Brødstænger af butterdej med persille er i bund og grund bare en super lækker grissini opskrift. Den er perfekt som en af dine tapas retter på bordet. Jeg er personligt ret vild med kombinationen af de sprøde brødstænger, smagen af persille og en lækker hjemmerørt aioli – helst min variant af aioli med persille.
Grissini opskrift
Denne grissini opskrift er både virkelig let og lækker. Det er ikke en klassisk hård grissini opskrift – men i stedet en sprød grissini med en let blød midte når man bider den over. Sammentid giver persillen altså også en god smag til denne grissini opskrift!
Brug dine brødstænger som en af dine tapas retter.
Det er utroligt så mange forskellige retter man kan nyde hvis menuen står på tapas. Jeg er selv mega fan af forskellige dips; hjemmelavet aioli, hjemmelavet persille aioli og forskellige pestoer, specielt den grønne med basilikum og den røde med peberfrugt. Det skal selvfølgelig serveres med røget filet, røget mørbrad, forskellige pølser og noget frisk parmaskinke.
Vi må selvfølgelig ikke glemme osten som en af vores små tapas retter! Her er den grønne pesto gouda obligatorisk, den gule cheddarost og selvfølgelig en helt klassisk skiveost.
Af andre små retter er jeg bestemt fan af hjemmelavet nuggets og bacondadler!
Det hele skal selvfølgelig serveres på noget lækker brød – her i husstanden står den oftest bare på smørbagt flutes eller noget købt ciabattabrød der lige skyldes let under vand og derefter varmes let i ovnen for en sprød overflade. Har du mere tid, kan jeg dog anbefale dig at bage dit brød selv; prøv mit brød med hvidløgsost, en grov focaccia eller mit ostebrød med pikantost – alle tre super lækre varianter som bund for dine tapas retter!
Når ja – og så selvfølgelig disse super lækre og sprøde brødstænger! Det tager ingen tid for dig at smække sådan en omgang brødstænger sammen, i stedet kan jeg nærmest garanterer at dine gæster vil være kæmpe fan!
Brødstænger af butterdej med persille - grissini opskrift
Ingredienser
- 1 plade butterdej
- smør (mængde efter lyst)
- persille (mængde efter lyst)
Sådan gør du
- Rul din plade ud. (jeg bruger dem fra køleboksen)
- Smør lidt smør på den. Det kan være svært få smut smøret ud, uden at ødelægge dejen - så lad det gerne stå og blive blødt først.
- Skyld din persille, hak det fint. Spred det udover din butterdej.
- Skær 14 lange skiver af din butterdej. Fold dem alle på midten og sno skiverne rundt. Læg dine butterdejsstænger på en bageplade, og bag dem i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.
[…] Persillestænger med hjemmelavet aioli […]