Jeg har virkelig haft travlt de seneste aftener, vi har spartlet, malet, gjort rent og vasket op, ja egentligt har vi bare haft travlt – så travlt at jeg skylder jer opskrifter for både søndag, mandag og tirsdag! Fuck. Nå men bedre sent end aldrig, som man siger.. Gode ting er vær at vente på, så jeg håber at dagens opskrift falder i god jord! Søndag aften stod den nemlig på baconlasagne, altså en standart hjemmelavet lasagne indpakket i bacon. #whatsnottolike vi var ihvertfald vilde med den gode lasagne, som uundgåeligt får en saltet smag fra det bacon den er svøbt i.
Kyllinglasagne er altid et hit, og jeg har en skøn opskrift lige her.
Jeg elsker lasagne og det samme gør familien, men hey – hvem elsker ikke lasagne? Den lækre fyldige tomatsovs, blandet med den skønne fede ostesovs, lag på lag med pastaplader i mellem. Kan man overhovedet få en bedre pastaret? Fuck ja! Indpakket i bacon bliver de fleste ting endnu bedre.. sååå here we go:
Opskriften på hjemmelavet tomatsovs og opbagt ostesovs samlet til en fantastisk symfoni af italiensk kærlighed, får i her – nu i forbedret version.
Det er altid en god ide at servere baconlasagne med en frisk salat – min bestod af rødløg, hjertesalat, agurk og ristet solsikkekerner men kun fantasien sætter grænser.
Bloggens mest populære opskrift er også indpakket i bacon, nemlig baconbomben, find den her!
Mængde: 4 personer. (+rester til madpakke)
Tilberedningstid: 1 time og 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Ingredienser:
500 gram hakket oksekød.
Lasagneplader – gerne fuldkorn.
3 pakker bacon.
Tomatsovs:
1 dåse hakket tomat.
1/2 løg.
2 fed hvidløg.
Salt.
Oregano.
Basilikum.
25 gram smør.
Bechamel ostesovs:
En god skive smør.
2 spsk mel.
2 tsk muskatnød.
150 gram mozerella.
2 spsk rasp.
Mælk (ca 5 dl).
Fremgangsmåde:
1. Bring ingredienserne til tomatsovsen i kog. Blendt det til en lind sovs efter 10-15 minutter. Smag til og tilsæt flere krydderier hvis det ønskes.
2. Mens sovsen koger brunes det hakket oksekød i en anden gryde.
3. Tænd ovnen på 200 grader og put bacon rundt i kanten og i bunden på et fad (se mit billede længere nede) – gem et par stykker til toppen. Sæt det i ovnen på et stykke bagepapir så du ikke ender med baconfedt i hele ovnen. Baconen skal blot være i ovnen ca 5 minutter – så det i bunden ikke er helt rådt men så det stadig kan foldes.
4. Den færdige tomatsovs puttes ned til oksekødet – lad det simre.
5. Smelt smøret til bechamelsovsen i en gryde – rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød og ost.
6. Nu er det tid til at samle din lasagne. Tag fadet med bacon fra før, start med kødsovs, så pastaplader, så bechamelsovs, kødsovs, pastaplader, kødsovs bechamelsovs, pastaplader – fortsæt sådan til alt fyldet er væk – det sidste lag skal være kødsovs.
7. Fold dit bacon henover og put dine sidste stykker på toppen.
8. Lad din baconlasagne bage i ovnen ca. 45 minutter til en time – min fik kun 30 minutter, pladerne var helt fine men mit bacon kunne godt ha’ klaret en del mere.
Saften fra din baconlasagne kan sagtens hældes fra – den stammer fra baconen og er uundgåelig med den mængde bacon.
Hvis du gerne vil have en standart lasagne i stedet, er opskriften til at finde her.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Vil du prøve en anden opskrift med bacon? Prøv min baconlasagne! […]