Jeg bliver ofte mødt med spørgsmål om hvordan man får mere fisk ind i sin hverdag – og helt ærligt så er jeg slet ikke så kreativ på den front, som jeg kunne ønske. Jovist spiser vi da fisk herhjemme, også gerne ugentligt, men det er ofte blot tun eller laksebøffer og det er altså begrænset hvor mange standart opskrifter jeg kan og vil dele med jer herinde, så derfor kommer der ikke fiskeopskrifter så ofte som jeg kunne ønske mig. Det skal disse skønne tun hapsere hjælpe mig med at rode en smule bod på – men kun en smule dog, for der mangler stadig mange fiskeopskrifter her på bloggen.
Prøv mine tunbøffer med den lækreste krydderurtcreme.
Jeg har nemlig kigget mine kategorier her på bloggen igennem og kan tydeligt se at fisk og vegatarmad er tydeligt underfinansieret – men omvendt er jeg heller ikke helt sikker på at i faltisk ønsker flere af disse retter? Help me out! Ønsker i flere fiske og/eller vegatar retter, så skriv gerne en kommentar her på bloggen, på Instagram eller Facebook, på forhånd tak.
Du kan også prøve min veganske kikærter i karry, opskriften er her.
Nå men altså, disse små lækre tun hapsere er fyldt til renden med majs, tomat, rødløg og tun, for dernæst at blive toppet med en ordenlig mængde fuldfed mozerella. De passer sig selv i ovnen mens man kan snitte en salat eller skære nogle lækre grøntsagsstænger.
Disse tun hapsere er i den lette gruppe, både i forhold til tidsforbrug og sværhedsgrad men i særdeleshed også i forhold til mæthedsfornemmelse. Det er derfor ikke en ret jeg anbefaler til den fysisk hårdtarbejdende mand eller kvinde – med mindre man har spist en solid frokost og ønsker et let aftensmåltid.
Du kan også servere dem som frokost eller som led i en skøn tapas servering, hvor de er skønne til gæster. En velkomstsnack eller forret egner tun hapsere sig også til – der skal du blot servere lidt færre end beregnet i opskriften herunder.
Mængde: 2 voksne og 2 børn.
Forberedelsestid: 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 15 minutter.
Ingredienser:
1 chiabattabrød.
Olie. (jeg brugte en jomfrue oliven olie)
2 dåser tun.
3 fed hvidløg.
1/2 rødløg.
1 lille dåse majs.
1-2 tomater.
Revet mozerellaost efter smag.
Serveres eventuelt med en let salat eller grøntsagsstænger.
Fremgangsmåde:
1. Skær dine løg og tomater i små stykker. Bland det godt med tun og majs.
2. Skær dit chiabattabrød i små skiver, ca. 1 cm i tykkelse. Læg dem på en bageplade med bagepapir og put lidt olie på hvert stykke. Put tunblandingen ovenpå og afslut med ost efter smag.
3. Sæt pladen i ovnen på 180 grader varmluft i 10-15 minutter til dine brød er sprøde, lækre og osten har fået farve.
4. Server eventuelt dine tunhapsere med en god salat eller grøntsagsstænger.
Velbekommen!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar her på bloggen hvis du har spørgsmål til maden eller andet, jeg er desuden at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
[…] Du kan også lave nogle lækre tun hapsere – find opskriften her. […]
[…] Sprøde tun hapsere […]
[…] Du kan også lave tunhapsere – de smager altså virkelig skønt! […]