Denne græsk inspireret pasta ret er super lækker. Jeg er helt vild med disse krydret græsk inspireret kødboller! De er virkelig lækre. De kan også med fordel bruges som madpakke fyld til ungerne sammen med lidt grov pasta og ostetern.
Du kan også prøve mine græske frikadeller hvis du har lyst. Opskriften finder du lige her.
Egentligt ville jeg gerne have lavet traditionel tzatziki, men jeg havde alligevel ikke noget græsk yougurt og desuden havde jeg en squash der snart skulle bruges, så jeg prøvede selvfølgelig at kaste mig ud i en anden variant – som også var super lækker.
Du kan også prøve mit indbagte græske farsbrød!
Det kunne være super lækkert med en håndfuld fetaost på toppen, men det gjorde jeg altså ikke i dag – jeg har nemlig ladet mig fortælle at nogle synes mine opskrifter indeholder liiidt for meget ost, så det må stå jer frit for at tilføje, hvis i ligesom jeg er ostefans!
Du kan selvfølgelig også sagtens smide nogle flere grøntsager i retten. Eksempelvis revet gulerødder der blandes sammen med de revet squash som bund for pastaen. Desuden kan du også sagtens tilsætte ærter og edamamebønner til din friske pasta når det skal koges.
Græsk inspireret pasta med squash tzatziki
Ingredienser
Kødboller
- 500 gram hakket svin- og kalvekød
- persille (en stor håndfuld)
- purløg (en håndfuld)
- 1 rødløg
- 5 fed hvidløg
- salt
- peber
- 1/2 dl mælk
- 1-2 spsk mel
- 1 æg
- Olie / smør til stegning
Squash tzatziki
- 1 squash (halvdelen til tzatziki, halvdelen til bund)
- 3-5 fed hvidløg
- 2 dl græsk yougurt (eller cremefraiche)
- olie
- salt
Pasta
- 250 gram frisk pasta
- persille (en håndfuld)
- 1 tsk smør
Sådan gør du
- Hak løg, persille, purløg og hvidløg fint, bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen. Gerne på en røremaskine, så kødet bliver en sammenhængende og lækker masse. Lad kødet trække.
- Riv din squash, pres vandet ud og bland halvdelen sammen med mejeriprodukt, hakket hvidløg og smag til med salt og olie. Sæt det på køl hvor det kan trække lidt.
- Din anden halvdel squash gemmer du blot til anretning.
- Varm en gryde med vand og kog din pasta efter anvisning på pakken.
- Varm en pande med lidt smør på. Form dine kødboller med en teske så de bliver små og fine. Lad dem stege og husk at vende ved behov. De skal stege ca. 10 minutter.
- Når din pasta er færdigkogt hakker du lidt persille som du ligger ned til pastaen sammen med en klat smør og blander sammen.
- Server nu din ret, en bund af revet squash, ovenpå ligger du pastaen, fordel kødboller på toppen og afslut med squash tzatziki.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Du kan også følge med på min instagram hvor du kan følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook,hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Torsdag: græsk inspireret pasta med squash tzatziki. […]
[…] Søndag: græsk inspireret pastasalat med squash tzatziki. […]
[…] Du kan også bruge dine squash til denne lette hverdags opskrift. […]
[…] Hvis du vil have nogle andre slags frikadeller, så kan du prøve mine græsk inspireret pastaret me… […]
[…] Søndag: græsk inspireret pastaret […]