Endnu en uge er ved at være slut. Jeg håber at i alle er klar på en masse lækre opskrifter herfra. Jeg håber i er klar på, endnu en ny madplan her fra mig, fortæl mig endelig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Før vi kommer til ugens madplan, finder i lidt forklaring på mine madplaner – forklaringen er næsten ens hver uge. Madplanen på hashtagmor.dk er her jeg samler alle uges opskrifter, laver en udførlig og opdelt indkøbsliste og selvfølgelig viser billeder af maden. Denne madplan som jeg netop har færdiggjort, er som altid en madplan baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler ved behov gerne op med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød, ekstra pasta eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter jeg har delt med jer i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, fredagsslik, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken og derfor ville vi formentligt kunne handle billigere ved at undgå dette.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – der er links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: pikant farsbrød med bagte rodfrugter.
Dette farsbrød passer perfekt til weekendens menu – både min familie og jeg selv er helt vilde med dette farsbrød, og af gode grunde, det smager nemlig helt fantastisk.
Mandag: kylling i cheddarsovs med ovnkartofler.
Denne ret smager SÅ lækkert. Jeg er vild med cheddarost, kylling, kartofler og sovs. Det er nemt at lave og så er der jo masser af skønne farver med i retten.
Tirsdag: pastabake med kylling og bacon.
Denne pastabake er med mornaysovs – og med mornaysovs går man aldrig rigtig galt i byen vel? Den er ihvertfald mega lækker!
Onsdag: mexicansk inspireret mini farsbrød.
Disse små hapsere er super lækre og børnevenlige – de smager SÅ skønt. Serveres med ris og sweet chili sovs.
Torsdag: skildpadder med kartoffelmos.
Har i ligesom jeg børn at glæde med jeres madlavning, så kan jeg anbefale jer at prøve en omgang skildpadder med kartoffelmos! Mine piger er ihvertfald vilde med det! Jeg er sikker på at også andre børn vil sætte pris på denne skønne ret.
Fredag: madroulade med kylling.
Det er længe siden denne klassiker af madroulade har været at finde på mine madplaner, så here it goes – super let og lækker madroulade med smagfuldt fyld og en skøn og nem salat som tilbehør.
Lav en dobbeltportion af salaten, så der også er rester til lørdagens aftensmad.
Lørdag: pirogger med kylling og en let salat.
Disse pirogger smager virkelig skønt, det er Ellies favoritter og jeg synes bestemt også kun positive ting omkring dem, ligesom resten af familien.
Brug desuden salaten fra fredag som tilbehør.
Som altid finder du herunder en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
1/2 glas salsa.
En håndfuld tortilliachips.
250 gram ris.
Sweet chili sovs.
Tandstikker.
1 Boullionterning.
1 karton mornaysovs (en halv liter).
400 gram pasta.
0.5 spsk sukker.
900 g hvedemel.
50 gram fuldkornsmel.
Olie.
1 dåse majs.
Dressing.
Krydderier:
Oregano.
Salt.
Peber.
Timian.
Paprika.
Kød:
500 gram hakket oksekød.
1000 gram hakket svinekød.
2 kylling bryster.
Mejeri og kølevarer:
4 stykker serrano skinke.
700 gram forstegt kylling.
1 pakke cocktailpølser (fra køl).
3 pakker bacon i skiver.
Bearnaisesovs.
1 liter skummetmælk.
6 hele æg.
1 rulle butterdej.
200 gram smør.
25 g gær.
1 pakker buko pikantost.
1 pakke buko hvidløgsost.
200 gram revet cheddarost.
1 cheddaroste blok (150 gram)
1/2 pakke puckost.
Frugt og grøntsager:
2 forårsløg.
5 fed hvidløg.
3 rødløg.
2 porre.
6 rød snack peberfrugt.
Persille.
Cherrytomater.
2500 gram kartofler.
1500 gram gulerødder.
1 squash.
1 pastinak.
1 salathovede.
1 agurk.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.