Jeg er altså ret vild med at nyde en lækker gryderet når de kolde tider nærmer sig, specielt hvis den også står på en skøn kartoffelmos som tilbehør. Lækre retter med kartoffelmos og kylling er altså bare et kæmpe hit i min bog.
Hvordan laver jeg kartoffelmosen til mine retter med kartoffelmos?
Min gryderet er bestående af kylling, bacon og pølser, kombineret med krydderier og masser af fløde. Det kan man virkelig ikke få for meget af vel? Okay, hvis du er helse-else og går efter en størrelse x-small så kan du nok godt, men så kan du altså også sagtens udskifte din fløde med mælk. Smagen er dog bare ikke helt den samme med den kaloriereducerende ændring.
Vil du prøve en af mine største kartoffelmos hits? Forsøg dig med mit pindsvin på græsbund.
Der er selvfølgelig masser af smør i min kartoffelmos, og altså det er selvfølgelig ikke det sundeste, men hey – smag frem for så meget andet ikke? Nå men masser af smør og peber, så er vi godt kørende. Jeg kan også godt finde på at smide noget smeltet hvidløgs- og persillesmør på mosen som topping, men det har jeg altså ikke gjort denne gang.
Lækre retter med kartoffelmos og kylling – geniale til rester dagen efter
Du kan med fordel lave forskellige lækre retter med kartoffelmos og kylling i en form for sovs hvis du gerne vil have mad til flere dage. På dag to kan du ligge sovsen med kylling i bunden og kartoffelmos på toppen med lidt ost. Derefter varmer du bare din kartoffelmos og kylling i ovnen i cirka 30 minutter til den er gennemvarm og lækker. Jeg er mega fan af lækre retter med kartoffelmos og kylling og specielt denne variant er ofte på menuen i de koldere måneder.
Flere grøntsager i denne gryderet med kartoffelmos?
Du kan som altid også sagtens smide flere grøntsager i retterne jeg laver, af forslag kan jeg anbefale dig at lave en pastinak/kartoffel/porre mos i stedet for kartoffelmosen, hvor du blot bruger 2/3 dele kartoffel, 1/6 del porre og 1/6 del pastinak. Dette kan du gøre i alle retter med kartoffelmos. Du kan også sagtens smide lidt pastinak i tern i din gryderet, revet gulerod og en masse porre. På den måde får du meget mere sundhed på få ingredienser.
Skøn gryderet med kartoffelmos
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1250 gram kartofler
- ½ terning grøntsagsboullion
- 2 spsk smør
- salt
- peber
Kødsovs
- 300 gram kylling
- 200 gram bacon
- 200 gram pølser
- olie
- 1 stort løg
- ½ terning grøntsagsboullion
- 140 gram tomatpure (en dåse)
- 0,5 liter fløde (eller mælk, eller en blanding, det bliver dog mindre cremet)
- 1 spsk oregano
- 1 tsk basilikum
- salt
- peber
Topping
- Persille (mængde efter ønske)
Sådan gør du
- Start med at skylde, skrælde og skære dine kartofler i super små stykker. Jo mindre de er, jo hurtigere koger de.
- Kartoflerne skal derefter i en gryde med vand, vandet skal dække kartoflerne – tilføje rigeligt salt og en halv boullionterning. Kartoflerne skal koges til de er møre.
- I mens bruner du dit kylling i lidt olie. Steg dit bacon på en pande og derefter dine pølser. Tag alle tre dele fra når det er gennemstegt.
- Hak dit løg.
- Put alt kødet (bortset fra lidt bacon til topping) ned i en gryde - tilsæt tomatpuré, løg og boullion – lad det stege lidt.
- Put krydderierne i din kødsovs. Tilsæt væsken og lad det simre. Du skal derefter smage til med salt og peber.
- Hæld alt vandet fra kartoflerne og mos dem. Når kartoflerne er most tilsættes smøret. Smag til med salt og peber.
- Server nu din kartoffelmos med din gryderet på toppen, drys lidt bacon og persille på toppen.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Gryderetter er altså altid et hit, prøv en med kylling lige her. […]
Tusind tak for en lækker opskrift,smiler…Jeg kogte også porrer og persillerod sammen med kartofler, det blev superlækkert.
Vh. Marianne Pedersen
Selvtak! hvor er det dejligt med tilbagemeldingen 🙂
[…] Søndag: skøn gryderet med kartoffelmos […]
[…] Søndag: skøn gryderet med kartoffelmos […]
[…] Vil du gerne prøve en opskrift uden fisk? Så er min gryderet med kylling et kæmpe hit! […]
[…] Vil du gerne prøve en anden sovs til retten, så prøv denne lækre kødsovs med kylling, bacon og … […]
[…] Vil du hellere have en sammenkogt ret? Så prøv min kyllingegryde med kartoffelmos. […]
[…] Du kan også lave en gryderet med kylling og kartoffelmos, hvis du hellere vil have en anden slags k… […]
[…] Du kan også servere fritterne til denne omgang gryderet med kartoffelmos […]
[…] Hvis du vil prøve en anden gryderet, så kan jeg anbefale denne med kylling og bacon. […]
Super lækker ret!
[…] Kyllingegryde med kartoffelmos […]