Hjemmelavet pizzaboller til madpakken med pepperoni, tomatsovs og ost. Børnene elsker at være med til at forme de små runde kugler og så kan de både fryses eller holde sig lækre på køl 3-4 dage. Små skønne boller med ostefyld, tomatsovs og pepperoni som snack i madpakken.
Boller med ostefyld, tomatsovs og pepperoni
Disse små boller med ostefyld, tomatsovs og pepperoni er gode at have i baghånden i fryseren til at kaste i madpakken når børnene kører død i rugbrød og hvad man ellers serverer. Når mine piger i en længere periode har fået rugbrød, frugt og grøntsager med på daglig basis begynder de at levne en del af rugbrødet. Det er et sikkert tegn for mig til at jeg kan kører et par dage med mindre rugbrød og i stedet give dem pastasalat, madpandekager eller noget bagværk med. her er disse hjemmelavet pizzaboller til madpakken et kæmpe hit.
Hjemmelavet pizzaboller til madpakken med pepperoni
Du kan sagtens erstatte pepperoni med skinke eller hvad børnene ellers kan lide. Det er kun fantasien og barnets præferencer der sætter grænserne. Små kebabbolde eller hjemmelavet pizzaboller med ost og tomatsovs uden kødet. Du kan også sagtens fylde nogle grøntsager i pizzabollerne hvis det kunne friste. Det kunne være majs, peberfrugt eller revet gulerødder.
Du kan også bruge dejen til følgende madpakkesnacks (selvom dejen ikke er den samme i opskriften):
- Madmuffins med skinke og grøntsager.
- Pirogger med kylling og hvidløgsost.
- Madmuffins med cheddarost og pølser.
- Frikadellehorn.
- Vegatar pirogger med grøntsager.
- Pirogger med skinke og pikantost.
- Mumie pølsehorn.
Hjemmelavet pizzaboller til madpakken med pepperoni
Ingredienser
Dejen
- 25 gram gær.
- 0,5 dl vand.
- 2,5 dl kernemælk.
- ½ spsk salt.
- ½ spsk sukker.
- 50 gram smør.
- 600 gram hvedemel. (cirka - måske lidt mere eller lidt mindre)
Derudover
- Tomatsovs. (vælg din favorit)
- Pepperoni. (skæres i mindre stykker)
- Mozzarellaost. (både til indeni og ovenpå)
- Oregano.
- Smør.
- Hvidløg.
- Persille.
Sådan gør du
- Smuldre gæren i en skål, tilføj vandet og rør det godt sammen. Tilføj din kernemælk.
- Rør sukker og salt i, tilsæt smeltet smør og derefter putter du hvedemel i, lidt af gangen, indtil dejen føles blød og smidig.
- Lad den hæve under et klæde på køkkenbordet, til dobbelt størrelse. Her tog det ca. 45-60 minutter.
- Del dejen i 2 stykker - rul dejklumperne ud i cirka 5 mm tykkelse.
- Lav cirkler i dejen. Jeg brugte en cirka 10 centimeter bred rund bagering men du kan også bruge en stor kop eller skål. (det overskydende dej rulles ud forfra så du ender med at bruge al dejen)
- Læg tomatsovs, mozzarellaost, oregano og pepperioni på hver cirkel. Luk dejen sammen omkring fyldet og læg dem i et smurt fad med åbningen nedad. De skal ligge med en lille smule afstand, de hæver sammen.
- Læg dem til efterhævning i omkring 30 minutter når de alle er klar.
- Forvarm din ovn til 180 grader varmluft.
- Pensel med en blanding af smeltet smør, hakket hvidløg og persille. Drys mozzarellaost på toppen.
- Bag dine pizzaboller i omkring 15 minutter til de er gennembagte og lysebrune.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Du kan også bage pizzaboller til madpakken hvis dine børn slet ikke kan lide rugbrød eller smagen… […]