Denne kødsovs med låg af bagt kartoffelmos er en vildt skøn opgradering af resterne fra dagen før. Du kan dog også sagtens lave den fra bunden, og min opskrift er selvfølgelig på metoden fra bunden. Hvis du vælger at lave din kødsovs med bagt kartoffelmos ud af dine rester, så springer du blot til sidste punkt i opskriften. Du kan bruge hvilken som helst kødsovs i denne ret – men min kødsovs i opskriften er baseret på svinekød.
Flere grøntsager i kødsovsen?
Der er ikke mange grøntsager i denne ret, men det kan man selvfølgelig gøre noget ved. Du kan selvfølgelig tilføje en masse grøntsager i din kødsovs, faktisk så er det kun fantasien der her sætter grænserne, så mon ikke det lykkes. Jeg kan anbefale fint snittet spidskål, revet rødkål, hakket broccoli eller nogle lækre peberfrugter.
Du kan også finde inspiration til grøntsagerne i denne ret.
Bagt kartoffelmos – et kæmpe hit.
For at fuldende retten smider jeg ost ovenpå, det giver lige lidt sprødhed og så smager ost også bare fantastisk ikke? Du kan selvfølgelig selv vælge hvilken ost du ønsker at bruge, cheddar, mozerella og gouda er klart favoritten her. Hvis du ønsker lidt mere smag kan du sagtens røre lidt pikantost i kartoffelmosen inden den bages. Du kan desuden også sagtens udskifte en del af kartoflerne med pastinakker, for at få flere grøntsager ind i retten. Jeg erstatter normalt blot kartoflerne 1:1.

Kødsovs med låg af bagt kartoffelmos
Ingredienser
Bagt kartoffelmos
- 1250 gram kartofler
- ½ terning grøntsagsboullion
- 2 spsk smør
- salt
- peber
Kødsovs
- 500 gram hakket svinekød
- olie
- 1½ rødløg
- 2 stk gulerødder
- ½ terning grøntsagsboullion
- 140 gram tomatpure (en dåse)
- 1 dl fløde (eller mælk, hvis du hellere vil det)
- Oregano
- Basilikum
- salt
- peber
Topping
- 100 gram ost (cheddar, mozerella eller gouda)
Sådan gør du
- Start med at skylde, skrælde og skære dine kartofler i super små stykker. Jo mindre de er, jo hurtigere koger de.
- Kartoflerne skal derefter i en gryde med vand, vandet skal dække kartoflerne – tilføje rigeligt salt og en halv boullionterning. Kartoflerne skal koges til de er møre.
- I mens bruner du dit kød i lidt olie.
- Rens, skræl og skær dine gulerødder i små stykker. Hak dine 2 rødløg og tag lidt af det fra til din topping.
- Når kødet er brunt tilsættes tomatpuré, løg, gulerødder og boullion – lad det stege lidt.
- Tilsæt væsken, du kan med fordel bruge fløde hvis du har det på lager, men mælk er ligeså fint.
- Put krydderierne i din kødsovs og lad det simre 5-10 minutter. Du skal derefter smage til med salt og peber.
- Hæld alt vandet fra kartoflerne og mos dem. Når kartoflerne er most tilsættes smøret.
- Put din kødsovs i bunden af gryden, læg et kartoffelmos låg på toppen og afslut med osten. Bag din mad i omkring 15 minutter. Hvis det er rester fra igår, skal det gennemvarmes omkring 30 minutter ved 180 grader varmluft.
Velbekomme.
Masser af dejlige hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du se mere? Følg gerne med på instagram hvor jeg deler ud af mit liv som blogger, mor og fuldtidsansat kontorassistent. Du kan desuden følge med på bloggens facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og engang i mellem river inspiration frem fra arkivet. Er du klar på endnu mere madspam? Find min profil på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du må gerne skrive en besked eller en kommentar på facebook, bloggen eller instagram. Jeg svare hurtigst muligt.