I dag skulle maden går hurtigt, derfor stod den på slange eller medister, som de fleste selvfølgelig ville kalde det. Ellie er syg med øjenbetændelse så Ellie og Agnes har derfor været hjemme med Jesper. Jesper havde taget pigerne med til lægen – jeg mødte dem i byen efter arbejde. Klokken nærmede sig 16.15 før vi var hjemme, og i vores husstand spiser vi helst omkring klokken 17.00 – da det er bedst med pigerne og deres aftenrutiner. Af den årsag sprang jeg de hjemmelavet flødekartofler med porrer og ost over, og brugte en købt pakke fra slagteren i kvickly – de smager virkelig godt hvis det skal gå hurtigt, jeg laver dog helst mine egne flødekartofler med porrer og masser af ost, men de her er super fine. Denne opskrift på medister i ovn er altså på en bund af flødekartofler og både nem og lækker.
Hvorfor slange på flødebund og ikke blot hjemmelavet flødekartofler med ost og medister i ovn?
Da maden kom på bordet råbte Agnes med begejstring i stemme “se mooar, vi skal spise slange!” Og den lille krapyl havde heldigvis ret – det var præcis hvad jeg havde tænkt om retten da jeg så den på pinterrest for nogle uger siden. På pinterest var medisteren dog lagt i sin normale runde form og den var ikke beklædt med bacon. Det skulle selvfølgelig laves om, for bacon er virkelig ynglingskrydderiet! Så hermed får i en opgraderet ret fra mit fund på pinterest. Den skønneste medister i ovn med flødekartofler er altså en hverdagsfavorit hos os!
Du kan også prøve min opgraderet variant, med flere grøntsager.
Tips til lækre flødekartofler med porrer
Jeg bruger altid mornaysovs til mine hjemmelavet flødekartofler – jeg synes at smagen bliver langt mere cremet og lækker, og det elsker jeg virkelig! For de af jer der ikke ved det, så er ost virkelig både nummer 1, 2 og 3 på min top 10 over vigtige fødevare – stærkt forfulgt af bacon selvfølgelig. Desuden tilsætter jeg muskatnød og porrer for at give fløde kartoflerne en ekstra lækker smag. Hvis jeg laver hjemmelavet flødekartofler med porrer til eksempelvis en hamburryg er det altid med et godt lag revet ost på toppen, men det har jeg sparet væk i denne ret – det kan du dog sagtens tilføje også.
Dommen over retten?
Pigerne var vildt med maden – de spiste en hel del mere end jeg nogensinde forventer af dem, så det var virkelig skønt! Manden var også stor fan. Medister i ovn med hjemmelavet flødekartofler med porrer er altså på menuen herhjemme ihvertfald en gang hver måned. Vi har ofte også rester dagen efter.
Vil du prøve en anden børnevenlig ret? Prøv min pindsvin på græsbund.
Slange på flødebund - lækker medister i ovn med flødekartofler
Ingredienser
Kød
- 1 stk medister (500 gram)
- 1 pakke bacon (strimler)
Hjemmelavet flødekartofler
- 2 kilo kartofler
- ½ liter mornaysovs
- ½ liter piskefløde
- 2 porre
- 3 fed hvidløg
- salt
- peber
- muskatnød
- Eventuelt 100 gram mozzarellaost som topping (det er naturligvis valgfrit)
Tilbehør
- grøntsager
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
- Pil hvidløg og hak det fint. Rens dine porrer og skær dem i tynde ringe.
- Hæl mornaysovs og piskefløde i en gryde og tænd på lavt blus. Tilsæt hvidløg, porrer og krydderier og varm det op til kogepunktet.
- Kartoflerne lægges i et ovnfast fad jævnt fordelt, og sovsen hældes over. Tilføj også din ost hvis du vil have det på.
- Put bacon omkring din medister og læg den ovenpå flødekartoflerne.
- Retten sættes i ovnen ved 200 graders varmeluft i omkring 1 time. Slangen vendes efter 30 minutter.
- Jeg brugte rodfrugt fritter fra rema1000 - de skulle i ovnen de sidste 30 minutter af stegetiden - men du kan bruge hvilke som helst grøntsager til retten.
- Server din medister i ovn rygende varm.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Mornay! Ikke money.
Hej Sarah, tak for din rettelse 🙂 ..
Det er en fejl jeg efter opskriften er blevet klar over, jeg havde dog ikke set fejlen stadig var her.
Tak for hjælpen til at gøre bloggen bedre 🙂
De varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Hej Michelle.
Retten smagte rigtig godt.
Skal helt klart lave den igen.
Men vi brugte altså mornaysauce, istedet for “moneysovs” (se afsnit 3)…
Go` dag. 🙂
haha! Tak for rettelsen. Jeg får det fluks ændret 🙂 ..
Ha’ en fantastisk dag og tusind tak for rosen!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor.
[…] orme i blod (macaroni i tomatsovs) og stegt slange. Slangen er inspireret af hashtagmor’s slange på flødebund. En medisterpølse pakkes ind i bacon og steges i ovnen ved 200 grader i en time (vendes […]
[…] Du kan også prøve min slange på flødebund, hvis du vil have mere medister inspiration. […]
[…] tilbehør er der selvfølgelig mange muligheder, flødekartofler er den klassiske, men også bacon kartofler, crispy kartofler, ovnbagte rodfrugter, gratineret grøntsager, […]
[…] Hamburryg med flødekartofler. […]
[…] Du kan også lave slange på flødebund, en af mine mest populærer børneretter. […]
[…] Har du prøvet min slange på flødebund? Kæmpe hit hos børn og voksne. […]