have flere grøntsager i din pastaret med kylling? Så er jeg helt sikker på at nogle gulerødder i retten ville gøre underværker. Derudover er broccoli også altid en skøn ingrediens i sådan en pasta ret som denne. Du kan også gå hele vejen og skære nogle meget tynde skiver spidskål og squash – i samme størrelse som spaghetti. Disse to grøntsager skal så koges i letsaltet vand, cirka lige så længe som dine friske pastaer. Din grøntsagsspaghetti puttes derefter i din pastaret med kylling, sammen med den friske pasta.
Ydermere kan du skære den der squash i tern og stege med kyllingen, hvis du er mere til den facon. Her kan du også sagtens bruge aubergine i tern eller blomkål i små buketter hvis det er mere dig med de to grøntsager. Alt i alt er der virkelig mange muligheder for at implementere grøntsager i denne pasta med kylling og bacon.
Du kan også prøve min opskrift med cremet spaghetti og kylling rulle lige her.
Kan denne ret indgå i en buffet til festmenuen?
Du kan sagtens servere denne ret som tilbehør i en buffet, her ville jeg dog droppe kyllingen og i stedet stege nogle kylling bryster ved siden af. Udover denne pastaret med kylling og bacon – uden kylling, ville jeg servere følgende:
- Hamburryg med flødekartofler.
- En culottesteg med ovnkartofler og bearnaise.
- Ovnbagte rodfrugter med hjemmelavet aioli.
- Stegt kylling bryst eller hjemmelavet kylling nuggets med denne cremet pastaret som tilbehør.
- 2-3 valgfrie salater.
- Derudover ville jeg servere en fiskeanretning til forret og noget kage eller is til dessert.
Ovenstående menu har lidt til enhver smag, både til dem der elsker fløde, og de som hellere tager den lidt sundere variant med ovnbagte rodfrugter, stegt kylling og salater. Der er noget for en hver smag. Jeg kan bedst lide at servere lidt fisk til forret, fordi det ofte er lette anretninger, hvilket jeg sætter stor pris på. Desuden er fisk også bare lækkert. Jeg ville nok vælge en omgang varmtrøget laks med dilddressing – en salat med rejer eller en tunmousse på smørbagt brød. Til dessert har jeg skrevet enten kage eller is, det kan også sagtens kombineres med en lun brownie og en kugle god vaniljeis på toppen. Himmelsk kombination!
Nu til opskriften på min helt igennem nemme pastaret med kylling og bacon:
Cremet frisk oste pastaret med kylling og fløde agtig sovs med et drys af bacon.
Ingredienser
Kød
- 300 gram kylling bryst
- salt & peber
- 200 gram bacon (strimler)
Pasta
- 250 gram frisk pasta
- 100 gram ærter
- 1 teske smør
- 1 håndfuld persille
Tilbehør
- 1 hvidløgsbrød
- ½ liter mornaysovs
Sådan gør du
- Find 2 pander og en gryde. Fyld vand i gryden.
- Skær din kylling i mindre tern. Steg det på den ene pande med lidt salt og peber. (det skal gennemsteges)
- Steg dine bacon slices på en anden pande. Husk at vende dem ved behov. Lægges på papir der tager det værste fedt når det er stegt.
- Kog din pasta i gryden med vand efter anvisning på pakken. Dine ærter tilsættes desuden også her.
- Put dit hvidløgsbrød i ovnen ca. 10 minutter på 180 grader.
- Tilsæt din mornaysovs til panden med kylling og lad det varme igennem.
- Dræn din pasta og ærter for vand, tilsæt hakket persille og smør til din pasta og ærter. Fordel din pasta på panden med kylling og sovs.
- Hak dit bacon og fordel det på toppen. Afslut eventuelt med lidt ekstra persille.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Engang i mellem er det rart at følge folk på de sociale medier, for vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke lige bliver påmindet og inspireret til det. Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har dog også en instagram der kun er dedikeret til mad og opskrifter – hashtagmor_blog.
Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op og desuden også engang i mellem river ældre opskrifter frem fra gemmerne, for at dele yderligere inspiration med mine skønne følgere derinde.
Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor hvor jeg også deler masser af nye og ældre opskrifter. Kort sagt, jeg er nok at finde på de fleste platforme, og så er det jo bare at vælge din favorit.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Jeg bliver desuden virkelig glad, når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter på de sociale medier. På den måde kommer mine mange opskrifter lettere ud til flere madglade mennesker, som også kan nyde godt af mine nemme og lækre opskrifter. På forhånd, tusind tak for hjælpen!
[…] Vil du hellere prøve en pastaret med kylling og bacon? Så find en lige her. […]
[…] Føler du din forrådt af mig? Beklager! Skynd dig at hoppe ind på en ostefyldt pasta opskrift i st… […]
[…] Du kan også lave en lækker pastaret med kylling og bacon, hvis du har lyst. […]
[…] Søndag: cremet frisk pasta med kylling. […]
Super lækker og cremet
Tusind tak for din kommentar! 🙂
Det er jeg glad for at du synes.
De varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen
[…] Du kan også lave en pastaret med bacon og kylling i stedet, det smager fantastisk. […]
[…] Vil du gerne have en anden ostet opskrift – så prøv min cremet pastaret med ostesovs og kyll… […]
[…] Søndag: kylling i cremet ostesovs […]