En af mine favorit frokost salater er klart hønsesalat med asparges – eller kyllingsalat med asparges om man vil. Min hønsesalat opskrift kan bruges både til frokost, aftensmad eller en lækker forret. Du kan også sagtens servere den til påske eller andet.
Hønsesalat opskrift
Hønsesalat med asparges, kyllingsalat med asparges eller hvad end man vil kalde denne hønsesalat opskrift er op til fortolkning. Jeg er vild med det uanset navnet.
En klassisk frokost salat med asparges og bacon. Den kan eksempelvis serveres på et lækkert frokostbord til påske eller julefrokosten. Men den kan også sagtens bare serveres til aftensmad eller i madpakken alt efter lyst.
Hvis du også mangler en opskrift på tunmousse – så er min favorit lige her.
Hønsesalat med asparges
Jeg ved godt at der er mange der ikke er så vilde med asparges, mine børn inklusiv. Men det er altså virkelig lækkert i en opskrift som denne. Jeg synes klart at du skal prøve at putte asparges i denne hønsesalat opskrift, selv hvis du ikke kan lide det normalt. Du kan sagtens nøjes med at putte det i en lille del af din hønsesalat for at smage det hvis du ikke er overbevist.
Vil du have flere grøntsager ind i denne opskrift? Det kan anbefales at smide lidt fintsnittet iceberg salat under din kyllingsalat. Du kan derudover også tilføje lidt svampe hertil. Enten dem på dåse eller nogle friske svampe som du forkoger. Jeg har ikke ret store svampe erfaringer, da vi ikke er vilde med det herhjemme. Men jeg ved at mange godt kan lide at tilføje svampe til sine frokost salater.
Kyllingsalat med asparges
Jeg bruger almindelige kyllingbryster til min hønsesalat. I virkeligheden kunne man også koge en hel høne men jeg er ofte bare gladest for de nemme løsninger. Derfor vælger jeg altså løsningen med kyllingbryster. Det kan godt være at denne hønsesalat opskrift dermed burde hedde kyllingsalat med asparges. Jeg har dog valgt at kalde den hønsesalat med asparges for det synes jeg stadig det er.
Når du bruger kyllingbryster og ikke et helt fjerkræ, så mangler du smagen fra skroget, der ligesom koger ind i kyllingen. Derfor koger jeg en boullionterning med i vandet. Så smager kyllingen af lidt mere, end hvis man blot kogte den i vand.
Min kyllingsalat er toppet med asparges, bacon og persille. De to første ingredienser er også tilføjet i selve frokostsalaten men jeg kan godt lide elementerne på toppen også, det giver bare lidt ekstra til salaten.
Vil du prøve en anden opskrift med bacon? Prøv min baconlasagne!
Hønsesalat opskrift med asparges en lækker kyllingsalat med asparges og bacon
Ingredienser
Hønsesalat opskrift
- 400 gram kylling bryst
- 1 styk boullion med hønsesmag
- vand
- 200 gram bacon i skiver
- 1 glas hele hvide asparges
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche
- salt
- peber
Tilbehør
- persille
- 2 baugetter
- smør
Sådan gør du
- Start med at koge din kylling i vand som du har tilføjet en terning boullion. Det giver en skøn smag til kyllingen, i stedet for bare at koge den i almindeligt vand.
- Steg din bacon. Du kan enten stege det på en pande eller sætte det i ovnen med bagepapir ovenpå (og under + mellem baconlagene) i 15 minutters tid.
- Bland mayonnaise med creme fraiche. Smag til med salt og peber.
- Når kyllingen er færdig skæres det i tynde skiver. Lad det køle ned.
- Når din bacon er stegt skæres det i mindre stykker. Rør halvdelen af din bacon sammen med din dressing. Resten skal bruges som topping.
- Skær halvdelen af dine hvide asparges af. Jeg bruger toppen som pynt og bunden i min hønsesalat. Skær bundene i mindre stykker.
- Bland dine asparges stykker i din dressing. Tilføj nu den afkølet kylling.
- Dine baugetter skal skæres over på midten. Smør lidt smør på hver side og sæt dem i ovnen i cirka 5 minutter ved 200 grader så det er klar til din hønsesalat. Skær eventuelt dine flutes over i mindre stykker.
- Put hønsesalat på bunden. Put hakket persille bacon og dine aspargestoppe ovenpå. Nyd dine sandwich med hønsesalat.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Hønsesalat med bacon. […]
[…] Søndag: sandwich med hønsesalat […]