Jeg lovede nogle af jer et par andeopskrifter i mit indlæg med ovn brunede kartofler. Denne opskrift på langtidsstegt andebryst i ovn er de lækreste langtidsstegte andebryst med appelsin der både er saftige grundet appelsinen og smagfulde. Hvis man er for få til flere ænder men for mange til en enkelt, så er jeg personligt ret vild med lige at smide et par andebryster eller andelår ind i ovnen når anden har hygget sig lidt derinde alene. Du kan selvfølgelig også bare serverer nogle af dem til din flæskesteg, hvis i ikke er enige omkring stegen til jul og du synes to stege bliver for meget.
Langtidsstegt andebryst i ovn
Til vores jul er fjerkræ altid et must. Vi får normalt gås, men jeg smider også oftest et langtidsstegt andebryst eller tre ind sammen med den store fugl. Vi får derudover frikadeller, det er børnene svært glade for og så spiser vi flæskesteg hvis min mor er med også. Hvis vi skal have and på en almindelig dag, så er det oftest langtidsstegt andebryst i ovn menuen står på. Det er bare nemt med det rene kød som man ikke skal skære af skrov eller spise udenom knogler på.
Vil du have nemme brunede kartofler hertil? Prøv min variant af brunede kartofler lavet i ovnen.
Andebryst med appelsin
Mit andebryst med appelsin får en skøn smag fordi det ligger i appelsinsaft og suger væsken til sig. Det gør at man ender med en mørt og sammentid saftigt andebryst med et hint af appelsin. Man smager ikke som sådan appelsinen i andebrystet. Altså det dominerer ikke på nogen måde. Jeg synes bare det giver en skøn smag til mit andebryst. Jeg ved også at der er nogle der smider vin i forskellige afskygninger ned til deres langtidsstegt andebryst, men vi drikker ikke ret meget vin herhjemme, så det har jeg endnu ikke afprøvet.
Du kan lave min risengrød i ovnen dagen før hvis du skal have risalamande til julen.
Langtidsstegt andebryst i ovn - andebryst med appelsin
Ingredienser
- 2 hele appelsiner
- Vand
- 3-4 hele andebryst (mængde efter antal mennesker)
- Salt
- Peber
- Timian (hvis du har lyst)
- Olie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
- Pres dine appelsiner. Læg væsken i et fad.
- Læg dine andebryster i fadet med appelsinsaft (med skindet op af) og put eventuelt lidt ekstra vand i, for at få væske lidt op om brysterne (Det skal dække lige under en centimeter af andebrysterne).
- Start med at putte lidt olie på dine andebryster. Krydre dine andebryster med salt og peber og eventuelt noget timian hvis du vil have lidt ekstra smag.
- Sæt dine andebryster i ovnen. De skal cirka være i ovnen 2 timer på de 100 grader varmluft.
- Mens dine andebryster er i ovnen kan det anbefales at man smider lidt af væsken henover engang i mellem undervejs.
- Når dine andebryster har været i ovnen i de 2 timers tid kan du tjekke temperaturen, de skal have en temperatur på mellem 66 og 70 grader. Derefter skal skindet have lidt mere farve. Der skrues op på 220 grader og holdes øje til skindet har den ønsket farve.
- Dine andebryster er nu klar til servering enten til en lækker salat eller det helt klassiske jule- eller mortensaften tilbehør. Den væske der ligger tilbage i fadet er genialt som fond til en lækker brun sovs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder.
Instagram:
Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Facebook:
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Pinterrest:
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] du kan både lave langtidsstegt andebryster, langtidstegt andelår eller sous vide tilberedte andebryster. Tilbehør: mine brune kartofler […]
[…] Du kan også lave langtidsstegt andebryst i appelsin hvis du ikke har mulighed for eller lyst til at… […]