Brændende kærlighed er en af de letteste retter man kan lave, og den er derudover også super budgetvenlig. Hvis man finder en omgang bacon på tilbud, så er resten virkelig billige basisvarer som kartofler, løg, boullion, salt, smør m.m. Denne omgang brændende kærlig med pølser er lavet med en skøn omgang grillpølser og masser af bacon.
Min brændende kærlighed opskrift er nem og hurtig at lave!
Brændende kærlighed med pølser
Normalt spiser vi blot brændende kærlighed på den traditionelle måde, altså kartoffelmos, bacon og løg. Denne gang havde jeg dog nogle pølserester som selvfølgelig skulle bruges. At undgå madspild er en høj prioritet hos os, så derfor bruger vi alt hvad vi har. Pølserne er dog også super lækre som topping – men de kan sagtens undværes, hvis i ønsker den traditionelle variant.
Du kan også prøve min børnevenlige kartoffelmos-ret, pindsvin på græsbund, opskriften finder du her.
Brændende kærlighed opskrift
Jeg laver normalt kartoffelmos på bagekartofler, af flere årsager. For det første betyder bagekartofler at jeg skal skrælle meget få kartofler, for at have nok. For det andet er bagekartofler altid gode til mos, i modsætning til diverse andre kartofler hvor det er ofte afhænger af årstiden, hvilken kvalitet kartoflen har.
Sørg for at stege dit bacon virkelig crispy, så smager retten meget bedre, synes jeg. Men det er selvfølgelig et spørgsmål om præference. Vurder derudover selv hvor mange løg du ønsker i denne brændende kærlighed opskrift. Jeg brugte ikke ret mange denne gang, fordi jeg havde en lille rest hakket løg fra dagen før og blot valgte at nøjes med dem, men det kan man selv justere. Jeg har skrevet et løg i opskriften, det synes jeg er passende.
I min kartoffelmos bruger jeg en god skefuld smør, og så varierer jeg lidt mit mælkeforbrug. Jeg kan godt lide en ret fast kartoffelmos, derfor bruger jeg ikke ret meget mælk, men man kan gøre det præcis som man ønsker. Du kan også sagtens bruge fløde, det smager fantastisk!
Vil du opgradere retten med grøntsager?
Spørgsmål jeg jævnligt bliver stillet er “kan jeg få flere grøntsager ind i denne ret?” – “hvor er grøntsagerne?” – “Hvordan gør jeg retten sundere?” så disse spørgsmål vil jeg selvfølgelig gerne svare på på forhånd.
Du kan med fordel “skjule” nogle grøntsager i mosen. Blomkål og søde kartofler er begge to perfekte til mosen. Blomkål er ret smagsneutral og de søde kartofler passer bare rigtig fint konsistensmæssigt. Du kan også bruge gulerødder og broccoli. Begge dele giver dog en del mere smag til din mos og farve for den sags skyld.
Når du er færdig med at peppe din kartoffelmos op med forskellige grøntsager, kommer det til toppingen. I toppingen kan du vælge at tilføje flere løg, både almindelige, rødløg og forårsløg. Du kan derudover også bruge squash i tern som du steger sammen med din bacon og dine pølser. Du kan også bruge både peberfrugt, gulerødder eller ærter som topping, disse tre ingredienser ville jeg dog bare tilføje uden at stege det først.
Brændende kærlighed med pølser og crispy bacon
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1,5 kilo bagekartofler
- Vand
- 1 styk grøntsagsboullion terning
- smør
- mælk
- salt
- peber
Topping
- 2 pakker bacon i skiver
- 1 løg
- 4-6 pølser
Sådan gør du
- Skræl alle dine kartofler og skær dem i små tern. Hæld dem i en gryde med vand og tilsæt boullionterningen. Det skal nu koge til kartoflerne er møre og kan moses.
- Skær dine baconstrimler i stykker og steg dem på en varm pande.
- Mens dit bacon tilberedes, hakkes løgene i tern, dine pølser skæres derefter i skiver.
- Tilsæt dine pølser til baconpanden når din bacon er lidt mere end halvt færdigt - løgene skal tilsættes 2 minutter inden servering.
- Hæld vandet fra dine kartofler, mos dem, tilsæt smør og mælk og smag til med salt og peber.
- Server din brændende kærlighed med pølser og crispy bacon så snart den er færdiglavet. Brug gerne det fedt der er smeltet af din bacon.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: brændende kærlighed med pølser og bacon. […]