Så er der en opskrift på frittata med kartofler aka en spansk omelet i ovn her på bloggen. En virkelig skøn frittata opskrift serveret med den lækreste bønnesalat med bacon.
Frittata med kartofler og grøntsager aka spansk omelet i ovn
Hvad er en frittata egentligt? Min frittata opskrift er i bund og grund en form for spansk omelet. Forskellen på en spansk omelet og en frittata er mig bekendt tilberedningen og fyldet. I en spansk omelet er der altid kartofler og derudover er tilberedningen af en spansk omelet i ovn til slut. En frittata kan godt laves færdig på komfuret mig bekendt. Hæng mig ikke op på det dog – jeg er ikke 100% sikker på det. Nå men om vi skal kalde den en spansk omelet i ovn eller en frittata med kartofler, det lader jeg jer om. Ihvertfald smager det skønt!
Skøn frittata opskrift med grøntsager
Denne frittata opskrift med grøntsager og kartofler er serveret med en bønnesalat med bacon på toppen. Det er en opskrift i den sunde ende af mit spektre. En frittata opskrift med grøntsager både i og på toppen.
Tilbehør i form af bønnesalat med bacon
En bønnesalat med bacon er virkelig nemt og super lækkert både som tilbehør til en bøf eller et lækkert stykke kylling. Den er derudover også virkelig lækker oven på en kødfri frittata med kartofler.
Min bønnesalat med bacon er baseret på frosne bønner, de er billige og nemme at tilberede. Derudover er der stegt bacon og løg i tern blandet sammen med. Det kan også anbefales at smide solsikkekerner eller græskarkerner i bønnesalaten, men det har jeg ikke gjort her.
Frittata med kartofler - en skøn frittata opskrift serveret med bønnesalat med bacon
Ingredienser
Frittata med kartofler
- 200 gram tilberedte kartofler i tern (kogte, stegte eller ovnbagte - gerne rester fra igår)
- olie
- 150 gram ærter og gulerødder (blandingen fra frost)
- 10 æg
- salt
- peber
Bønnesalat med bacon
- 200 gram bacon i tern (jeg brugte de helt små finthakket tern)
- 300 gram bønner (frost)
- 1 helt løg (i tern)
Tilbehør
- 4 brød (valgfri - opskriften på mine er længere oppe)
- smør til brødet
Sådan gør du
- Start med at tø dine gulerødder og ærter op i kold vand.
- Find to pander frem (den du laver din frittata på skal kunne gå i ovnen)
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Steg dit bacon på den ene pande ved lav varme.
- Steg dine kartofler på den anden (den der kan gå i ovnen) i lidt olie.
- Knæk dine æg i en beholder og bland dem godt sammen med lidt salt og peber.
- Hak dit løg og tilføj både løg og bønner til dit bacon når din bacon er gennemstegt.
- Hæld dine æg op på panden til kartoflerne. Lad det sætte sig i 30 sekunder cirka inden du hælder dine ærter og gulerødder på toppen. Sæt panden i ovnen til ægget er færdigbagt sammen med dine brød.
- Server din frittata med kartofler sammen med din bønnesalat med bacon og lune brød.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: frittata med kartofler […]