Noglegange er maden herhjemme super børnevenlig i vores husstand. For nogle uger siden, så jeg er billed af et sødt pindsvin, formenteligt på facebook – det var jeg nødt til at prøve, så jeg fandt på en opskrift med masser af ost, bare fordi jeg elsker ost. Retten består af kartoffelmos i ovn med pølser og grøntsager, simpelt men lækkert.
Jeg bruger altid cocktailpølser fra en pakke, jeg synes ikke om dem fra dåse – men du kan selvfølgelig bruge den variant du bedst kan lide. Jeg brugte knap to pakker, der var ca 6-8 pølser tilbage som jeg smed i fryseren, så er der lidt pølser til en sammenkogt i nærmeste fremtid.
Er du til lækkert børnevenlig mad, så prøv mine skildpadder, dem er børnene vilde med hos os!
I forhold til mit “græs” brugte jeg bønner og de små gulerødder fra frost, fordi det var super nemt, og fordi børnene er vilde med de to slags. Du kan hvis du har lyst servere ketchup eller en sovs til din kartoffelmos i ovn, det gjorde jeg dog ikke.
Du kan også prøve min farsbrøds Ø i kartoffel sø, opskriften findes her.
Der var lidt rester hos os, som jeg puttede i en madkasse til Jesper – retten var også super lækker på andendagen i hans madpakke, så den anbefaling er givet videre, hvis i får lidt rester af jeres kartoffelmos i ovn aka pindsvin på græsbund til overs.
Kartoffelmos i ovn - pindsvin på græsbund.
Ingredienser
Kartoffelmos i ovn
- 1 kilo bagekartofler
- 1 terning grøntsagsboullion
- 125 gram smør
- salt
- peber
- evt. lidt mælk (alt efter konsistens.)
- 1 pose mozerellaost (ca 150 gram)
Desuden
- 2 pakker cocktailpølser (jeg bruger dem fra køl)
- gulerødder fra frost (mængde efter behov)
- bønner fra frost (mængde efter behov)
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og skæres i små stykker, kog dem i rigeligt vand med boullionen.
- Læg bønner og gulerødder i bunden af et fad - lav lidt plads i midten til dit pindsvin.
- Hæld vandet fra og mos dine kartofler med smør, salt, peber. Du kan tilføje lidt mælk hvis du også ønsker det. Bland mozerellaost i.
- Form et pindsvin af kartoffelmosen og læg det i dit fad med grøntsagerne, stik cocktailpølser ned i pindsvinets krop. Skær en pølse over til øjne og sæt en pølse som pindsvin næse.
- Sæt retten i ovnen 10 - 15 minutter ved 180 grader varmluft til den har fået lidt farve.
Server din kartoffelmos i ovn – pindsvin som det er, eventuelt med lidt ketchup on the side.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Sikken sjov og sød ide, er sikker på den hitter hos mange småbørnsfamilier 🙂 Du er så kreativ.
Ha en god dag 🙂
Mvh.
Anne Sofie
Tusind tak – hvor er du sød Anne Sofie!! 🙂
Ha’ en fantastisk dag.
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] Pindsvin på græsbund. Totalt børnevenlig og fantastisk lækker ret. Mine piger er kæmpe fans. Kartoffelmos med masser […]
[…] Pindsvin på græsbund. En super børnevenlig ret, fordi den er udformet som et pindsvin hvilket børn synes er super sjovt. Lav mosen med 50 % kartofler og 50 % gulerødder, pastinak, søde kartofler eller andre grove grøntsager, for at få en sundere variant. […]
[…] Du kan også prøve min børnevenlige kartoffelmos-ret, pindsvin på græsbund, opskriften finder du… […]
[…] Vil du prøve en anden børnevenlig ret? Prøv min pindsvin på græsbund. […]
[…] Er du på udkig efter mere børnevenligt mad? Så kan jeg anbefale dig at lave et kartoffel pindsvin… […]