#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Opskrifter
    • Opskrifter aftensmad
    • Frokost ideer
    • Morgenmad ideer
    • Bagning
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
    • Mad på tid (arbejdstid)
    • Gryderetter
    • Vegatar opskrifter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
  • Bagom bloggeren
    • Mine piger
    • Anmeldelser
  • Ferie og rejse
november 8, 2019

Kødsovs med låg af bagt kartoffelmos

Denne kødsovs med låg af bagt kartoffelmos er en vildt skøn opgradering af resterne fra dagen før. Du kan dog også sagtens lave den fra bunden, og min opskrift er selvfølgelig på metoden fra bunden. Hvis du vælger at lave din kødsovs med bagt kartoffelmos ud af dine rester, så springer du blot til sidste punkt i opskriften. Du kan bruge hvilken som helst kødsovs i denne ret – men min kødsovs i opskriften er baseret på svinekød.

Vil du gerne prøve en anden sovs til retten, så prøv denne lækre kødsovs med kylling, bacon og pølser.

Flere grøntsager i kødsovsen?

Der er ikke mange grøntsager i denne ret, men det kan man selvfølgelig gøre noget ved. Du kan selvfølgelig tilføje en masse grøntsager i din kødsovs, faktisk så er det kun fantasien der her sætter grænserne, så mon ikke det lykkes. Jeg kan anbefale fint snittet spidskål, revet rødkål, hakket broccoli eller nogle lækre peberfrugter.

Du kan også finde inspiration til grøntsagerne i denne ret.

Kødsovs med låg af bagt kartoffelmosKødsovs med låg af bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos – et kæmpe hit.

For at fuldende retten smider jeg ost ovenpå, det giver lige lidt sprødhed og så smager ost også bare fantastisk ikke? Du kan selvfølgelig selv vælge hvilken ost du ønsker at bruge, cheddar, mozerella og gouda er klart favoritten her. Hvis du ønsker lidt mere smag kan du sagtens røre lidt pikantost i kartoffelmosen inden den bages. Du kan desuden også sagtens udskifte en del af kartoflerne med pastinakker, for at få flere grøntsager ind i retten. Jeg erstatter normalt blot kartoflerne 1:1.

Kødsovs med låg af bagt kartoffelmos

Kødsovs med låg af bagt kartoffelmos

Kødsovs med låg af bagt kartoffelmos

Super lækker og smagfuld kødsovs med et låg af bagt kartoffelmos. Du kan med fordel bruge rester fra dagen før til denne ret, altså som en opgraderet resteret, eller simpelthen planlægge at lave en dobbelt portion og spise denne ret på anden dagen.
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 30 min
Samlet tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, dansk, skandinavien
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Bagt kartoffelmos

  • 1250 gram kartofler
  • ½ terning grøntsagsboullion
  • 2 spsk smør
  • salt
  • peber

Kødsovs

  • 500 gram hakket svinekød
  • olie
  • 1½ rødløg
  • 2 stk gulerødder
  • ½ terning grøntsagsboullion
  • 140 gram tomatpure (en dåse)
  • 1 dl fløde (eller mælk, hvis du hellere vil det)
  • Oregano
  • Basilikum
  • salt
  • peber

Topping

  • 100 gram ost (cheddar, mozerella eller gouda)

Sådan gør du
 

  • Start med at skylde, skrælde og skære dine kartofler i super små stykker. Jo mindre de er, jo hurtigere koger de.
  • Kartoflerne skal derefter i en gryde med vand, vandet skal dække kartoflerne – tilføje rigeligt salt og en halv boullionterning. Kartoflerne skal koges til de er møre.
  • I mens bruner du dit kød i lidt olie.
  • Rens, skræl og skær dine gulerødder i små stykker. Hak dine 2 rødløg og tag lidt af det fra til din topping.
  • Når kødet er brunt tilsættes tomatpuré, løg, gulerødder og boullion – lad det stege lidt.
  • Tilsæt væsken, du kan med fordel bruge fløde hvis du har det på lager, men mælk er ligeså fint.
  • Put krydderierne i din kødsovs og lad det simre 5-10 minutter. Du skal derefter smage til med salt og peber.
  • Hæld alt vandet fra kartoflerne og mos dem. Når kartoflerne er most tilsættes smøret.
  • Put din kødsovs i bunden af gryden, læg et kartoffelmos låg på toppen og afslut med osten. Bag din mad i omkring 15 minutter. Hvis det er rester fra igår, skal det gennemvarmes omkring 30 minutter ved 180 grader varmluft.
Keyword kartoffelmos, kartofler, ost, svinekød

Velbekomme.

Masser af dejlige hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Vil du se mere? Følg gerne med på instagram hvor jeg deler ud af mit liv som blogger, mor og fuldtidsansat kontorassistent. Du kan desuden følge med på bloggens facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og engang i mellem river inspiration frem fra arkivet. Er du klar på endnu mere madspam? Find min profil på pinterest under navnet #hashtagmor.

Du må gerne skrive en besked eller en kommentar på facebook, bloggen eller instagram. Jeg svare hurtigst muligt.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Madplan 03.11.19.
Madplan 10.11.19.

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.