Det der med at bage, det er virkelig hyggeligt. Til min fordel elsker Jesper og pigerne heldigvis at agere smagsdommer for mine forsøg i køkkenet, og det er nødvendigt, for de bliver jævnligt præsenteret for nye overraskelser fra min side. Disse madmuffins er ingen undtagelse – og de er perfekte i at lave liggende i fryseren, således at de hurtigt kan tages op, hvis børnene har brug for en madpakke eller manden ligeså.
I disse skønne madmuffins finder du både cheddarost, porre, smør og masser af pølser. Den kombination smager virkelig skønt!
Du kan med fordel smide nogle flere grøntsager i dine madmuffins hvis du har lyst. Revet gulerødder, fint hakket tomat og broccoli er nogle gode bud.
Smørret giver lidt ekstra smag og sprødhed til dine madmuffins. Jeg bager dem i papir forme, den type der er gode til at holde formen. Det er mine klare favoritter. Eller en silikoneform, som kan genbruges. De fryses blot direkte i formen, og kan tages op om morgen når man smøre madpakken, så er de klar til frokosten, hvor de med fordel kan lunes i en mikroovn.
Du kan også finde andre madpakke ideer lige her.
Mængde: 20-30 styks.
Forberedelsestid: 3 timer.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Noter: fryseegnet.
Ingredienser:
Dej:
25 g gær.
4 dl vand.
0.5 spsk salt.
0.5 spsk sukker.
50 g smør.
750 g hvedemel.
Fyld:
Pølser.
1 porre.
1 pose cheddarost.
Smør (i små stykker).
Derudover:
Muffinsforme.
Æg, mælk eller smør til pensling.
Fremgangsmåde:
1. Smuldre gæren i en skål, tilføj vandet og rør det godt sammen.
2. Rør sukker og salt i, tilsæt smeltet smør og derefter putter du hvedemel i, lidt af gangen, indtil dejen føles blød og smidig.
3. Lad den hæve under et klæde på køkkenbordet, til dobbelt størrelse, her tog det ca. 45-60 minutter.
4. Del dejen i 2-3 stykker, alt efter hvor god plads du har på bordet.
5. Rul dejklumperne ud, i en stor cirkel en af gangen.
6. Fordel fyldet på toppen, afslut med små klatter smør, det giver lige lidt ekstra til dine madmuffins. Rul den sammen, ligesom hvis du bagte kanelsnegle – og skær ud i stykker der passer i dine muffinsforme.
7. Fyld dine muffinsforme med dine madmuffins og lad dem hæve på en bageplade i cirka 45 minutter under et klæde.
8. Dine madmuffins skal bages i ca. 13-18 minutter på 180 grader varmluft i en forvarmet ovn.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Madmuffins med pølser. […]