Min baconbombe er en ret som i alle har taget virkelig godt imod, den er super lækker og smagfuld og så er den også ret nem at lave.
Hvis du ønsker en sundere version, så put endelig nogle grøntsager i, revet gulerødder, revet squash eller bare nogle grøntsager i tomatsovsen kan hive sundhedsværdien et godt stykke op. Derudover servere jeg ofte en hurtig salat som tilbehør til retten, det er både let og lækkert.
Man kan derudover halvere oksekødet og putte gulerødder, majs, squash, champinong eller andet i som erstatning for det kød. Derudover er det super lækkert hvis oksekødet krydderes med salt og peber eller et hakket løg blandes i farsen inden tilberedning.
Min tomatsovs er hjemmelavet og jeg bruger den til mange af mine retter, blandt andet denne kyllinglasagnette, mine tunfrikaddeller med pasta og min lækre italiensk inspireret kartofler med smuldre frikadeller og hjemmerørt bearnaise, jeg linker til alle 3 opskrifter her i afsnittet, tryk blot på navnet for at komme videre til dem. Jeg laver ofte en god portion tomatsovs og fryser ned i små portioner så de er klar til en nem aftensmad.
Mængde: 8 personer.
Forberedelsestid: 2 timer.
Heraf arbejdstid: 25-30 minutter.
Retten er velegnet til frost, madpakke og rester kan sagtens spises på anden dagen.
Ingredienser:
2 dåser hakket eller flået tomater.
1 stort løg.
3 fed hvidløg.
2 spsk oregano.
50-100 gram smør.
1 pose spaghetti (500 gram).
3 pakker bacon.
500 gram hakket oksekød.
1 pose chedderost.
1 pose mozerellaost.
Fremgangsmåde:
1. Bland tomat, løg, hvidløg og oregano i en gryde. Lad det simre i op til en time i alt – hvis du er i tidsunderskud så er 15 minutter også okay, men jo længere det simre, jo bedre smager det.
2. Kog spaghetti.
3. Læg bacon i en rund form.
4. Fordel oksekødet ovenpå dit bacon. (her kan du sagtens have rørt lidt krydderier eller hakket løg i først)
5. Put en halv af hver pose ost på.
6. Blendt tomatsovsen sammen, put din smørklat i og lad den smelte. Smag eventuelt til med lidt salt.
7. Bland sovsen sammen med den kogte spaghetti og læg blandingen oven på osten i fadet.
8. Afslut med resten af osten og fold bacon henover.
9. Din baconbombe sættes i ovnen ca 45 minutter ved 200 grader varmeluft, til dit bacon har den ønskede konsistens.
Tomatsovsen kan også bruges til en almindelig omgang spaghetti/kødsovs, den er virkelig lækker og fyldig. Jeg bruger den ofte til pastaretter i alle afskygninger og jeg har med tiden fundet den helt rette balance mellem ingredienserne. Smøret gør desuden virkelig en stor forskel – så lad endelig vær med at spare det væk, men du kan nøjes med 50 gram hvis føles rare for dig.
Der er mad til 2 dage hos os i denne portion baconbombe, 2 voksne og 2 små børn 🙂
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Har du lavet det idag?? Mmmh det vil jeg da gerne smage imorgen hvor jeg skal passe jeres dejlige små putter 😀 😀 :-D…
Vi spiser resterne til aftensmad i morgen, sammen med dig ?
Mums, det ser godt ud ? kan det fryses?
Hej Jennifer – tak! Jeg har ikke forsøgt mig med frysning af rettten, men jeg har frosset alle komponenterne separat før, og der gik det fint, så mon ikke ?
Lyder lækkert må vi prøve
God fornøjelse kære Marianne 🙂 ..
De varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Hej
Jeg har lige lavet retten har til aften og den var et stort hit.
Fantastisk at høre! 🙂 .. Tak for tilbagemeldingen! 🙂
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
[…] Find opskriften på min tomatsovs i denne opskrift. […]
[…] Lørdag: bacon bombe med salat. Denne her baconbombe er en sindsygt lækker weekendmenu. Der er altid rester i vores familie, dem kan man med fordel bruge som madpakke i ugens løb, fryse ned eller spise en anden dag. […]
[…] Du kan sagtens lave din egen tomatsovs – det er super nemt og lækkert! […]
[…] Vil du prøve at lave en hjemmelavet tomatsovs? Så finder du min opskrift lige her. […]
[…] Kødsovs: 500 gram hakket oksekød. 1 løg. 1 dåse tomatpure. Salt. Peber. Oregano. Tomatsovs (1 portion eller glas.) 4 dl […]
[…] er ret simpelt at lave også. Opskriften på tomatsovs kan du blandt andet finde i denne opskrift: baconbombe. Der skal kun bruges en halv portion af tomatsovsen fra denne opskrift – altså 1 dåse […]
[…] hakket oksekød. 1 løg. 1 dåse tomatpure. 200 gram grøntsager. Salt. Peber. Oregano. Tomatsovs (1 portion eller glas.) 4 dl […]
[…] Bacon bombe med salat. Denne her baconbombe er en sindsygt lækker weekendmenu. Der er altid rester i vores familie, dem […]
[…] Mornaysovsen i denne ret giver en lækker cremet konsistens og så er ostesmagen jo bare altid skøn ikke? Derudover har jeg brugt tomatsovs. Denne gang har jeg brugt en købt udgave. Du kan også sagtens bruge en hjemmelavet version som også er mega lækker (du kan finde min opskrift her). […]
[…] Er du vild med bacon? Prøv min baconbombe aka upgraderet spaghetti/kødsovs. Den opskrift linker je… […]
[…] 1 løg. 1 dåse tomatpure. 200 gram grøntsager. Salt. Peber. Oregano. Kanel. Tomatsovs (1 portion eller glas.) 4 dl […]
[…] Tomatsovs, ketchup eller andet som fyld, jeg brugte min hjemmelavet tomatsovs, den opskrift kan du blandt andet finde her. […]
[…] Bloggens mest populære opskrift er også indpakket i bacon, nemlig baconbomben, find den her! […]
[…] var planen faktisk at lave kyllingelasagne, men da det gik op for mig at jeg havde glemt at tage hjemmelavet tomatsovs op af fryseren, ændrede jeg kurs til en lækker one pot pasta med […]