Når menuen står på risengrød herhjemme laver jeg altid min variant af en nem og hurtig risengrød i ovn. Er du som jeg også træt af konstant at omrøre gryden når der laves risengrød til børn og voksne i vintermånederne? Min opskrift på risengrød tilberedt i ovnen passer stort sig selv. Jeg røre selv i grøden første gang efter 45 minutter og derefter hvert kvarter. Når grøden er ved at være den rette konsistens, røre jeg i den hvert 3-5 minut indtil jeg ønsker at servere den. Konsistensen og dermed tilberedningstiden er selvfølgelig forskellig alt efter hvordan man kan lide sin risengrød.
Risengrød tilberedt i ovnen
Når jeg laver risengrød tilberedt i ovnen er det altid super tidsbesparende i forhold til den originale løsning med næsten konstant omrøring i en gryde. Jeg har personligt tendens til at brænde grøden lidt på i bunden og det smager bare frygteligt. Det passer derfor perfekt ind i en travl hverdag at lave risengrød i ovn. Nu er risengrød blevet noget jeg faktisk servere de dage det skal være nemt. Det er så nemt og hurtigt at lave risengrød i ovn! I slutningen af ovntiden plejer jeg at tjekke risengrøden cirka hvert 5 minut for at den ikke får for meget.
Det tager normalt omkring 1,5 time fra start til grøden er færdig. Du kan også skrue ned på 120 grader fra start og have grøden klar på omkring 2 timer i stedet hvis det passer bedre. Egentligt behøver man kun røre efter 45 minutter og så igen i slutningen af tiden. Jeg kan bare bedst lide at tjekke op på min grød løbende så den får den helt rette konsistens.
Min opskrift på risengrød
Jeg laver altid risengrød i ovnen. Jeg kan ikke engang huske hvornår jeg sidste gang valgte at lave risengrød traditionelt efter jeg første gang lavede risengrød i ovnen. Det er bare en genial opskrift på billig og nemt aftensmad her i de kolde perioder og det er bare perfekt når man har en travl dag med fritidsinteresser for børnenes vedkommende og man dermed ikke har den store tid til alt muligt.
Nem og hurtig risengrød i ovn
Du kan time din varme efter hvor hurtigt du vil spise. Det tager normalt omkring 1,5 time fra start til grøden er færdig ved 150 grader. Du kan også skrue ned på 120 grader fra start og have grøden klar på omkring 2 timer hvis det passer bedre. Jeg har også forsøgt mig med 180 grader i omkring en time, men der skal man røre mere for at grøden ikke brænder på. Desuden blev grøden i slutningen anerledes, mere hård. Jeg anbefaler derfor klart de 150 grader eller de 120 grader. Du behøver egentligt kun at røre i grøden efter 45 minutter og så igen i slutningen af tiden. Jeg røre dog oftere fordi jeg bedst kan lide at tjekke op på min grød løbende, så jeg sikre mig den helt rette konsistens.
Risengrøden kan også bruges hvis du skal lave risalamande klar til juleaften – her plejer jeg også at bruge denne metode med risengrød i ovn. Jeg har pt. ingen opskrift på risalamande på bloggen, men det burde jeg egentligt overveje at lave. Det må være et fremtidigt projekt.
Nem og hurtig risengrød i ovn - risengrød tilberedt i ovnen
Ingredienser
Risengrød i ovn
- 2 liter sødmælk (jeg kan bedst lide sødmælk i risengrød, det giver den bedste konsistens)
- 400 gram grødris (du bruger blot den variant du kan lide)
Topping
- Smør
- Kanel
- Sukker
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 150 grader. Find et ovnfast fad
- Find et ovnfast fad, gerne et med låg på. Det skal være ret stort for at kunne indeholde 2 liter mælk + ris.
- Put dine ris og din mælk i det ovnfaste fad. Rør let i det. Stil det i ovnen i cirka 1,5 time. Du skal røre i risengrøden efter 45 minutter cirka og derefter hvert kvarter for at tjekke op på konsistens.
- I slutningen af ovntiden plejer jeg at tjekke risengrøden cirka hvert 5 minut for at den ikke får for meget. Det tager normalt omkring 1,5 time til grøden er færdig men du kan også skrue ned på 120 grader fra start og have grøden klar på omkring 2 timer i stedet hvis det passer bedre.
- I virkeligheden behøver man kun røre efter 45 minutter og så igen i slutningen af tiden - jeg kan bare bedst lide at tjekke op på min grød løbende så den får den helt rette konsistens.
- Server din risengrød med en smørklat og en god mængde kanel sukker på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder.
Instagram:
Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Facebook:
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Pinterrest:
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Det er edderbankme smart. Det må jeg videregive til min kæreste til de dage, han er sent hjemme og i grødhumør.
Hahaha god ide! Det er virkelig lækkert
[…] Når du nu er igang med de nemme opskrifter – så kan du også med fordel lave risengrøden i … […]
[…] Hvis du er i ægte julehumør kan jeg anbefale dig at lave den nemmeste omgang risengrød i ovnen. […]
[…] Vil du prøve min opskrift på risengrød i ovnen? Virkelig nemt og super lækkert. […]
Virkelig lækkert. Jeg lavede det i et dybt fad med sølvpapir over.
Dejligt at høre at også det virkede 🙂
Jeg puttede salt i opskriften men ellers den nemmeste grød jeg har prøvet.
Hvor er det dejligt at høre! 🙂
Det kan virkelig anbefales at lave risengrød i ovnen så man slipper for at røre rundt hele tiden.
Enig – det er også derfor jeg altid laver risengrød i ovnen i stedet for i en gryde, det spare så meget bøvl 🙂
Super smart! Nu gider jeg faktisk at lave risengrød lidt oftere!
Dejligt! 🙂
[…] Du kan lave min risengrød i ovnen dagen før hvis du skal have risalamande til julen. […]
[…] Du kan lave min risengrød i ovnen dagen før hvis du skal have risalamande til julen. […]