Er der noget bedre end en flæskesteg med sprød svær og saftigt kød? Nej vel. Begge dele får du ved at tilberede din flæskesteg længere tid ved lave grader. Min opskrift på en virkelig lækker langtidsstegt flæskesteg tilberedt i ovn med sprøde svær, laurbærblade og nelliker.
Langtidsstegt flæskesteg tilberedt i ovn
En anden ting der er relativt vigtigt for at opnå de sprøde svær er at din flæskesteg er rimelig jævn i ovnen. Det kan være en udfordring da mange flæskestege er skæve. Jeg plejer at være meget obs på at gøre det hvis det er en lille steg – men er det en stor steg kun til os herhjemme gør jeg ikke det store for at få den lige – børnene spiser alligevel ikke svær og derfor er det fint med mig at kun halvdelen bliver sprøde. Men hvis du ønsker en fuld flæskesteg med sprøde svær så skal den stå relativt lige i ovnen. Det kan du gøre ved at putte sølvpapir under din steg hvor den står lavt eller ligge et lille fad derunder hvis stegen er meget ujævn.
En lækker flæskesteg med sprød svær, laurbærblade og nelliker
Jeg tilføjer derudover laurbærblade og nelliker til både vand og ned i flæskestegens svær for at trække smagen ud i flæskestegen. Jeg knækker en svinebouillon eller to og ligger ned i vandet. Derudover giver jeg den masser af salt. Jeg ligger altid min flæskesteg i vand men plejer ikke at overhælde den med vandet mere end et par gange i stegetiden. Når jeg overhælder stegen med vand er det for at få dens svær til at åbne sig lidt mere og sørge for at de bliver sprøde og lækre.
Vil du gerne have nogle af mine opskrifter som jeg anbefaler til jul? Så kommer der nogle gode forslag her:
- Forloren hare.
- Langtidsstegt andesteg med appelsin.
- Sousvide andebryster.
- Langtidsstegt andelår.
- Langtidsstegt andebryst.
- Brunede kartofler i ovnen.
- Lav din risengrød til risalamanden på den nemmeste måde med min opskrift på risengrød i ovnen.
Derudover skal der jo også bages – og her kan jeg anbefale disse skønne julesmåkager:
- Håkonskager.
- Finskbrød.
- Fedtebrød.
- Hjemmelavet marcipan til konfekt osv.
- Sirupssnitter.
- Peberkager.
- Pebernødder.
Når du er klar til at serverer din langtidsstegte flæskesteg med sprød svær og masser af tilbehør har jeg ikke andet at sige end velbekomme. OBS: Husk at gemme vandet fra fadet, der er super meget god smag fra flæskestegen i vandet og det er genialt til en lækker flæskestegssovs.
Langtidsstegt flæskesteg tilberedt i ovn med sprød svær
Ingredienser
- 1 kilo flæskesteg
- Salt. (mængde efter smag)
- Laurbærblade.
- Nelliker.
- 1-2 terninger svineboullion.
- Vand.
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 100 grader almindelig ovn. (ikke varmluft)
- Start med at gøre din flæskesteg klar. Hvis dit flæskesvær ikke er ridset helt ned til kødet skal dette gøres først. Derefter putter du godt med groft salt på og masserer det ned i mellem sværen. Jeg fordeler derefter lidt nelliker og laurbærblade mellem sværen.
- Find et fad frem som kan rumme flæskestegen men med luft i kanten. Fyld vand i fadet og fordel lidt nelliker, laurbærblade og en eller to terninger bouillon deri. Put din flæskesteg heri og få den til at stå nogenlunde lige (evt. med sølvpapir eller med grøntsager under som løg, gulerødder eller andet der også kan give smag til sovsen) og sæt den i ovnen ved 100 grader almindelig ovn.
- Jeg giver flæskestegen 2-4 timer alt efter størrelse. (1 kilo skal have omkring de 2,5 timer mens 2 kilo nærmer sig de 4 timer) Du kan vælge at bruge et stegetermometer og sigte efter en kernetemperatur på 62 grader.
- Undervejs i stegningen giver jeg min steg et bad i lidt af væsken fra fadet. Bare et par gange i løbet af tilberedningstiden. Husk at tilføje ekstra vand til fadet hvis der begynder at være for lidt til en sovs tilbage - det er en virkelig lækker fond at bruge som start til sovsen.
- Nu skal stegen have sprøde svær - her skruer du op for temperaturen på din ovn. Jeg plejer at lade den stå på omkring 250 grader i 20 minutters tid. Hvis de stadig ikke er helt sprøde kan du give den lidt tid med ovnens grillfunktion - men pas på din flæskesteg her - du skulle nødigt ende med sorte svær.
- Lad nu din steg hvile på et skærebræt inden den skæres ud og serveres.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!