I dag fyldte Ellie 4 år – på onsdag er det Jespers tur til det der fødselsdag, 30 år fylder han – og endnu engang er alle planer nulstillet, men vi får det bedste ud af situationen. Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på en ny madplan. Husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge min madplan?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: kylling, grøntsager og humus.
Nemt og lækkert, og selvfølgelig også ret sundt! En kæmpe favorit herhjemme.
Mandag: tunbøffer med tilbehør.
Disse tunbøffer serveret med pasta, krydderurtecreme og grøntsager. Nemt, sundt og lækkert.
Tirsdag: ranch pastasalat.
En virkelig nem og lækker ranch pastasalat med kylling, bacon, grøntsager og cheddarost. Serveret med den skønneste ranchdressing!
Onsdag: baconomviklet laks med garniture.
Skøn laks med broccoli, blomkål og masser af skøn hollandaisesovs.
Torsdag: one pot boller i karry.
Denne dag kan du sætte tænderne i en super nem opskrift one pot boller i karry. En nem opskrift som er klar på kort tid og spare dig for både opvask og tid.
Fredag: hjemmelavet burger med pulled chicken og bearnaise sovs
En fredagstreat – burgers med pulled chicken og bearnaisesovs. Super lækker menu.
Lørdag: cheeseburger hapsere.
Butterdej gør bare så meget for en ret – det giver altså bare et løft til en ellers også god ret. Denne gang taler vi om cheeseburger wannabe – butterdejs hapsere.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
4 burgerboller.
En dåse kikærter.
2 breve knorrs hollandaisesauce.
6 spsk mayonnaise.
500 gram pasta.
3 dl ris.
1 dåse kokosmælk.
kokosmel.
peanuts.
1 dåse majs (lille dåse)
burgerdressing.
2 håndfuld sesam frø.
Krydderier:
Paprika.
Salt.
Peber.
Spidskommen.
Hvidløgspulver.
Karry.
Mejeri og kølevarer:
200 gram cheddarost i blok.
100 gram mozzerallaost.
100 gram revet cheddarost.
Aioli (gerne hjemmelavet)
1 lille flaske bearnaise.
100 gram smør.
1 æg.
200 gram forstegt kylling.
3 pakker bacon.
2,5 dl cremefraiche.
4-5 dl mælk.
2 ruller butterdej.
Kød:
300 gram pulled chicken (gerne hjemmelavet)
500 gram kylling bryst.
4 tunbøffer.
600 gram laks.
500 gram medisterpølse.
500 gram hakket oksekød.
Frugt og grøntsager:
1 lille rødløg.
4 fed hvidløg.
3 almindeligt løg.
2 hoved hjertesalat
1 iceberg salat.
3 agurk.
3 peberfrugt.
Ærteskud.
1 broccoli hoved.
1 blomkål hoved.
900 gram gulerødder.
3-4 majskolber.
1 hokkaido græskar.
2 citron.
300 gram cherrytomater.
200 gram tomater.
Krydderurter:
Persille.
Dild.
Purløg.
Frostvarer:
1 pose pomfritter.
2 gode håndfulde grønne bønner.
2 gode håndfulde edamamebønner.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du prøve en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.