Sirupssnitter er knasende sprøde og lækre karamel småkager. Skønne småkager med smag af karamel og lidt salt hvis man er til det.
Knasende sprøde karamel småkager
Er der noget bedre end knasende sprøde småkager? Disse karamel småkager er virkelig gode. De kan bruges både til jul men også alle mulige andre tidspunkter hvis man har lyst til en lækker sprød snack.
Du kan både putte mandler, krymmel og flagesalt på disse karamel småkager hvis du vil prøve lidt variation. Jeg vil også prøve at smide chokolade i på et tidspunkt, så kunne det være at de faktisk kom på Jespers favorit liste over julesmåkager også. Alt med chokolade er et sikkert hit hos ham ihvertfald.
Du kan også lave nogle brændte mandler med nutella i microovnen. Lækkert og virkelig nemt!
Sirupssnitter er lækre småkager med smag af karamel
Vi er vilde med disse sirupssnitter! Knasende sprøde karamel småkager der er super nemme at lave og en fast del af vores julebord. Jeg har både lavet dem som sirupssnitter i denne opskrift men vi har også tidligere lavet småkagerne med udstikker. Det er altid et hit hos børn at få lov at stikke småkager ud. Denne småkage dej er ikke beregnet til at udstikke og det kan godt blive ret fedtet hvis man forsøger sig med det, men hvad gør man ikke for sine børn? Vi lavede dem også sidste år med lidt krymmel i. Det var også et kæmpe hit for børnene.
Mine favorit småkager til jul er klart disse karamel småkager men også håkonskager er et kæmpe hit! Håkonskager indeholder citron og marcipan, begge dele er virkelig lækkert i småkagerne. De to småkager er 100 % nødvendige til jul herhjemme hvis man spørger mig, men vi er ikke helt enige så det bliver ofte til ret mange forskellige småkager når vi først går igang. Pigerne synes også at denne julesmåkage er en af favoritterne og det er jo meget heldigt for så er vi 3 mod en når vi skal vælge småkager til bagning.
Prøv også mine peberkager med royalicing der er et hit hos børnene.
Sirupssnitter - sprøde karamel småkager med smag af karamel
Ingredienser
Tørre ingredienser
- 2½ dl hvedemel.
- 1½ dl flormelis.
- 2 tsk vaniljesukker.
- 1 tsk bagepulver.
- ½ tsk salt.
"våde" ingredienser
- 100 gram smør.
- 2 spsk lys sirup.
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Bland dine tørre ingredienser godt sammen i en skål.
- Tilføj smørret i små klumper og din sirup. Bland ingredienserne godt sammen med dine hænder. Lad varmen fra dine hænder blødgører smørret så du kan forme dejen til en sammenhængende masse. Du kan tilføje lidt ekstra sirup ved behov.
- Put bagepapir på en bageplade.
- Del din dej i to lige store dele. Lav to lange pølser af dejen og læg dem på bagepladen. Pres dine pølser flade med hænderne. Lad dem ikke ligge for tæt på hinanden da dejen vil smelte lidt sammen så.
- Bag kagerne i ovnen. De skal have omkring 10 minutter men tjek gerne løbende, ovne bager forskelligt. Når dejen er færdigbagt og gylden er den klar.
- Tag kagerne ud af ovnen og skær dem i snitter med en skarp kniv straks derefter. De bliver sprøde når de køler af, så det skal være mens kagerne er varme.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!