I anledning af julen har jeg skrevet min peberkager opskrift ned til jer. En skøn opskrift på nemme peberkager med kardemomme og ingefær i med et godt lag royal icing på toppen i fine farver.
Hvis du er i ægte julehumør kan jeg anbefale dig at lave den nemmeste omgang risengrød i ovnen.
Peberkager opskrift
Min peberkage opskrift kan jeg anbefale at bage i forholdsvis tykke kager. De smager godt både tykke og tynde, men de tykke holder sig lækre bløde i meget længere tid og det er at foretrække hvis du bager dem nu og først skal bruge dem omkring jul. Du skal dog bare lave dem som du har mest lyst til. Mine på billederne er bagt cirka 3-4 mm tykke mens de to plader vi bagte efterfølgende var 6-7 mm tykke. De tynde småkager har vi spist først mens der stadig ligger en del af de tykke i vores småkage dåse.
Du kan også forsøge dig med min opskrift på Håkonskager – de smager skønt!
En opskrift på nemme peberkager med kardemomme og ingefær
Peberkager med kardemomme, ingefær, kanel og selvfølgelig peber er smagfulde og lækre. Jeg elsker den julet smag af disse krydderier. For at give peberkagerne en flottere farve er der også kakaopulver heri. Jeg har desuden puttet en hel masse royal icing på toppen. Mest på dem der ikke blev fotograferet – dem på billederne har fået et mere æstetisk udtryk.
Er der nogle af krydderierne du ikke bryder dig om, så kan du sagtens forsøge at erstatte dem.
Jeg laver gerne 2-4 forskellige farver royal icing til vores peberkager. Børnene elsker når der er forskellige farver at pynte med. Jeg klipper bare et tyndt hul i sprøjteposen, så det er nemmest muligt for børnene at styre det. Min peberkage opskrift er en af dem jeg oftest river op af gemmerne når børnene har legeaftaler hvor de skal bage. Det er altid et hit for børnene at få lov at stikke deres egne småkager ud og når de er afkølet at få lov at pynte dem med diverse smukke farver.
Vil du også bage pebernødder? Så har jeg også den opskrift liggende lige her.
Peberkager opskrift - en skøn opskrift på nemme peberkager med kardemomme og ingefær
Ingredienser
Den våde del
- 130 gram blødt smør.
- 75 gram lys sirup.
- 130 gram brun farin.
- 1 helt æg.
Den tørre del
- 325 gram mel (almindelig hvedemel - evt. 50 gram mere hvis din dej er for våd).
- 1 tsk bagepulver.
- 1 spsk kakao pulver.
- 1 tsk kanel.
- 1 tsk kardemomme.
- 0,5 tsk peber.
- 0,5 tsk ingefær.
Glasur
- Flormelis
- Pasteuriseret æggehvide.
- Pasta farve. (farve og antal efter lyst)
Sådan gør du
- Find to skåle.
- I den ene skål putter du alle ingredienser i fra "den tørre del" og blander godt sammen.
- I den anden skål putter du alle ingredienser fra "den våde del" og pisker det godt sammen til en homogen masse. Du kan her godt holde ægget tilbage til smør, farin og sirup er blandet godt sammen - men jeg plejer at putte det hele i på en gang. Du kan enten gøre det med håndkraft eller bruge en håndmixer.
- Fortsæt herefter med at tilføje den tørre del til dejen. Jeg blander lidt i af gangen.
- Når dejen er samlet til en homogen masse, sættes dejen på køl i 30 minutters tid. Den skal helst ikke på køl for længe, så er den ikke ligeså nem at arbejde med.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft inden du går til næste step.
- Drys lidt mel ud på bordet og rul nu dejen ud i omkring 0,5 cm tykkelse. Du skal nu trykke en masse fine kager ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir på.
- De skal bages i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 7-8 minutter.
- Lad kagerne køle af på en bagerist, inden de pyntes med royal icing.
- Lav din royal icing glasur, her blander du bare flormelis og æggehvide til en lidt tyk og sej masse. Tilføj eventuelt farver (pastafarve) hvis du ønsker det.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] på risengrød i ovnen. Småkager: jeg kan anbefale dig at lave håkonskager, pebernødder eller peberkager til […]
[…] Peberkager med royal icing. […]
[…] Peberkager med royalicing. […]
[…] Peberkager. […]