Jeg ved at jeg ikke er den eneste der er vild med tunmousse, så jeg har selvfølgelig valgt at dele min bedste tunmousse opskrift. Perfekt forret eller som påskefrokost menu lige om lidt. Vi spiste den blot en hel normalt aften, hvor vi gerne ville have lidt let mad, men det fungerede også godt i Jespers madpakke dagene derefter. Denne tunmousse opskrift er en tunmousse uden husblas. Jeg bruger smør som stabilisator i min tunmousse opskrift, det synes jeg bare fungere bedst. Husblas er ikke så meget mig. Men man kan selvfølgelig gøre præcis som man vil!
Tunmousse er en lækker og nem snack, der kan nydes til en række forskellige lejligheder. Denne bløde og cremede mousse er fyldt med smag og kan både serveres på rugbrød, crackers eller i en salat. Det bedste ved tunmousse er, at den kan laves uden brug af husblas, hvilket gør den til et godt alternativ til andre mousseretter.
Tunmousse er også en fremragende snack til påskefrokosten. Den kan serveres som en del af en større buffet, sammen med andre kolde retter såsom skinke, ost og røget laks. Eller du kan bruge den som en del af en sandwichplatter eller et sandwich-tærte. Uanset hvordan du vælger at servere den, vil den blive en stor hit blandt dine gæster.
I alt, tunmousse uden husblas er en nem og lækker snack, der kan nydes til en række forskellige lejligheder. Så hvis du er på udkig efter en ny opskrift til at prøve, eller du bare ønsker en hurtig snack til frokost, så skal du absolut prøve at lave tunmousse.
Smagsgivere i min tunmousse opskrift
Tunmousse opskriften er nem at følge, og du kan bruge få ingredienser til at lave en stor portion. Du skal bruge tun i vand, smeltet smør, cremefresie, rødløg, salt og peber. Alt du skal gøre er at blande ingredienserne sammen i en skål, indtil de er godt blandet. Så stiller du bare skålen i køleskabet i et par timer, så moussen kan sætte sig. For at få det bedste resultat, anbefales det at bruge friskkværnet peber og at anvende en god kvalitet af tun i vand. Du kan også eksperimentere med smagen ved at tilføje andre krydderier, såsom hvidløg eller estragon, eller ved at erstatte din cremefresie med mayonnaisen eller skyr for en anden smag.
Jeg smider en masse rødløg i min tunmousse, og ellers kan jeg faktisk godt lide at den er rimelig neutral i smagen, så man virkelig kan smage tunen. Derfor bruger jeg også “kun” løg, salt og peber i min tunmousse opskrift. Du kan dog også sagtens putte rød peberfrugt i også, det giver en ret god smag, hvis man ønsker lidt mere fylde.
Når du servere denne tunmousse uden husblas på smørstegt brød så giver det sprøde brød sammen med den fede saltet smør en virkelig dejlig smag sammen med tunmoussen. Det er en himmelsk kombination!
Vil du hellere have en tunsalat? Så prøv min tunsalat på pastasalat her.
Tilbehør til min tunmousse uden husblas
Jeg laver nogle smørristede brød som tilbehør, det kan opgraderer det billigste flute til høje standarter. Du kan sagtens smide lidt fint skåret salat på toppen af brødet, inden tunmoussen gør sit indtog. Det er også helt perfekt hvis du tænker at servere det som påskefrokost menu – at de kan portions anrettes på brødet.
Derudover har jeg selvfølgelig tilføjet lidt grøntsager i form af agurk og tomat. Og frisk dild! Det er altså i min verden obligatorisk med dild til tunmousse.
Det er derudover også lækkert med både rejer, laks, citron og asparges til denne tunmousse uden husblas. Det smager skønt. Både friske asparges eller asparges på dåse. Mine børn er virkelig glade for tunmousse også, så det er en nem måde at få en masse fisk ind i hverdagen.
Lav endelig rigeligt af denne tunmousse – den kan nemlig sagtens bruges på rugbrød i madpakken eller i stedet for kød i en frokostsalat. Jeg har ofte skåret lidt salat meget fint, agurk og tomat til min mands madpakke. Derefter topper jeg den med en god portion tunmousse og lidt rejer. Kæmpe hit hvergang!
Du kan også lave tunhapsere – de smager altså virkelig skønt!
Tunmousse opskrift - perfekt påskefrokost menu.
Ingredienser
- 2 dåser tun (jeg valgte tun i olie)
- 1 rødløg (fint hakket)
- 200 gram smør (det er smøret der giver tunmoussen mulighed for at sætte sig)
- 2 spsk cremefraiche
- salt
- peber
Tilbehør
- 2 flutes
- smør
- dild
- agurk
- tomater
- evt. citron
Sådan gør du
- Dræn begge dåser tun for væske og del tunen i mindre stykker i en skål.
- Hak dit løg meget fint!
- Smelt dit smør.
- Bland løg, cremefresie og smeltede smør i din tun. Rør godt sammen.
- Tilføj salt og peber efter behov.
- Put noget film i en skål eller en anden form som har en passende størrelse - det er i denne form du skal "støbe" din tunmousse.
- Stil din tunmousse i køleskabet - i omkring 2 timer, til den har sat sig.
- Er du klar til at spise din tunmousse om 15 minutter? Så fortsæt herfra..
- Du starter med at skære dine flutes i mindre skiver.
- Læg dem på en plade, og smør en smule smør på hver skive brød, inden du bager dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 5 minutters tid.
- Skær din agurk i skiver og vask dine tomater.
- Anret din tunmousse med agurk, tomat og dild.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: tunmousse på smørstegt brød. […]
[…] Tunmousse uden husblas – Crispy chicken til din sandwich – Focaccia med fuldkorn – Madmuffins med grøntsager – Pizza twisters med skinke – Mit store madpakke indlæg […]
[…] Hvis du også mangler en opskrift på tunmousse – så er min favorit lige her. […]
[…] Vil du prøve min opskrift på tunmousse? Den er uden husblas og smager fantastisk! […]
[…] Lørdag: tunmousse med smørstegte brød […]
[…] Søndag: Hjemmelavet tunmousse […]
Det er ikke sidste gang den kommer på påskebordet hos os.
Den bedste tunmousse uden husblas jeg har prøvet.
[…] Tunmousse på smørstegt brød. […]
[…] Du kan også lave min tunmousse uden husblas – find opskriften lige her […]
[…] Jeg kan også anbefale en tunmousse på frokostbordet. Denne er uden husblas. […]
Virkelig lækker tunmousse med smør. Nemt at lave.
[…] Søndag: Hjemmelavet tunmousse. […]
[…] Søndag: Hjemmelavet tunmousse […]
[…] Søndag: Hjemmelavet tunmousse […]