Brændende kærlighed er en af de letteste retter man kan lave, og den er derudover også super budgetvenlig. Hvis man finder en omgang bacon på tilbud, så er resten virkelig billige basisvarer som kartofler, løg, boullion, salt, smør m.m.
Normalt spiser vi blot brændende kærlighed på den traditionelle måde, altså kartoffelmos, bacon og løg, denne gang havde jeg dog nogle pølserester som selvfølgelig skulle bruges – at undgå madspild er en høj priotet hos os, så derfor bruger vi alt hvad vi har. Pølserne er dog også super lækre som topping – men de kan sagtens undværes, hvis i ønsker den traditionelle variant.
Du kan også prøve min børnevenlige kartoffelmos-ret, pindsvin på græsbund, opskriften finder du her.
Jeg laver normalt kartoffelmos på bagekartofler, af flere årsager. For det første betyder bagekartofler at jeg skal skrælle meget få kartofler, for at have nok. For det andet er bagekartofler altid gode til mos, i modsætning til diverse andre kartofler hvor det er ofte afhænger af årstiden, hvilken kvalitet kartoflen har.
Sørg for at stege dit bacon virkelig crispy, så smager retten meget bedre, synes jeg – men det er selvfølgelig et spørgsmål om preference. Vurder derudover selv hvor mange løg du ønsker i retten, jeg brugte ikke ret mange denne gang, fordi jeg havde en lille rest hakket løg fra dagen før og blot valgte at nøjes med dem, men det kan man selv justere – jeg har skrevet et løg i opskriften, det synes jeg er passende.
I min kartoffelmos bruger jeg en god skefuld smør, og så varierer jeg lidt mit mælkeforbrug, jeg kan godt lide en ret fast kartoffelmos, derfor bruger jeg ikke ret meget mælk, men man kan gøre det præcis som man ønsker.
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 25 minutter.
Heraf arbejdstid: 25 minutter.
Ingredienser:
Kartoffelmos:
1,5 kilo bagekartofler.
Vand.
1 grøntsagsboullion terning.
Smør.
Mælk.
Salt.
Peber.
Topping:
2 pakker bacon i skiver.
1 løg.
evt. pølser.
Fremgangsmåde:
1. Skræl alle dine kartofler og skær dem i små tern. Hæld dem i en gryde med vand og tilsæt boullionterningen. Det skal nu koge til kartoflerne er møre og kan moses.
2. Skær dine baconstrimler i stykker og steg dem på en varm pande.
3. Mens dit bacon tilberedes, hakkes løgene i tern, hvis du vil have pølser i, skal de også skæres i stykker nu.
4. Tilsæt dine pølser til baconpanden når din bacon er lidt mere end halvt færdigt (hvis du har valgt at bruge pølser) – løgene skal tilsættes 2 minutter inden servering.
5. Hæld vandet fra dine kartofler, mos dem (jeg bruger en håndmoser fra tupperware), tilsæt smør og mælk og smag til med salt og peber.
6. Server din brændende kærlighed så snart den er færdiglavet.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Søndag: brændende kærlighed med pølser og bacon. […]