#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
november 3, 2022

Andebryst sous vide – sousvide tider og temperatur

Denne opskrift er på andebryst sous vide. Perfekte lækre møre andebryster til mortens aften og jule aften. Sousvide tider og temperatur fremgår her i opskriften og så er der selvfølgelig link til de andre ting man har brug for, for at lave et fuldendt måltid med andebryster tilberedt i sous vide.

Gå til opskrift Udskriv

Andebryst sous vide - sousvide tider og temperatur

Sous vide and – lækre møre andebryster

Vil du gerne have lækre møre andebryster så kan det anbefales at lave en omgang sous vide and. Når jeg laver andebryst uanset om det er sous vide eller ej så skal der være kogte kartofler, brune kartofler (Denne opskrift er lavet i ovnen og den er super nem), brun sovs (brug det væske der er tilbage i posen som fond i sovsen) og rødkål. Du kan også sagtens tilføje en kålsalat eller andet til retten.

Mange folk foretrækker andebryster når det kommer til kødet på en and. Derfor kan det også være oplagt at skifte en hel and ud med lækre andebryster i stedet. For at få den gode smag fra anden som man får fra en hel and kan det anbefales at tilberede andebryst sous vide. Når andebrystet er tilberedt sousvide skal det bare stege på en pande eller ud på grillen lidt.

Andebryst sous vide - sousvide tider og temperaturAndebryst sous vide - sousvide tider og temperatur

Andebryst sous vide – sousvide tider og temperatur

Når det kommer til sousvide tider og temperatur så kommer begge dele an på hvilket resultat man gerne vil have ud af det. Jeg foretrækker helt sikkert gennemstegt men det er kun egne præferencer der afgører dette.

  • Gennemstegt andebryst – 62 grader i 2 timer.
  • Rosa andebryst – 58 grader i 2 timer.
  • Rødt andebryst – 56 grader i 2 timer.

Når du efterfølgende steger dine andebryster er det vigtigt at du ikke steger dem for længe. Hvis du gør det kan du risikerer at ende med et gennemstegt andebryst selvom du gik efter et rosa andebryst. Når du tilbereder sous vide er dine andebryster så længe i en temperatur der fjerner risikoen for bakterier som salmonella, derfor er det okay at spise rosa stegt and selvom man normalt anbefaler at gennemstege fjerkær. Sousvide tilberedningen gør dog også at man sagtens kan gå efter et gennemstegt andebryst uden at risikere tørt og kedeligt kød. Dette er et kæmpe plus!

Du kan også lave langtidsstegt andebryst i appelsin hvis du ikke har mulighed for eller lyst til at tilberede sousvide.

Andebryst sous vide - sousvide tider og temperaturAndebryst sous vide - sousvide tider og temperatur

Andebryst sous vide - sousvide tider og temperatur

Andebryst sous vide - sousvide tider og temperatur

Perfekte lækre møre andebryster til mortens aften og jule aften. Sousvide tider og temperatur fremgår her i opskriften og så er der selvfølgelig link til de andre ting man har brug for, for at lave et fuldendt måltid med andebryster tilberedt i sous vide.
Udskriv Pin Recipe
Tilb. tid 2 t 15 min
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Aftensmad, Hovedret, jul, Mortens aften
Køkken dansk
Antal 4 personer

Equipment

  • Dampovn eller sousvide
  • Vakuumpakker
  • Vakuumposer
  • Grillpande

Ingredienser
  

  • 3-4 hele andebryster (mængde efter antal mennesker)
  • Salt.
  • Peber.
  • Laurbærblade.
  • Frisk rosemarin.
  • Smør til stegning.

Sådan gør du
 

Klargøring

  • Rens dine andebryster og skær riller i skindet.
  • Put salt og peber på skindet og på kødet.
  • Læg dine andebryster i en vakuumpose.
  • Læg laurbærblade og rosemarin henover (husk at skylle din friske rosemarin godt, så der ikke kommer jord med til kødet).
  • Vakuumpak nu dine andebryster.

Sousvide tider og temperatur

  • Tilbered dem enten gennemstegt, rosa eller rød (jeg foretrækker gennemstegt eller rosa):
  • 62 grader i 2 timer - gennemstegt andebryst
    58 grader i 2 timer - rosa andebryst
    56 grader i 2 timer - rødt andebryst

Efterbehandling

  • Når dine andebryster er tilberedt i sousvide skal de have noget stegeskorpe efterfølgende. Steg dine andebryster på en varm pande i noget smør til skindet har den konsistens du kan lide. Her er det vigtigt at stege hårdt og kort så kødet ikke bliver tilberedt mere end højst nødvendigt.
  • Dine andebryster er nu klar til servering enten til en lækker salat eller det helt klassiske jule- eller mortensaften tilbehør. Den væske der ligger tilbage i posen kan du bruge som fond til en lækker brun sovs, præcis som man plejer.
Keyword And, andebryst, jul, mortens aften, mør, sousvide, tilberedning i sousvide

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Vil du følge med på mine sociale medier?

Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.

Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.

Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.

Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.

Hvordan kan jeg kontaktes?

Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.

Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Oreo med chokolade overtræk – nemme halloween snacks
Madplan 06.11.22

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.