Planen var at vi skulle have denne ret fredag – men vi droppede det til fordel for takeaway #newsflash… Det sker som bekendt lidt for ofte i vores husstand at takeaway er på menuen – men det er jo så pokkers nemt.
Du kan også prøve min indbagte græsk farsbrød – super lækker ret. Opskriften finder du her.
I stedet satte vi kødgryderne i storsving lørdag, hvor farsbrød blev masseproduceret – så nu er der også 2 portioner i fryseren af det! Wuhuu..
Jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg første gang lavede denne ret? Men jeg husker tydeligt at jeg sidste gang lavede retten, sidste år ved juletid. Agnes og jeg gik til gymnastik hver onsdag, så jeg forberedte altid maden så Jesper blot skulle putte det i ovnen og vente. Det er denne ret eminent til!
Slange på flødebund er en anden børnefavorit – opskriften findes her.
Jeg er pludselig blevet lidt ideforladt i forhold til navngivning – det er virkelig noget af det sværeste når jeg skriver mine opskrifter, for hvad hedder min mad egentligt? Så i dag blev det ‘farsbrød Ø i kartoffel sø’ – jeg har vist set Vaiana liidt for mange gange i weekendens løb.. Men det smager virkelig bedre end det lyder og ser ud; det lover jeg! For ja – det ligner vitterligt et miskmask af mos til ukendelighed – men det er blødt, lækkert, saltet og tilpas syndigt til at det i min verden er en skøn spise! Fortæl gerne hvad du synes, hvis du kaster dig ud i forsøget – opskriften finder du nedenfor.
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 1 time og 15 min.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Ingredienser:
500 gram hakket svinekød.
250 gram fetaost. (jeg bruger Puck)
1 løg.
1 spsk salt.
1/2 spsk timian.
1 spsk oregano.
1.5 kg kartofler.
75 gram smør.
Salt til tilsmagning.
75 gram ost.
3 tomater.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. Hak/skær løg og fetaost i stykker.
3. Bland fetaost, kød, krydderier og løg godt sammen.
4. Læg kødet i midten af et fad og tryk det sammen til et “bjerg”.
5. Sæt dit farsbrød i ovnen 45 minutter mens du tilbereder kartoffelmosen.
6. Skræl kartoflerne, put dem i en gryde med vand og kog dem møre.
7. Når kartoflerne er møre moses de sammen med smøret og der smages til med salt.
8. Når kødet har bagt 45 minutter burde det være gennemstegt. Tjek for en sikkerhedsskyld, der kan være forskel på ovntype og form af farsbrødet.
9. Hvis kødet er færdigt tømmer du fadet for vand og fordeler kartoffelmosen rundt i fadet.
10. Kartoffelmosen toppes med ost og tomat der er skåret i både.
11. Gratiner i ovnen til osten har fået den ønsket farve ‘ jeg gav den kun 10 minutter da jeg havde 2 sultene børn – 15 minutter er optimalt.
Retten serveres straks efter tilberedning.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.