Jeg elsker at bage og det har min familie heldigvis intet i mod. Både når jeg bager kager og brød bliver de altid vildt glade. Det samme gør sig gældende når jeg som her, bager madpakke snacks! Disse nemme madmuffins med skinke og pikantost er super smagfulde og indeholder så mange lækre ting. Min sunde madmuffins opskrift er lige til at gå til. Du kan med fordel bage denne madmuffins opskrift sammen med andre af mine madpakke opskrifter. Dejen til både disse og pirogger er ens, så du nemt kan fylde fryseren med forskellige lækkerier.
Nemme madmuffins med skinke og pikantost
Jeg har smidt både pikantost og mozzarellaost i mine madmuffins med skinke. Pikantosten for smagens skyld. Mozzarellaosten til at give den sprøde overflade og de smeltede ostetråde når man river den fra hinanden når de er nybagte. Ost er for mig en vigtig del af en fuldendt madmuffins opskrift, men jeg er også oste-tosse. Du kan sagtens bruge min sunde madmuffins opskrift uden at tilføje ost, det giver jeg tips til længere nede.
Jeg bruger den gule pikantost fra buko. Den smøreost har vi altid i vores køleskab og vi er flittige forbrugere af den både som pålæg og i maden. Du kan dog også, hvis du ikke er til pikantost, bruge hvidløgsost eller sågar en neutral smøreost og lade grøntsager og skinke smage mere igennem.
Mine små lækre pirogger kan også anbefales, nu hvor du er igang med bagningen.
Grøntsagerne i denne sunde madmuffins opskrift
Af grøntsager i mine sunde madmuffins finder du ærter, porre og tomat – det passer perfekt i denne madmuffins opskrift. Hvis du gerne vil have flere grøntsager integreret kan du med fordel hakke dine porre endnu finere, hakke broccoli meget fint og rive nogle gulerødder – alle dele kan tilføjes til dejen. Desuden kan du udover dine ærter og tomater hakke peberfrugt og rødløg som fyld til dine madmuffins med skinke.
Jeg har valgt kun at tilføre kød til denne sunde madmuffins opskrift bestående af skinke. Men hvis du ønsker andre kødtyper så kan du med lidt kreativitet både bruge forskellige slags kylling, sprødstegt bacon eller stegt oksekød. Kun fantasien sætter grænser.
Du kan også sagtens lave en tomatsovs med en masse friske tomater, forskellige løgtyper og blomkål som koges i lidt vand med oregano. Når den er kogt ind skal den pureres og smøres ud på dejen i stedet for pikantost, hvis du ikke er til pikantost. Så giver det disse madmuffins en smule pizza noter. Her anbefaler jeg dog stadig anbefale at man tilføjer mozzerellaost, men det er ikke et krav. Tomatsovsen giver en masse ekstra grøntsager også.
Vil du gerne have flere grøntsager men fastholde pikantosten? Så kan du koge blomkål, blende den kogte blomkål og blande sammen med pikantosten. Smag til undervejs så du får den rigtige smag i forhold til dine smagsløg. Blomkålet smager ikke af ret meget, men alligevel skal pikantosten selvfølgelig smage igennem. Du kan tilføje fint hakket rødløg og rød peberfrugt hertil også for at få mere gang i smagene.
Prøv også mine skønne ufo’er – super lækker madpakke inspiration.
Nemme madmuffins med skinke og pikantost - sunde madmuffins opskrift.
Ingredienser
Dej til dine nemme madmuffins
- 25 gram gær
- 4 dl vand
- ½ spsk salt
- ½ spsk sukker
- 50 gram smør
- 750 gram hvedemel
Fyld til dine nemme madmuffins
- 1 pakke gul pikantost (buko - 200 gram)
- 1 pakke skinkestrimler (ca 200 gram)
- ærter
- porre
- tomater
- mozerellaost
Derudover
- muffinsforme
- æg, mælk eller smør til pensling
Sådan gør du
- Smuldre gæren i en skål, tilføj vandet og rør det godt sammen.
- Rør sukker og salt i, tilsæt smeltet smør og derefter putter du hvedemel i, lidt af gangen, indtil dejen føles blød og smidig.
- Lad den hæve under et klæde på køkkenbordet, til dobbelt størrelse, her tog det ca 45-60 minutter.
- Del dejen i 2-3 stykker, alt efter hvor god plads du har på bordet.
- Rul dejklumperne ud, i en stor cirkel en af gangen.
- Smør med pikantost, og fordel fyldet på toppen bagefter. Rul den sammen, ligesom hvis du bagte kanelsnegle - og skær ud i stykker der passer i dine muffinsforme.
- Fyld dine muffinsforme med dine madmuffins og lad dem hæve på en bageplade i cirka 45 minutter under et klæde.
- Dine madmuffins skal bages i ca 13-18 minutter på 180 grader varmluft i en forvarmet ovn.
Noter
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg ser din besked.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Har du bagt disse sunde madmuffins opskrift? Så må du også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] madmuffins med skinke og pikantost. Søndagsmenuen står i denne uge på disse skønne madmuffins, som du med god samvittighed kan bage […]
Når du ruller ud i en cirkel så må der være noget dej der ikke bliver fyldt med fyld er der ikke? Har lidt svært med at se hvordan det fungere men hvis man ruller dejen ud i et rektangel passer det vel bedre. Gør det ikke?
Du kan sagtens lave din dej rektangulær i stedet 🙂 Jeg plejer bare at lave stykkerne lidt større i siderne og mindre i midten fordi der er mere fyld i midten – men det er der også mange specielt børn der bedst kan lide 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen
[…] Vil du prøve nogle andre madmuffins? Så har jeg tidligere delt en opskrift med skinke og pikantost… […]
[…] Vil du også bage madmuffins? Så har jeg tidligere delt en opskrift med skinke og pikantost. Find d… […]
[…] til både børn og voksne? Så kan du med fordel prøve disse opskrifter: Pirogger med kylling. Madmuffins med skinke og grøntsager. Pizza twisters. Pikant pasta salat. Vegatar pirogger. Laksebowl. Tunsalat […]
[…] Du kan også bage nogle madmuffins til madpakken. […]
[…] Madmuffins med skinke og grøntsager. […]
[…] Madmuffins med skinke og grøntsager. […]
[…] Madmuffins med skinke og grøntsager. […]
[…] Madmuffins med skinke. […]
[…] Madmuffins med skinke og grøntsager. […]
[…] Madmuffins med skinke og grøntsager. […]