Disse nemme rugbrødssnack med chokolade til madpakken er et kæmpe hit herhjemme. Specielt vores mindste elsker disse små minirugbrød med honning og chokolade når de kommer med i madpakken.
Minirugbrød med chokolade
Jeg bager ofte nogle små snacks til madpakkerne som ofte mest består af rugbrød. Vores yngste barn har dog i perioder slet ikke lyst til rugbrød og derfor erstatter jeg et af hendes stykker rugbrød med disse rugbrødshapser. Det er en rugbrødssnack med chokolade der smager skønt og sammentid mætter godt. Man kan selvfølgelig argumenterer for at mini rugbrød med chokolade og honning ikke kan erstatte en god rugbrødsmad med pålæg. Men hellere rugbrødssnack med chokolade end ingenting. Du kan lave de skønneste varianter af hapserne ved at putte mindre chokolade i og i stedet putte mandler, rosiner eller tørret frugt i dem. På den måde får du skønne muesli stykker.
Rugbrødssnack med chokolade
Jeg bager ofte en portion af disse rugbrødssnack med chokolade hvilket giver et minirugbrød pr. dag pr. barn i en uge + to ekstra. Du kan også lave dem enten større eller mindre for at få det til at passe med det antal du har behov for. De holder sig fint lækre når jeg bager dem søndag aften og giver den sidste med i madpakken til fredag. De skal blot opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Jeg har ikke forsøgt mig med at fryse dem, men rugbrødet kan sagtens bruges fra frost. Jeg køber bare rigeligt rugbrød til et par uger og tager det antal op jeg har brug for lidt før de skal bages.
Rugbrødshapsere
Equipment
- 1 minihakker
Ingredienser
- 3 skiver mørk rugbrød. (den billige uden kerner)
- 1 hel banan.
- 2 hele æg.
- 1 spsk honning.
- 1-2 dl mel. (mængde efter behov, der er forskellige størrelser på banan og æg - dejen må gerne være fedtet men ikke klæ)
- 100 gram chokolade. (mørk eller lys der hakkes meget groft - jeg bruger lidt af hver slags)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at rive dine rugbrød i mindre stykker og lægge dem ned i minihakkeren. Kør minihakkeren og lad den blende rugbrødet meget fint. Put derefter dit rugbrød i en skål.
- Put din banan i minihakkeren og blend den til en "banansovs". Put banan, æg og honning op til rugbrødet og bland det sammen.
- Tilføj mel til blandingen til konsistensen er sammenhængende. Dejen må gerne være fedtet men ikke klæbrig.
- Hak din chokolade og bland det ned i dejen.
- Del din dej i 12 stykker og put dem på en bageplade med bagepapir. Du behøver ikke lave dem specielt flot bare de er sammenhængende. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter og lad dem køle af inden de nydes med det samme eller puttes i madpakkerne.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Vi spiser altid Schulstad solsikkebrød.
Skiverne er små. Er det så dobbelt op?
Ja, der ville jeg bruge 6 skiver. Hvis i ligesom os heller ikke spiser endeskiverne vil jeg anbefale dig at fryse dem ned løbende. Vi spiser også Schulstad solsikkebrød og jeg fryser dem altid ned og bruger sammen med andet rugbrød 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen
Kan man bruge noget andet end banan? Jeg kan desværre ikke fordrage smagen (eller for den sags skyld lugten), men dine rugbrødshapsere ser så lækre ud
Du kan bruge de fleste typer frugt. Jeg har blandt andet brugt most æble, moste blåbær og nektarin 🤗 Måske skal du justerer i honningmængden hvis du bruger noget meget surt da banan jo er sødt 😄
Håber at de hitter!
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen
Jeg er igang med at bage dem lige nu, men min dej blev godt nok meget tynd, så jeg har puttet dem i en “minibrøds-form” for at de ikke bare flyd ud.
Er spændt på at smage dem 😜👍
Hmm, det plejer at være godt fedtet men ikke tyndt for mit vedkommende 🙂 .. Blev de gode alligevel?
Ja de blev mega gode 👍
Jeg lavede dobbemtportion og fik 25 stks ud af det og nu her til aften er der kun 6 tilbage 😅
Tristan er helt vild med dem og synes de smager af pandekager 😅 og Torben har spurgt om ikke jeg vil bare en portion ned til hans arbejde 😅
Så har givet opskriften top karakter ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hahaha! Det var dog fantastisk 😍 De ryger også hurtigt herhjemme – serverer dem også ofte til spontane legeaftaler (som vi har flere gange ugentligt efterhånden) og jeg har ikke serveret dem for nogle der ikke kunne lide dem 😄