Fedtebrød med romglasur er nemme julesmåkager med kokos. Disse lækre romsmåkager som også er kaldet romsnitter er super nemme at lave og så smager de skønt. Fedtebrød med romglasur aka romsnitter er uundværlige delikatesser på juletallerkenen og en uundværlig del af juletraditionen. Disse søde og krydrede godbidder er fyldt med smag og minder om barndommens jul.
Lækre romsmåkager også kaldet romsnitter
Fedtebrød med romglasur, som småkager, romsnitter – kært barn har mange navne og disse julesmåkager med kokos er ingen undtagelse! Fedtebrød er på julebagelisten hvert eneste år herhjemme. Vi har bagt to portioner i år og har ikke en eneste tilbage så vores julegæster må klare sig med en masse andre af vores småkager i stedet.
Vil du prøve nogle andre af mine julesmåkager? Så finder du nogle skønne opskrifter lige her:
- Håkonskager med marcipan og citron.
- Peberkager med royal icing.
- Finskbrød med mandler på toppen.
- Karamel småkager.
- Gammeldags pebernødder.
Julens Småkager og Juletraditioner
Fedtebrød med romglasur er et af de mest klassiske julesmåkager, der findes. Disse småkager er kendetegnet ved deres sprøde og smuldrende konsistens og en smagfuld glasur lavet med rom (eller romessens) og flormelis. Hver bid af disse småkager bringer minder om julens hygge og varme.
Julens småkager spiller en central rolle i juletraditioner over hele verden. Familier samles for at bage og dekorere småkager som pebernødder, vaniljekranse, klejner og brunkager. Disse småkager deles med venner og familie og indtages i hyggeligt samvær. Det er en tid, hvor hjem fyldes med duften af krydderier og sødme. Juletraditioner varierer fra land til land, men fællesnævneren er fejringen af samvær og generøsitet. I nogle lande tændes adventslysene i december, mens andre steder synger folk julesange og bytter gaver på juleaften. Uanset traditionerne er julen en tid til at sprede glæde, kærlighed og venlighed.
Fedtebrød med romglasur er nemme julesmåkager med kokos
De nemmeste julesmåkager med kokos og romglasur. Børnene elsker at være med til at lave disse småkager der hurtigt bikses sammen og kan serveres indenfor en meget overskuelig tidsfrist. De smager af kokos og har en skøn romsmag fra essensen. Det er en virkelig lækker kombination som fungere både for børn og voksne. Er du ikke til kokos synes jeg du skal hoppe op og finde en anden opskrift til din julebag, denne opskrift smager af kokos og det kommer man ikke udenom.
Mangler du inspiration til julen generelt? Jeg har samlet en masse af mine juleopskrifter her:
And: du kan både lave en hel langtidsstegt and, langtidsstegt andebryster, langtidstegt andelår eller sous vide tilberedte andebryster.
Tilbehør: mine brune kartofler lavet i ovnen smager skønt hertil! Du kan finde min opskrift på brun sovs her.
Risalamande: lav nemt og hurtigt din risengrød til risalamanden med min opskrift på risengrød i ovnen.
Fedtebrød med romglasur og romsnitter et smagfuldt indslag i julens væld af småkager og godbidder. Deres rige smag og traditionelle fremstilling gør dem til en elsket del af julen. Julens småkager og juletraditioner bringer familier sammen og minder os om den glæde, samvær og hygge, der er så værdifuld i denne tid. Så lad os tænde adventslysene, bage småkager og fejre julens magi i godt selskab.
Fedtebrød med romglasur
Ingredienser
Fedtebrød
- 150 gram smør.
- 150 gram hvedemel.
- ½ tsk hjortetaksalt.
- 100 gram sukker.
- 75 gram kokosmel.
Romglasur
- 200 gram flormelis.
- Romessens. (mængde efter præference)
- Vand. (mængde til rette konsistens)
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 200 grader over-/undervarme.
- Skær dit smør i tern og put dem i skålen. Tilføj mel, hjortetaksalt, sukker og kokosmel. Bland småkage dejen sammen med dine hænder. Lad dine hænder give småkagedejen en masse varme så den samler sig godt.
- Del dejen i tre klumper som du ruller ud til lange pølser. Læg pølserne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade med hænderne.
- Bag dine småkager i ovnen i omkring 12 minutter til de er gyldne og lækre. Mens de er i ovnen blander du din glasur. Smag til med masser af romessens.
- Når kagerne er kommet ud af ovnen fordeles glasuren ud på de tre småkage plader og straks derefter skæres de ud til småkagerne. Dette skal gøres mens de er varme endnu med en skarp kniv.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Jeg synes ofte fedtebrød småkager smuldre, men denne variant er virkelig gode. Tak for opskriften.
Dejligt at høre! Tusind tak.
Jeg går tilbage til dine opskrifter gang på gang, tak for det!
Dejligt at høre! Tusind tak.
Lækre småkager! De smager dejligt.
Dejligt at høre! Tusind tak.
Jeg har bagt dem 3 gange allerede, de forsvinder hurtigt.
Super gode – glæder mig til at bage dem en masse i år.
Dejligt at høre! Tusind tak.
[…] opskrift på risengrød i ovnen. Småkager: jeg kan anbefale dig at lave håkonskager, finskbrød, fedtebrød med romglasur, pebernødder eller peberkager til […]