Jeg har lavet en skøn opskrift på skønne lækkerier til madpakken. Det er disse pølsehorn med ost og solsikkekerner. Denne opskrift på hjemmelavede pølsehorn er lavet på en dej med kernemælk for at få de lækreste bløde pølsehorn.
Opskrift på hjemmelavede pølsehorn
Jeg synes det er så dejligt altid at have nogle forskellige nemme ting i fryseren man bare lige kan tage op hvis børnene skal have en snack med i madpakken eller hvis man skal på tur ud af huset i weekenden og ikke har den store tid til at stå med madpakker. Disse hjemmelavede pølsehorn med ost og solsikkekerner er ingen undtagelse. De smager helt fantastisk og er gode både på anden og tredjedagen og efter frost.
Pølsehorn med ost og solsikkekerner
Klassiske pølsehorn smager jo skønt, men da jeg kom til at tænke på at smide noget cheddarost i mine pølsehorn var det kun endnu bedre! Det er ingen overraskelse hvis man følger med på bloggen her at jeg har en forkærlighed for ost generelt og derfor er det også mærkeligt at jeg ikke før har tænkt over at smide ost i mine pølsehorn, for det smager jo helt fantastisk!
Du kan også bruge dejen til følgende madpakkesnacks (selvom der i opskriften er andre dejtyper):
- Madmuffins med skinke og grøntsager.
- Pirogger med kylling og hvidløgsost.
- Madmuffins med cheddarost og pølser.
- Frikadellehorn.
- Vegatar pirogger med grøntsager.
- Pirogger med skinke og pikantost.
- Mumie pølsehorn.
Pølsehorn med ost og solsikkekerner - opskrift på hjemmelavede pølsehorn
Ingredienser
Dejen til hjemmelavet pølsehorn
- 25 gram gær.
- 0,5 dl vand.
- 2,5 dl kernemælk.
- ½ spsk salt.
- ½ spsk sukker.
- 50 gram smør.
- 600 gram hvedemel. (cirka - måske lidt mere eller lidt mindre)
Derudover
- 20 Pølsehornspølser.
- Cheddarost. (en blok der kan rives)
- Æg eller mælk til pensling.
- Solsikkekerner.
Sådan gør du
- Smuldre gæren i en skål, tilføj vandet og rør det godt sammen. Tilføj din kernemælk.
- Rør sukker og salt i, tilsæt smeltet smør og derefter putter du hvedemel i, lidt af gangen, indtil dejen føles blød og smidig.
- Lad den hæve under et klæde på køkkenbordet, til dobbelt størrelse. Her tog det ca. 45-60 minutter.
- Del dejen i 2 stykker - rul dejklumperne ud, i store cirkler.
- Skær dine cirkler ud i 10 "trekanter".
- Læg en pølse på hver trekant. riv en masse ost udover hver cirkel. Rul dine pølsehorn sammen og læg dem til efterhævning i omkring 30 minutter.
- Forvarm din ovn til 180 grader varmluft.
- Pensel med sammenpisket æg eller mælk. Put solsikkekerner og mere cheddarost ovenpå dine pølsehorn.
- Bag dine pølsehorn i omkring 15 minutter til de er gennembagte og lysebrune.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!