Endnu en uge er ved at være slut. Jeg håber at i alle er klar på en masse lækre opskrifter herfra. Jeg håber i er klar på, endnu en ny madplan her fra mig, fortæl mig endelig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Før vi kommer til ugens madplan, finder i lidt forklaring på mine madplaner – forklaringen er næsten ens hver uge. Madplanen på hashtagmor.dk er her jeg samler alle uges opskrifter, laver en udførlig og opdelt indkøbsliste og selvfølgelig viser billeder af maden. Denne madplan som jeg netop har færdiggjort, er som altid en madplan baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler ved behov gerne op med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød, ekstra pasta eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter jeg har delt med jer i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, fredagsslik, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken og derfor ville vi formentligt kunne handle billigere ved at undgå dette.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – der er links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: pastasalat med kylling, bacon og hvidløgsost.
Denne pastasalat er både nem og lækker, jeg er fan! Den smager super godt og er fyldt med lækre ingredienser. Bonus: Jesper fik madpakker med i 2 dage med af resterne fra denne ret.
Mandag: skønne sprøde tun hapsere.
Disse nemme hapsere med en lækker tunblanding smager fantastisk! Jeg har skrevet lidt grøntsager på madplanen til grøntsagsstænger – 1/2 agurk, 1 peberfrugt og 3 gulerødder.
Tirsdag: medister i fad med pebersovs.
Medister var en af de ting jeg havde meget af i fryseren, så det har vi levet ret meget af. Jeg fandt nogle lækre økologiske medistere i Rema1000 på dato til 10 kr stykket og fyldte derfor fryseren ret godt op.
Lav dobbelt op på kartofler, gulerødder og medister, det skal du bruge i morgen.
Onsdag: biksemad med bearnaise og spejlæg.
Jeg lavede min biksemad med ovnbagte kartofler som jeg havde bagt mandag, derudover en medister skåret i mindre stykker og gulerødder fra mandag.
Alle 3 ingredienser steges på en pande i lidt smør, din bearnaise varmes og dine æg steges i lidt smør.
Jeg har til sidst drysset en smule friskbælget ærter på retten og lagt lidt frisk spinat under ægget, det kan undværes hvis du ikke har lyst til netop de ting.
Ingredienser:
- 500 gram små kartofler (tilberedes dagen i forvejen.)
- 3-4 gulerødder. (tilberedes dagen i forvejen)
- 1 medister (tilberedes dagen i forvejen.)
- 4 æg.
- En bøtte bearnaise.
- Smør til stegning.
- Salt og peber.
- evt. frisk spinat og ærter.
Torsdag: kylling i pikantsovs med kartoffelmos.
Min pikantsovs er super lækker og det er en af de populære opskrifter på bloggen – så da jeg fik lyst til en omgang kartoffelmos, fandt det mig naturligt at lave en pikantsovs til.
Fredag: chili cheddar bagelsburgers.
Super let og lækker fredagsmenu, disse skønne bagel burgers er hurtige at lave og så passer de perfekt til en fredag hvor hyggen i de fleste familier står øverst på planen.
Lørdag: bacon bombe med salat.
Denne her baconbombe er en sindsygt lækker weekendmenu. Der er altid rester i vores familie, dem kan man med fordel bruge som madpakke i ugens løb, fryse ned eller spise en anden dag.
Salaten består af følgende der blot (evt.) skal hakkes og blandes.
1/4 salathoved.
1/4 agurk.
2 dl ærter (frost)
2 dl majs (frost)
evt. dressing.
Som altid finder du herunder en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
Dressing.
250 gram pasta.
1 pose spaghetti (500 gram).
3 spsk mel.
2 portion svinefond.
2 grøntsagsboullion.
Salat mayonnaise.
1 chiabattabrød.
2 dåser tun.
1 lille dåse majs.
2 dåser hakket eller flået tomater.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Grøntsager:
1000 gram små kartofler.
1000 gram bagekartofler.
12-14 gulerødder.
2 løg.
2 rødløg.
6 fed hvidløg.
4 forårsløg.
frisk spinat.
1/4 salathoved.
1/2 snackpeber.
1 peberfrugt.
1-2 tomater.
2 agurker.
Kød:
2 medister.
500 gram kylling.
1000 gram hakket oksekød.
Mejeri og kølevarer:
4 æg.
En bøtte bearnaise.
300 gram smør.
1/2 liter mælk.
150 gram pikantost.
1 buko hvidløgsost (den runde).
1 buko hvidløgsost (firkantet).
1 pose chedderost.
2 poser mozerellaost.
Cheddarost i skiver eller en blok.
4 pakker bacon i skiver.
150 gram bacon i tern.
200 gram forstegt kylling.
Frost:
5 dl ærter (frost)
2 dl majs (frost)
4 chili/cheddar bagels.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.