En virkelig lækker hel kylling i ovn (helstegt kylling) serveret med bønnefritter i ovn med parmesan og majskolber i ovnen. Virkelig nemt og lækkert med alle tingene der ovnsteges.
Bønnefritter i ovn med parmesan ost og krydderier
Bønnefritter i ovn med parmesan ost og krydderier er virkelig nemt at lave! Det smager virkelig lækkert. Bønnerne tilberedes nemt i ovnene med de andre ting, og så smager det skønt med sovs og helstegt kylling sammen. Helstegt kylling har vi spist ofte på det sidste – det smager virkelig godt og sådan en hel kylling i ovn er taknemmeligt at tilberede i forhold til smag og tid.
Du kan også servere fritterne til denne omgang gryderet med kartoffelmos
Hel kylling i ovn (helstegt kylling)
Når jeg smider en hel kylling i ovn putter jeg altid virkelig meget krydderi herpå. Jeg elsker det sprøde skind med krydderierne på. Serveret sammen med bønnefritter med parmesan ost er det en ret der ikke ligger vildt tungt i maven men alligevel mætter godt.
Har du kylling tilbage? Smid det i mine hjemmebagte panini brød med lidt ost og grøntsager.
Majskolber i ovnen
Majskolber i ovnen er en nem måde at få de gyldne grøntsager tilberedt på. Jeg lader dem ligge i noget vand først, så de kan suge lidt ekstra vand op inden tilberedning. Når de har suget vand op kan de tilberedes i ovnen med de andre ting. Jeg har både puttet kylling, bønner og majs i ovnen hvilket gør det nemt at lave denne opskrift. Majsene er de sidste der skal tilberedes (udover brød og sovs selvfølgelig, der blot skal varmes), men de skal alligevel have en 20 minutter i ovnen sammen med de andre ting.
Du kan krydre dine majs som du vil, den helt simple med salt som jeg har valgt her – men også paprika, hvidløgspulver og oregano smager skønt på disse majskolber i ovnen.
Hel kylling i ovn (helstegt kylling), bønnefritter i ovn med parmesan og majskolber i ovnen.
Ingredienser
Ovnstegt kylling
- 1 hel kylling. (størrelse efter lyst)
- Olie.
- Salt.
- Peber.
- Paprika.
- Hvidløgspulver
Bønnefritter
- 800 gram frosne bønner.
- Olie.
- Salt.
- Parmasanost. (mængde efter præference)
Ovnbagte majs
- 2-4 hele majs.
- Olie.
- Salt.
Tilbehør
- Brød.
- Smør.
- Bearnaisesovs.
Sådan gør du
- Start med at gøre din kylling klar til ovnen. Smør lidt olie henover den. Put kydderier ovenpå den og sæt den i ovnen. Kyllingen skal være i ovnen cirka 1 time (alt efter størrelsen på den) ved 180 grader varmluft. Jeg kan bedst lide at den får til den gode side, så skinnet bliver rigtig sprødt og lækkert.
- Fjern bladene på dine majs og læg dine majs i vand så de kan suge lidt væske til sig.
- Når der er 30 minutter tilbage af kyllingetiden, starter du med dine bønnefritter. Læg dem på en bageplade og tilføj en smule olie og fordel det godt udover. Drys salt på toppen og bag dem i 20 minutter. Når de 20 minutter er gået fordeles parmasanost udover og giv dem 5 minutter mere.
- Mens du venter på bønnerne skal dine majs gøres klar. Put dem i et fad. Smør lidt olie over dem og drys til sidst salt på toppen. Bag dem i ovnen i cirka 20 minutter med de andre ting.
- Varm dine brød 5 minutter inden servering og din sovs lige inden servering.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: hel kylling med bønnefritter […]
[…] Du kan også lave disse bønnefritter med parmasan som tilbehør sammen med majsene. […]
[…] Vil du have mere klassisk tilbehør? Så prøv denne opskrift. […]
[…] Hel kylling og bønnefritter. […]