#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
november 24, 2021

Nem og hurtig risengrød i ovn – risengrød tilberedt i ovnen

Når menuen står på risengrød herhjemme laver jeg altid min variant af en nem og hurtig risengrød i ovn. Er du som jeg også træt af konstant at omrøre gryden når der laves risengrød til børn og voksne i vintermånederne? Min opskrift på risengrød tilberedt i ovnen passer stort sig selv. Jeg røre selv i grøden første gang efter 45 minutter og derefter hvert kvarter. Når grøden er ved at være den rette konsistens, røre jeg i den hvert 3-5 minut indtil jeg ønsker at servere den. Konsistensen og dermed tilberedningstiden er selvfølgelig forskellig alt efter hvordan man kan lide sin risengrød.

Gå til opskrift Udskriv

Nem og hurtig risengrød i ovn - risengrød tilberedt i ovnenhttps://hashtagmor.dk/24/nem-og-hurtig-risengroed-i-ovn-risengroed-tilberedt-i-ovnen/

Risengrød tilberedt i ovnen

Når jeg laver risengrød tilberedt i ovnen er det altid super tidsbesparende i forhold til den originale løsning med næsten konstant omrøring i en gryde. Jeg har personligt tendens til at brænde grøden lidt på i bunden og det smager bare frygteligt. Det passer derfor perfekt ind i en travl hverdag at lave risengrød i ovn. Nu er risengrød blevet noget jeg faktisk servere de dage det skal være nemt. Det er så nemt og hurtigt at lave risengrød i ovn! I slutningen af ovntiden plejer jeg at tjekke risengrøden cirka hvert 5 minut for at den ikke får for meget.

Det tager normalt omkring 1,5 time fra start til grøden er færdig. Du kan også skrue ned på 120 grader fra start og have grøden klar på omkring 2 timer i stedet hvis det passer bedre. Egentligt behøver man kun røre efter 45 minutter og så igen i slutningen af tiden. Jeg kan bare bedst lide at tjekke op på min grød løbende så den får den helt rette konsistens.

Vil du gerne have en opskrift på and og brune kartofler der lunes sammen i ovnen op til serveringen? Så find min opskrift her.

Nem og hurtig risengrød i ovn - risengrød tilberedt i ovnenNem og hurtig risengrød i ovn - risengrød tilberedt i ovnen

Min opskrift på risengrød

Jeg laver altid risengrød i ovnen. Jeg kan ikke engang huske hvornår jeg sidste gang valgte at lave risengrød traditionelt efter jeg første gang lavede risengrød i ovnen. Det er bare en genial opskrift på billig og nemt aftensmad her i de kolde perioder og det er bare perfekt når man har en travl dag med fritidsinteresser for børnenes vedkommende og man dermed ikke har den store tid til alt muligt.

Er du på udkig efter mere børnevenligt mad? Så kan jeg anbefale dig at lave et kartoffel pindsvin på græsbund.

Nem og hurtig risengrød i ovn

Du kan time din varme efter hvor hurtigt du vil spise. Det tager normalt omkring 1,5 time fra start til grøden er færdig ved 150 grader. Du kan også skrue ned på 120 grader fra start og have grøden klar på omkring 2 timer hvis det passer bedre. Jeg har også forsøgt mig med 180 grader i omkring en time, men der skal man røre mere for at grøden ikke brænder på. Desuden blev grøden i slutningen anerledes, mere hård. Jeg anbefaler derfor klart de 150 grader eller de 120 grader. Du behøver egentligt kun at røre i grøden efter 45 minutter og så igen i slutningen af tiden. Jeg røre dog oftere fordi jeg bedst kan lide at tjekke op på min grød løbende, så jeg sikre mig den helt rette konsistens.

