#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
juli 25, 2018

Fetakartofler med kødsovs.

Hver eneste gang jeg spørger Jesper hvad vi skal have at spise, når jeg planlægger ugens mad, er svaret med garenti “pasta med kødsovs” – og selvom det smager super godt, så gider jeg altså ikke spise det samme mad hele tiden, i stedet kastede jeg mig ud i et forsøg med kartofler og kødsovs, og valgte at smide en masse fetaost on the top – for hey hvad er “pasta/kødsovs” uden ost? Tag godt i mod min fetakartofler med kødsovs.

Fetakartofler med kødsovs.

Vil du heller have den traditionelle variant finder du opskriften på pasta/kødsovs her.

Fetaost giver en dejlig smag sammen med den krydrede sovs og de møre kartofler. Desuden giver det den fedme retten ellers kunne mangle. Køb en lækker fetaost – jeg brugte salattern fra Karolines køkken med purløg og hvidløg, det gav en vildt lækker smag, men ellers er puckosten også perfekt til formålet, cremet og lækker, den skal du dog selv skære i tern.

Fetakartofler med kødsovs.

Er du vild med bacon? Prøv min baconbombe aka upgraderet spaghetti/kødsovs. Den opskrift linker jeg til lige her.

Jeg har smidt masser af grøntsager i kødsovsen, der var nemlig en masse der lige skulle bruges i min fryser for at få plads til en masse dato kød – ærter, spinat, gulerødder, løg og hakket tomat giver retten et sundhedsboost, men derudover synes jeg personligt også bare at det er lækkert med nogle grøntsager i kødsovsen.

Fetakartofler med kødsovs.

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid: 25 minutter.

Herunder får du opskriften på fetakartofler med kødsovs:

Ingredienser:
750 gram små kartofler.
150-200 gram fetaost.
Salt.
Olie.

500 gram hakket oksekød.
1 løg.
1 dåse hakkettomat.
200 gram gulerødder (revet).
2 dl ærter.
1/2 rød peberfrugt.
2 dl spinat.
Salt.
Peber.
Oregano.
2-3 dl mælk.

Fremgangsmåde:
1. Rens kartoflerne og skær dem i både.
2. Fordel kartoflerne i et fad, drys med salt og hæld lidt olie over.
3. Sæt fadet i ovnen 15 minutter på 180 grader varmluft.
4. Steg oksekødet i en gryde.
5. Klargør løg og grøntsager.
6. Tilsæt løg, grøntsager, hakket tomat og mælk til kødet. Smag til med salt, oregano og peber. Lad det simre.
7. Læg dine fetatern på toppen af kartoflerne og giv dem 15 – 20 minutter mere i ovnen til kartoflerne er gennembagte mens kødsovsen simre ved lav varme.
8. Server fetakartofler med kødsovs on the side.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Sprøde og lækre smørstegte ostesandwich.
Sprøde saltmandler.

1 comment

  • Kødsovs med låg af bagt kartoffelmos af rester – #Hashtagmor
    januar 4, 2023

    […] Du kan også finde inspiration til grøntsagerne i denne ret. […]

    Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.