#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
december 17, 2021

Langtidsstegt andebryst i ovn – andebryst med appelsin

Jeg lovede nogle af jer et par andeopskrifter i mit indlæg med ovn brunede kartofler. Denne opskrift på langtidsstegt andebryst i ovn er de lækreste langtidsstegte andebryst med appelsin der både er saftige grundet appelsinen og smagfulde. Hvis man er for få til flere ænder men for mange til en enkelt, så er jeg personligt ret vild med lige at smide et par andebryster eller andelår ind i ovnen når anden har hygget sig lidt derinde alene. Du kan selvfølgelig også bare serverer nogle af dem til din flæskesteg, hvis i ikke er enige omkring stegen til jul og du synes to stege bliver for meget.

Gå til opskrift Udskriv

Langtidsstegt andebryst i ovn - andebryst med appelsinLangtidsstegt andebryst i ovn - andebryst med appelsin

Langtidsstegt andebryst i ovn

Til vores jul er fjerkræ altid et must. Vi får normalt gås, men jeg smider også oftest et langtidsstegt andebryst eller tre ind sammen med den store fugl. Vi får derudover frikadeller, det er børnene svært glade for og så spiser vi flæskesteg hvis min mor er med også. Hvis vi skal have and på en almindelig dag, så er det oftest langtidsstegt andebryst i ovn menuen står på. Det er bare nemt med det rene kød som man ikke skal skære af skrov eller spise udenom knogler på.

Vil du have nemme brunede kartofler hertil? Prøv min variant af brunede kartofler lavet i ovnen.

Langtidsstegt andebryst i ovn - andebryst med appelsinLangtidsstegt andebryst i ovn - andebryst med appelsin

Andebryst med appelsin

Mit andebryst med appelsin får en skøn smag fordi det ligger i appelsinsaft og suger væsken til sig. Det gør at man ender med en mørt og sammentid saftigt andebryst med et hint af appelsin. Man smager ikke som sådan appelsinen i andebrystet. Altså det dominerer ikke på nogen måde. Jeg synes bare det giver en skøn smag til mit andebryst. Jeg ved også at der er nogle der smider vin i forskellige afskygninger ned til deres langtidsstegt andebryst, men vi drikker ikke vin i familien. Derfor ville jeg skulle købe en flaske bare for det, så det har jeg endnu ikke afprøvet. Jesper drikker vin hvis vi er ude og det bliver serveret for ham. Han kan godt lide vin. Men jeg drikker slet ikke alkohol.

Du kan lave min risengrød i ovnen dagen før hvis du skal have risalamande til julen.

Langtidsstegt andebryst i ovn - andebryst med appelsin

Langtidsstegt andebryst i ovn - andebryst med appelsin

Langtidsstegt andebryst i ovn - andebryst med appelsin

Denne opskrift på langtidsstegt andebryst i ovn er de lækreste langtidsstegte andebryst med appelsin der både er saftige grundet appelsinen og smagfulde.
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 15 min
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Aftensmad, Hovedret, jul, Mortens aften
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 hele appelsiner
  • Vand
  • 3-4 hele andebryst (mængde efter antal mennesker)
  • Salt
  • Peber
  • Timian (hvis du har lyst)
  • Olie

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  • Pres dine appelsiner. Læg væsken i et fad.
  • Læg dine andebryster i fadet med appelsinsaft (med skindet op af) og put eventuelt lidt ekstra vand i, for at få væske lidt op om brysterne (Det skal dække lige under en centimeter af andebrysterne).
  • Start med at putte lidt olie på dine andebryster. Krydre dine andebryster med salt og peber og eventuelt noget timian hvis du vil have lidt ekstra smag.
  • Sæt dine andebryster i ovnen. De skal cirka være i ovnen 2 timer på de 100 grader varmluft.
  • Mens dine andebryster er i ovnen kan det anbefales at man smider lidt af væsken henover engang i mellem undervejs.
  • Når dine andebryster har været i ovnen i de 2 timers tid kan du tjekke temperaturen, de skal have en temperatur på mellem 66 og 70 grader. Derefter skal skindet have lidt mere farve. Der skrues op på 220 grader og holdes øje til skindet har den ønsket farve.
  • Dine andebryster er nu klar til servering enten til en lækker salat eller det helt klassiske jule- eller mortensaften tilbehør. Den væske der ligger tilbage i fadet er genialt som fond til en lækker brun sovs.
Keyword And, jul, mortens aften

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Vil du følge med på mine sociale medier?

Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder.

Instagram:

Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.

Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.

Facebook:

Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.

Pinterrest:

Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.

Hvordan kan jeg kontaktes?

Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.

Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Pastaret med laks i ovn (opskrifter med laks)
Madplan 19.12.21.

1 comment

  • Andesteg - langtidsstegt and med appelsin – #Hashtagmor
    december 14, 2022

    […] du kan både lave langtidsstegt andebryster, langtidstegt andelår eller sous vide tilberedte andebryster. Tilbehør: mine brune kartofler […]

    Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.