Engang i mellem er det altså virkelig skønt med nogle nemme opskrifter – og altså de fleste af mine opskrifter er jo ret nemme, men det her er virkelig virkelig nemt! Det er en panini opskrift lavet med tortillia – egentligt er det en slags frikadelle sandwich som er serveret med hjemmelavet aioli både i min frikadelle sandwich og som dip til pomfritter.
Super nem og lækker tortillia panini opskrift
Jeg kan godt lide at bruge tortillia til mine panini opskrift – man kan selvfølgelig sagtens bruge noget hjemmebagt brød udfra en panini opskrift eller almindelige flutes. Dette gør vi selvfølgelig også engang i mellem, men jeg er sammentid glad for at bruge tortillia da fyldet kommer mere til sin ret, med den minimale mængde brød.
Du kan også bruge pandekagerne til en lækker mexicansk inspireret lasagne.
Super skøn variant af frikadelle sandwich
En frikadelle sandwich er altså altid et hit, normalt ville man jo bare ligge den sammen i noget varmet brød, men som sagt er dette lavet som en panini med tortillia. Der er selvfølgelig masser af rødkål i mine frikadelle sandwich – og lidt hjemmelavet aioli.
Vil du gerne have en god opskrift på frikadeller? Find en lige her.
Serveret med pomfritter og hjemmelavet aioli
Som tilbehør til disse paninier, har jeg bagt nogle pomfritter i ovnen og lavet verdens nemmeste hjemmelavet aioli. Den smager virkelig virkelig godt og er selvfølgelig både brugt i mine frikadelle sandwich og som dip til pomfritter.
Den hjemmelavet aioli er altså færdig på under 2 minutter, og så kan den næsten ikke laves forkert, selvom mayonnaise jo normalt kan være en svær færdighed at knække.
Du kan med fordel lave disse pomfritter til din aioli.
Tortillia panini opskrift - frikadelle sandwich med hjemmelavet aioli.
Equipment
- Stavblender
- Panini maskine
Ingredienser
Frikadelle sandwich
- 6 Frikadeller (jeg har altid nogle i fryseren)
- 4 Tortillia pandekager
- Rødkål
Hjemmelavet Aioli
- 1 stk æg
- 2 dl olie (solsikke olie)
- 1-2 tsk dijon sennep
- salt
- 2-3 fed hvidløg (revet)
Tilbehør
- pomfritter
- grøntsagsstænger
Sådan gør du
- Start med at sætte dine pomfritter i ovnen efter anvisningen på pakken.
- Fortsæt med din aioli: find en høj beholder og en stavblender. Læg dit æg (uden skal selvfølgelig) i bunden, sørg for at blommen ikke går i stykker. Hæld en tsk sennep derned sammen med dit hvidløg og lidt salt. Hæld roligt alt din olie derned, pas på din blomme. Sæt stavblenderen nedover din blomme, og kør på fuld drøn, når du kan se at der danner sig mayonnaise i bunden af beholderen tager du stavblenderen lidt op og ned til det hele har samlet sig. Du kan smage til med mere sennep, mere hvidløg og salt, hvis du synes det mangler lidt. Jeg bruger normalt 2 tsk sennep, men start med en enkelt.
- Find dine tortillia pandekager, smør lidt hjemmelavet aioli på i midten, fortsæt med en til to spsk rødkål og 1,5 frikadeller skåret i halve på hver. Luk pandekagen sammen med en smule aioli. Varm dem i din panini maskine i 2-4 minutter, til de er gennemvarme og lækre.
- Server dine tortillia panini med pomfritter, aioli og nogle grøntsagsstænger.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.
[…] Du kan også sagtens lave en helt klassisk aioli – den opskrift kan du finde her. […]
[…] Du kan med fordel bruge denne mayo i min “frikadelle panini sandwich” – find opskr… […]