Måske kender i den? Den noget omtalte big mac roulade har efterhånden gået sin gang på nettet lidt tid. I dag stod aftensmaden på sådan en! Det smagte vildt lækkert – dog synes jeg ikke den smagte af burger, eller mindede mig om det – what so ever. Men manden og jeg var vilde med big mac roulade alligevel!
Agnes og Ellie spiste ikke ret meget af denne big mac roulade – enten skyldes det at de kl. 16.00 havde fået rugbrød, og vi spiste kl. 17.00 og ellers var det af den simple årsag at de ikke synes om den. Det ved jeg desværre ikke.
Andre typer madroulade, hvis du ikke har lyst til big mac roulade?
Jeg har ofte lavet madroulader, blandt andet DENNE som plejer at være et hit herhjemme, så da jeg stødte på big mac roulade var jeg nødt til at lave min egen version.
Vil du hellere prøve en anden madroulade? Så kan du med fordel forsøge min opskrift med kylling.
Jeg har hørt fra flere at selve dejen godt kan virke meget æggeagtig, og ikke ret dejagtig, så jeg valgte at tilføje mel til opskriften – et valg som jeg er ret tilfreds med!
Jeg har desuden tilføjet masser af ost, fordi det smager mega godt jo.
Du kan også lave en lækker pastaret med kylling og bacon, hvis du har lyst.
Big mac roulade
Ingredienser
"pandekagen"
- 6 æg.
- 200 gram revet ost. (jeg brugte mozzerella)
- 500 gram skyr.
- 75 gram fuldkornsmel.
Fyld
- 500 gram hakket oksekød.
- olie.
- salt.
- peber.
- 1 hjertesalat.
- ½ agurk.
- 2 tomater.
- 1 håndfuld revet gulerødder.
- burgerdressing. (eller anden valgfri dressing)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader, varmeluft.
- De 6 æg knækkes i en skål og røres godt sammen.
- Tilsæt ost, skyr og mel og rør godt sammen. Tilsæt til slut ca 1 tsk salt og 1 tsk peber til dejen.
- Put dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt dejen i ovnen i 25 minutter (180 grader varmeluft).
- Steg oksekødet på en pande i lidt olie, tilsæt salt og peber efter smag.
- Skær grøntsagerne ud mens kødet steger.
- Når dejen er færdigbagt lader du boblerne falde sammen udenfor ovnen.
- Put oksekød, dressing, gulerødder, salat, tomat og agurk på dejen. Afslut med endnu et lag dressing.
- Fold rouladen sammen - der er ret meget fyld og derved kan det være svært at få en pæn og stram roulade.
- Serveres varm - gerne med ekstra salat og dressing on the side.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.