Risengrøden kan også bruges hvis du skal lave risalamande klar til juleaften – her plejer jeg også at bruge denne metode med risengrød i ovn. Jeg har pt. ingen opskrift på risalamande på bloggen, men det burde jeg egentligt overveje at lave. Det må være et fremtidigt projekt.

https://hashtagmor.dk/24/nem-og-hurtig-risengroed-i-ovn-risengroed-tilberedt-i-ovnen/Nem og hurtig risengrød i ovn - risengrød tilberedt i ovnen

https://hashtagmor.dk/24/nem-og-hurtig-risengroed-i-ovn-risengroed-tilberedt-i-ovnen/

Nem og hurtig risengrød i ovn - risengrød tilberedt i ovnen

Når menuen står på risengrød herhjemme laver jeg altid min variant af en nem og hurtig risengrød i ovn som næsten passer sig selv.
5 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Ret Aftensmad, Grød, Morgenmad
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Risengrød i ovn

  • 2 liter sødmælk (jeg kan bedst lide sødmælk i risengrød, det giver den bedste konsistens)
  • 400 gram grødris (du bruger blot den variant du kan lide)

Topping

  • Smør
  • Kanel
  • Sukker

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 150 grader. Find et ovnfast fad
  • Find et ovnfast fad, gerne et med låg på. Det skal være ret stort for at kunne indeholde 2 liter mælk + ris.
  • Put dine ris og din mælk i det ovnfaste fad. Rør let i det. Stil det i ovnen i cirka 1,5 time. Du skal røre i risengrøden efter 45 minutter cirka og derefter hvert kvarter for at tjekke op på konsistens.
  • I slutningen af ovntiden plejer jeg at tjekke risengrøden cirka hvert 5 minut for at den ikke får for meget. Det tager normalt omkring 1,5 time til grøden er færdig men du kan også skrue ned på 120 grader fra start og have grøden klar på omkring 2 timer i stedet hvis det passer bedre.
  • I virkeligheden behøver man kun røre efter 45 minutter og så igen i slutningen af tiden - jeg kan bare bedst lide at tjekke op på min grød løbende så den får den helt rette konsistens.
  • Server din risengrød med en smørklat og en god mængde kanel sukker på toppen.
Keyword børnevenlig aftensmad, grød, jul, risengrød

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Vil du følge med på mine sociale medier?

Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder.

Instagram:

Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.

Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.

Facebook:

Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.

Pinterrest:

Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.

Hvordan kan jeg kontaktes?

Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.

Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window) Pinterest
  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window) LinkedIn

Indlægsnavigation

Madplan 21.11.21.
Madplan 28.11.21.

23 comments

  • VenterPaaVinBlog
    november 26, 2021

    Det er edderbankme smart. Det må jeg videregive til min kæreste til de dage, han er sent hjemme og i grødhumør.

    Reply
    • admin
      november 26, 2021

      Hahaha god ide! Det er virkelig lækkert

      Reply
  • Opskriften på nemme sukker brunede kartofler i ovn
    december 6, 2021

    5 stars
    […] Når du nu er igang med de nemme opskrifter – så kan du også med fordel lave risengrøden i … […]

    Reply
  • Peberkager opskrift - en skøn opskrift på nemme peberkager med kardemomme og ingefær
    december 15, 2021

    5 stars
    […] Hvis du er i ægte julehumør kan jeg anbefale dig at lave den nemmeste omgang risengrød i ovnen. […]

    Reply
  • Øllebrød opskrift - skøn hjemmelavet øllebrød med øl – #Hashtagmor
    oktober 4, 2022

    5 stars
    […] Vil du prøve min opskrift på risengrød i ovnen? Virkelig nemt og super lækkert. […]

    Reply
  • Karen
    december 10, 2022

    5 stars
    Virkelig lækkert. Jeg lavede det i et dybt fad med sølvpapir over.

    Reply
    • admin
      december 11, 2022

      5 stars
      Dejligt at høre at også det virkede 🙂

      Reply
  • Gitte
    december 23, 2022

    5 stars
    Jeg puttede salt i opskriften men ellers den nemmeste grød jeg har prøvet.

