Pirogger er super skønne både til aftensmad, frokost og i madpakken. Det er en af de ting man hurtigt og nemt kan gøre super smagfuldt og så er det bestemt ikke dårligt at de kan fryses, og blot tages op af fryseren om morgen inden arbejde, og være klar til frokosten. Disse pirogger med kylling og hvidløgsost er en af mine favoritter!
I sidste uge delte jeg min opskrift på ufo’er – super lækre madpakke snacks, nu du er igang.
Pirogger med kylling i madpakken
Hvis man tager disse pirogger med kylling med i madpakke, kan jeg anbefale at give dem en lille tur i microovnen, men de er bestemt også super gode kolde.
Piroggerne er desuden er super let og lækker bil-snack, hvis i skal ud og køre langt med børn. Yes, mine to krapyler spiser altså i bilen – sorry, not sorry.
Mangler du en anden type aftensmad? Prøv min kylling i pikantsovs med ovnkartofler.
Hvilket fyld bruger jeg i disse pirogger med kylling?
Jeg har brugt noget kylling, som jeg selv havde bagt i ovnen og lagt i fryseren for lidt tid siden. Min kylling var krydret med taco spice, men du kan også sagtens bare bruge noget købt forstegt kylling, eventuelt en af de varianter med krydderier på.
Af grøntsager røg der udelukkende porre i disse pirrogger, af den årsag at jeg synes det passede perfekt heri, men du kan bruge lige det du ønsker – jeg forestiller mig at broccoli og tomat også går godt i spænd med disse kyllinge pirogger.
Vil du prøve nogle sunde opskrifter? Så har jeg her en hel liste over en masse af den slags.
Pirogger med kylling og hvidløgsost.
Ingredienser
Dejen
- 25 gram gær
- 4 dl vand
- ½ spsk salt
- ½ spsk sukker
- 50 gram smør
- 750 gram hvedemel
Fyld
- Forstegt kylling
- Buko hvidløgsost.
- Porre.
Æg eller mælk til pensling
Sådan gør du
- Smuldre gæren i en skål, tilføj vandet og rør det godt sammen.
- Rør sukker og salt i, tilsæt smeltet smør og derefter putter du hvedemel i, lidt af gangen, indtil dejen føles blød og smidig.
- Lad den hæve under et klæde på køkkenbordet, til dobbelt størrelse, her tog det ca 45-60 minutter.
- Rul lidt af dejen ud af gangen på et meldrysset bord, og skær cirkler ud af dejen i den størrelse du ønsker.
- Læg fyld på dine cirkler, læg den ene halvdel indover og tryk sammen med en gaffel, så dine pirogger er godt lukket sammen.
- Lad dem hæve ca. 30 minutter mere inden du sætter dem i ovnen ca 12 minutter ved 180 grader varmluft.
- Server dine pirogger straks efter tilberedning, eller frys dem ned til senere brug - jeg har næsten altid små poser i fryseren med forskelligt bagværk, så min mand blot kan fiske en enkelt op, de dage jeg ikke har smurt hans madpakke, og hvor han ikke selv har tid.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram. Både hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] pirogger med kylling og en let salat. Disse pirogger smager virkelig skønt, det er Ellies favoritter og jeg synes bestemt også kun […]
[…] Mine små lækre pirogger kan også anbefales, nu hvor du er igang med bagningen. […]
[…] Du kan også bage min favorit med kylling, hvis du hellere vil det. […]
[…] Find opskriften hos Hashtagmor. […]
Jeg bruger din opskrift hver eneste gang! Tak.
Mums! Min mand har allerede bedt om endnu en portion.
[…] mere madpakke inspiration til både børn og voksne? Så kan du med fordel prøve disse opskrifter: Pirogger med kylling. Madmuffins med skinke og grøntsager. Pizza twisters. Pikant pasta salat. Vegatar pirogger. […]
Super lækre pirogger med kylling! Mine børn glæder sig hver gang de kommer i madpakken.
“Læg fyld på dine cirkler, læg den ene halvdel indover og tryg sammen med en gaffel, så dine pirogger er godt lukket sammen.”
tryg staves med K, – tryk
Sorry, OCD
Hahaha! Nu du skriver det, så ved jeg det egentligt godt. Min styrke har altid lagt i det matematiske og ikke i at stave, men jeg gør mit bedste. Jeg skal nok få det rettet
[…] Pirogger med kylling og hvidløgsost. […]
[…] Pirogger med kylling. […]