En af de ting min mand sætter stor pris på, udover alle de rester som han får i madpakken, er de dage hvor jeg bager lækkerier til aftensmad og smider noget af det på frost – på den måde får han nem frokost der bare skal tages op fra fryseren om morgen, hvis han ikke kan nå, eller gider, smøre madpakke. Denne gang lavede jeg ufo’er til ham, runde boller med en frikadelle i midten – super nemt og lækkert.
Inspirationen hertil fandt jeg på pinterest – hvor jeg ofte finder inspiration til retter ved at se billeder. Derefter laver jeg mine egne opskrifter – for jeg kan bedst lide at lave tingene på min egen måde. Jeg laver sjældent mad efter en opskrift og først efter jeg er blevet blogger, bruger jeg min køkkenvægt – af den simple årsag at jeg ellers ikke kan lave opskrifter til jer, som jeg elsker.
Vil du have mere inspiration til madpakker? Find andre skønne opskrifter her.
Egentligt havde jeg ikke tænkt så meget over tilbehøret, før de var lavet og fotograferet, da jeg bagte dem om formiddagen – men vi spiste vores ufo’er med ovnbagte gulerødder. Let og lækkert tilbehør som bare passer sig selv i ovnen.
Du kan også sagtens lave en hurtig salat eller blot servere gnavegrønt til dine ufo’er.
Du kan finde min liste over sunde opskrifter her – der er en masse inspiration at hente.
Mængde: 20-30 styks.
Forberedelsestid: 3 timer.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Noter: fryseegnet.
Ingredienser:
Dej:
25 g gær.
4 dl vand.
0.5 spsk salt.
0.5 spsk sukker.
50 g smør.
750 g hvedemel.
Frikadeller:
500 gram hakket svinekød.
1 dl havregryn.
1 æg.
1 rødløg.
lidt mælk.
en ½ tsk salt.
en ½ tsk peber.
smør til stegning.
Ovnbagte gulerødder:
500 gram gulerødder.
Olie.
Salt.
Peber.
Fremgangsmåde:
1. Smuldre gæren i en skål, tilføj vandet og rør det godt sammen.
2. Rør sukker og salt i, tilsæt smeltet smør og derefter putter du hvedemel i, lidt af gangen, indtil dejen føles blød og smidig.
3. Lad den hæve under et klæde på køkkenbordet, til dobbelt størrelse, her tog det ca 45-60 minutter.
4. Mens din dej hæver, vasker du dine gulerødder, skær enderne af og skær dem eventuelt i lidt mindre stykker. Put olie på dem, salt og peber på toppen. De skal i ovnen ca. 30 minutter, så gør det når der er 30 minutter til servering.
5. Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.
TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
6. Stil farsen på køl til du er klar til at lave frikadeller.
7. Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. husk at vende dem efter ca 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget. De skal være gennemstegt, men ikke for hårdt stegt, da de skal med i ovnen.
8. Del dejen i samme antal stykker, som du har frikadeller, form til boller og pres en frikadelle ned i midten af hver bolle. Pres den godt ned, så den ikke vokser ud af ufoen ved hævning.
9. Lad dine ufo’er hæve i 30 minutters tid under et klæde, og sæt dem derefter i ovnen i 12-18 minutter på 180 grader varmluft.
Velbekomme!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Ufo’er og ovnbagte gulerødder. Søndagsmenuen står på skønne ufo’er – små venner der også er geniale i […]
[…] I sidste uge delte jeg min opskrift på ufo’er – super lækre madpakke snacks, nu du er … […]
[…] UFO’er. […]