Denne opskrift er på andebryst sous vide. Perfekte lækre møre andebryster til mortens aften og jule aften. Sousvide tider og temperatur fremgår her i opskriften og så er der selvfølgelig link til de andre ting man har brug for, for at lave et fuldendt måltid med andebryster tilberedt i sous vide.
Sous vide and – lækre møre andebryster
Vil du gerne have lækre møre andebryster så kan det anbefales at lave en omgang sous vide and. Når jeg laver andebryst uanset om det er sous vide eller ej så skal der være kogte kartofler, klassiske brune kartofler eller brune kartofler (Denne opskrift er lavet i ovnen og den er super nem), brun sovs (brug det væske der er tilbage i posen som fond i sovsen) og rødkål. Du kan også sagtens tilføje en kålsalat eller andet til retten.
Mange folk foretrækker andebryster når det kommer til kødet på en and. Derfor kan det også være oplagt at skifte en hel and ud med lækre andebryster i stedet. For at få den gode smag fra anden som man får fra en hel and kan det anbefales at tilberede andebryst sous vide. Når andebrystet er tilberedt sousvide skal det bare stege på en pande eller ud på grillen lidt.
Andebryst sous vide – sousvide tider og temperatur
Når det kommer til sousvide tider og temperatur så kommer begge dele an på hvilket resultat man gerne vil have ud af det. Jeg foretrækker helt sikkert gennemstegt men det er kun egne præferencer der afgører dette.
- Gennemstegt andebryst – 62 grader i 2 timer.
- Rosa andebryst – 58 grader i 2 timer.
- Rødt andebryst – 56 grader i 2 timer.
Når du efterfølgende steger dine andebryster er det vigtigt at du ikke steger dem for længe. Hvis du gør det kan du risikerer at ende med et gennemstegt andebryst selvom du gik efter et rosa andebryst. Når du tilbereder sous vide er dine andebryster så længe i en temperatur der fjerner risikoen for bakterier som salmonella, derfor er det okay at spise rosa stegt and selvom man normalt anbefaler at gennemstege fjerkær. Sousvide tilberedningen gør dog også at man sagtens kan gå efter et gennemstegt andebryst uden at risikere tørt og kedeligt kød. Dette er et kæmpe plus!
Andebryst sous vide - sousvide tider og temperatur
Equipment
- Dampovn eller sousvide
- Vakuumpakker
- Vakuumposer
- Grillpande
Ingredienser
- 3-4 hele andebryster (mængde efter antal mennesker)
- Salt.
- Peber.
- Laurbærblade.
- Frisk rosemarin.
- Smør til stegning.
Sådan gør du
Klargøring
- Rens dine andebryster og skær riller i skindet.
- Put salt og peber på skindet og på kødet.
- Læg dine andebryster i en vakuumpose.
- Læg laurbærblade og rosemarin henover (husk at skylle din friske rosemarin godt, så der ikke kommer jord med til kødet).
- Vakuumpak nu dine andebryster.
Sousvide tider og temperatur
- Tilbered dem enten gennemstegt, rosa eller rød (jeg foretrækker gennemstegt eller rosa):
- 62 grader i 2 timer - gennemstegt andebryst58 grader i 2 timer - rosa andebryst56 grader i 2 timer - rødt andebryst
Efterbehandling
- Når dine andebryster er tilberedt i sousvide skal de have noget stegeskorpe efterfølgende. Steg dine andebryster på en varm pande i noget smør til skindet har den konsistens du kan lide. Her er det vigtigt at stege hårdt og kort så kødet ikke bliver tilberedt mere end højst nødvendigt.
- Dine andebryster er nu klar til servering enten til en lækker salat eller det helt klassiske jule- eller mortensaften tilbehør. Den væske der ligger tilbage i posen kan du bruge som fond til en lækker brun sovs, præcis som man plejer.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Sousvide andebryster. […]
[…] du kan både lave langtidsstegt andebryster, langtidstegt andelår eller sous vide tilberedte andebryster. Tilbehør: almindelige klassiske brune kartofler på en pande eller mine brune kartofler lavet i […]