Pirogger er helt fantastiske, de kan fyldes med alverdens lækkerier som blandt andet her, pikantost, skinke og grøntsager. De er super lette at lave og så er de nemme at have i fryseren og tage op, i tilfælde af at de skal bruges i en madpakke. De kan desuden også sagtens bruges som en let aftensmad eller en super lækker weekend frokost. Mine pirogger med skinke og pikantost er et sikkert hit!
Du kan også bage min favorit med kylling, hvis du hellere vil det.
Hvad fylder man dem med?
Mine pirogger er fyldt med både porre og tomat, af grøntsager. Men du kan sagtens bruge andre grøntsager hvis du heller vil det. Ærter, majs, revet gulerødder eller en anden af dine favorit grøntsager er også super fine.
Selvom det ikke er halloween, kan jeg anbefale mine skønne edderkop-pizza’er til børnene.
Hvad kan man erstatte pikantosten med i disse pirogger med skinke?
Disse fiduser smager faktisk lidt af min traditionelle skinke / butterdejsstang, og det er ikke en dårlig ting! Pirogger er dælme bare skønt. Meen hvis du synes der er lidt for meget pikantost på bloggen, så kan du sagtens erstatte det med både en skøn tomatsovs eller en anden type smøreost. Du kan desuden også bare lave dem uden sovs/ost – meeen det er i min verden en smule kedeligt, desværre.
Vil du prøve den omtalte skinkestang? Find min opskrift her.
Pirogger med skinke og pikantost. Nem opskrift på pirogger til madpakken.
Ingredienser
Dejen
- 25 gram gær
- 4 dl vand
- ½ spsk salt
- ½ spsk sukker
- 50 gram smør
- 750 gram hvedemel
Fyld
- Buko pikantost
- Skinke
- Porre
- Tomat
Topping
- Æg eller mælk (til pensling)
- Flagesalt
Sådan gør du
- Smuldre gæren i en skål, tilføj vandet og rør det godt sammen.
- Rør sukker og salt i, tilsæt smeltet smør og derefter putter du hvedemel i, lidt af gangen, indtil dejen føles blød og smidig.
- Lad den hæve under et klæde på køkkenbordet, til dobbelt størrelse, her tog det ca. 45-60 minutter.
- Rul lidt af dejen ud af gangen på et meldrysset bord, og skær cirkler ud af dejen i den størrelse du ønsker.
- Læg fyld på dine cirkler, læg den ene halvdel indover og tryg sammen med en gaffel, så dine pirogger er godt lukket sammen.
- Lad dem hæve ca. 30 minutter mere inden du pensler dem og derefter sætter dem i ovnen ca. 12 minutter ved 180 grader varmluft.
- Server dine pirogger straks efter tilberedning, eller frys dem ned til senere brug – jeg har næsten altid små poser i fryseren med forskelligt bagværk, så min mand blot kan fiske en enkelt op, de dage jeg ikke har smurt hans madpakke, og hvor han ikke selv har tid.
Noter
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] pirogger med skinke og pikantost. Super lækker aftensmad, der smager lidt hen af min butterdejsstang med […]
Jeg er vild med disse! Jeg har bagt både dem med kylling og dem her mange gange efterhånden.
Konen bager dem ofte til min madpakke! Jeg er chauffør og har brug for noget lækkert i madpakken.
Kan man fylde andet i dem også?
Hej Hans.
Tusind tak for din besked.
Du kan sagtens fylde dem med kylling, stegt hakket oksekød eller helt droppe kødet og i stedet fylde svampe eller andet i. Kun fantasien sætter grænser 🙂
[…] Pirogger med skinke. […]