    Reply
    • admin
      december 26, 2022

      5 stars
      Hvor er det dejligt at høre! 🙂

      Reply
  • Henrik
    december 9, 2023

    5 stars
    Det kan virkelig anbefales at lave risengrød i ovnen så man slipper for at røre rundt hele tiden.

    Reply
    • admin
      december 11, 2023

      5 stars
      Enig – det er også derfor jeg altid laver risengrød i ovnen i stedet for i en gryde, det spare så meget bøvl 🙂

      Reply
  • Michelle
    december 11, 2023

    5 stars
    Super smart! Nu gider jeg faktisk at lave risengrød lidt oftere!

    Reply
    • admin
      december 11, 2023

      5 stars
      Dejligt! 🙂

      Reply
  • Langtidsstegt andebryst i ovn - andebryst med appelsin – #Hashtagmor
    december 11, 2023

    5 stars
    […] Du kan lave min risengrød i ovnen dagen før hvis du skal have risalamande til julen. […]

    Reply
  • Langtidsstegt andelår i ovn - langtidsstegte andelår med appelsin
    december 11, 2023

    5 stars
    […] Du kan lave min risengrød i ovnen dagen før hvis du skal have risalamande til julen. […]

    Reply
  • Thomas
    december 17, 2024

    Super god ide, men tager længere tid end beskrevet. Vi er på anden time nu, og vi har skruet op for varmen den sidste halve time.

    Reply
    • admin
      december 17, 2024

      Ovne varmer desværre forskelligt og der kan også være forskel på beholderen tænker jeg. Men så lang tid burde der ikke være forskel 🙁

      Reply
  • Ditte Jakobsen
    december 21, 2024

    de 150 grader er det alm. ovn – eller varmluft ?

    Reply
    • admin
      december 21, 2024

      Varmluft 🙂

      Reply
  • Inga
    december 27, 2024

    5 stars
    1000 tak for opskriften. Den har jeg ventet på i mange år, hader at rør i risengrød.
    Min grød blev dog rimelig tyk, og kunne ikke tage den ud af ovnen før, da den skulle være nok.
    Kan jeg måske tilføje vand eller “spare” på grynene?

    Reply
    • admin
      januar 1, 2025

      Hej Inga.
      Det kan du sagtens ja. Alternativt tag den ud af ovnen 10 minutter før og lad den stå og samle sig 🙂

      Reply
  • David Svarrer
    april 16, 2025

    5 stars
    Tusind tak for at have den her side. Vidunderligt. Jeg har også kogt risengrød i ovn, altid ved 125 grader og en god time. Først bragt i kog på komfur under stadig omrøring, derefter direkte i 125 grader ovn i 1 time.

    Jeg bruger lidt mere vand – 700 ml. vand, 1000 ml mælk, 300 g grødris. Det giver en lidt mere flydende konsistens. Jeg bryder neutraliteten ved 1/4 tsk salt også. Må IKKE ende med overhovedet at smage salt.

    Jeg kommer så i øvrigt 1 top teskefuld vaniljesukker i også.

    Spændende at koge den i 1.5 time i stedet for. Lang kogetid synes jeg. Jeg har ikke omrørt den. Jeg har blot “bagt den” på 125 grader. Bundvarme + ventilation.

    Nå, tak igen. Dejligt at se andre måder.

    Reply
    • admin
      april 22, 2025

      Dejligt at høre David 🙂

      Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem står bag bloggen?

Profilbillede

Velkommen til #hashtagmor, en madblog til den travle familie.

Jeg er en 32 år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, madplaner og masser af foodspam.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Pizza roulade med salat - madroulade med pizzafyld

Opskrifter med kylling

Risotto med karry og kylling opskrift

Lækkerier

Opskrift på hjemmelavet træstammer - halloween kage edition

Mad på 15 minutter

Sloppy joe opskrift med hotdogbrød

One pot retter

One pot i ovnen med ris og kylling kødboller i karry.
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.